Yardım Xiaomi Türkiye (Evofone) Tarafından Mağdur Edildim!...

Lecter06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
mi8
Konular
2
16 Eylül Mağaza açılışında onca izdahama katlanarak fazladan da para ödeyerek Mi 8 aldım. Telefonun içerisinden ne Xiaomi Türkiye ne de Genpa garanti belgesi çıktı. Telefonu açtıktan 2 hafta sonra cihazın titreşim motoru durduk yere arıza verdi. Garanti için Genpa'yı aradığımda mi 8 modeline teknik destek verilmediği cevabıyla karşılaştım ve şok oldum. Evofone'u aradığımda ise hiçbir konuda yardımcı olmayan müşteri temsilcileri sadece telefonu İstanbul teknik servis birimlerine göndermeleri durumunda yardımcı olunabileceğini söyledi. Telefonu servise gönderdim ve hiçbir şekilde müdahale istemediğimi belirttim çünkü ortada resmen bir kandırılma durumu var. Bunun nedeni 2 haftalık cihaza kim tamir ister ki ? Ayrıca firmayla ilgili oldukça kötü yorumlar varken ben bu disbt. olaylarından sonra düzeleceğini sanarak hatrı sayılır miktarda fazla para ödeyerek bu cihazı aldım fakat karşımda müşteriyi dövercesine konuşan, hiçbir konuda da yardımcı olmayan müşteri temsilcileri ile karşılaştım. Asıl bomba konu telefona müdahale istemediğimi belirtmeme rağmen ve haftada bir telefonla durum sormama rağmen hiçbir cevap alamadım sadece beklemem söylendi.

Toplamda 20 gün bekletildikten sonra kimse tarafından bilgilendirilmeden cihaz korumasız bir şekilde kargoyla gönderildiğini kapıma geldiğinde farkettim ki doğal olarak teslim almadım. Bardağı taşıran bu son hareket sonrası söylenecek o kadar fazla laf var ama yine de bir umut aradım ama bu defa da müşteri temsilcisinden azar yedim. Gerekçe ise "TALEPLERİNİZİ ALDIĞINIZ YERE İLETİN!!!!!!". Gerçekten abartmıyorum normalde zor sinirlenirim ki görüştüğüm hiçbir müşteri temsilcisine sesimi bile yükseltmedim kayıtlarda mevcut fakat muhattap olduğunuz insanlar boşver 5 binlira çöpe gitsin yoksa katil olacağım dedirtecek cinsten. Artık anladım ki firma ürünü sattım 2 haftada da bozulsa umrumda olmaz modunda fakat yalan beyanla ürün satıp arkasında durmamanın ayrıca 2 haftalık cihazın arızasına rağmen ne olduğu belli olmayan işlemler yaparak kargoyla tarafıma göndermesi hukuki işlemleri başlatmama neden oldu. Kamuoyunun bilgisine sunarım. Gelişmelerden ayrıca bilgi sunacağım.

Düzenleme: Fatura mesaja eklenmiştir. Diğer gelişmelerden ayrıca bilgi sunulacaktır.

Son düzenleme:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
İthalâtçı garantisinden ne anlıyoruz bilmiyorum ama bazı arkadaşlar elmalarla armutları birbirine karıştırıyor. Adamın birisi: parası var. Kendisine güveniyor ve gidip yurt dışından onlarca telefon getiriyor. Bütün yasal prosedürleri yerine getirip vergisini ödüyor. Sonra teknik destek için herhangi bir firmayla anlaşıyor. Bu Delta oluyor, kvk oluyor yada gen-pa....( her ne kadar Xiaomi türkiye garantili dese de Evofone firmasının sattığı cihazlar da ithalâtçı garantili...Yani Gen-Pa )

Peki başta kaliteli bir cihazı ucuza aldığımız için bayram eden bizler cihazın arızalanması durumunda ne bekliyoruz? İthalâtçı garantili aldığımız cihazın Apple gibi yada Huawei gibi kurumsal garantili olmasını. Üçte bir daha ucuza aldığımız bir cihaza dört dörtlük bir servis hizmeti verilmesini beklemek te ayrı bir ironi ya hadi neyse...

Ama güzel kardeşim, adı üstünde...Aldığımız cihaz ithalâtçı garantili....Dört dörtlük servis hizmeti bekleyen gidip 7 bin liraya P20 Pro alacak, yada 8 bin liralık İphone X.. .Karşılığında da hakikaten o beklediği güzel teknik desteği alacak... ( Huawei firması amiral gemisi cihazlarına VİP desteği bile veriyor. Sizin servise kadar gitmenize lüzum yok. Adamlar cihazınızı evinizden alıyor, tamir ediyor ve tekrar adresinize teslim ediyorlar )
Yani belki biraz amiyane bir tabir olacak ama ne kadar köfte o kadar ekmek...

Not: Hadi diyelim Xiaomi resmi olarak Türkiye pazarına girdi ve dört dörtlük servis hizmeti vermeyi taahhüt etti. Bugün ( örnek veriyorum ) maksimum 3500 TL ye satılan bir Mi 8 i kaç liraya alabileceğinizi zannediyorsunuz?

Oyla:

efiltem

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zek
Cihazım
MI 8
Konular
8
İthalâtçı garantisinden ne anlıyoruz bilmiyorum ama bazı arkadaşlar elmalarla armutları birbirine karıştırıyor. Adamın birisi: parası var. Kendisine güveniyor ve gidip yurt dışından onlarca telefon getiriyor. Bütün yasal prosedürleri yerine getirip vergisini ödüyor. Sonra teknik destek için herhangi bir firmayla anlaşıyor. Bu Delta oluyor, kvk oluyor yada gen-pa....( her ne kadar Xiaomi türkiye garantili dese de Evofone firmasının sattığı cihazlar da ithalâtçı garantili...Yani Gen-Pa )

Peki başta kaliteli bir cihazı ucuza aldığımız için bayram eden bizler cihazın arızalanması durumunda ne bekliyoruz? İthalâtçı garantili aldığımız cihazın Apple gibi yada Huawei gibi kurumsal garantili olmasını. Üçte bir daha ucuza aldığımız bir cihaza dört dörtlük bir servis hizmeti verilmesini beklemek te ayrı bir ironi ya hadi neyse...

Ama güzel kardeşim, adı üstünde...Aldığımız cihaz ithalâtçı garantili....Dört dörtlük servis hizmeti bekleyen gidip 7 bin liraya P20 Pro alacak, yada 8 bin liralık İphone X.. .Karşılığında da hakikaten o beklediği güzel teknik desteği alacak... ( Huawei firması amiral gemisi cihazlarına VİP desteği bile veriyor. Sizin servise kadar gitmenize lüzum yok. Adamlar cihazınızı evinizden alıyor, tamir ediyor ve tekrar adresinize teslim ediyorlar )
Yani belki biraz amiyane bir tabir olacak ama ne kadar köfte o kadar ekmek...

Not: Hadi diyelim Xiaomi resmi olarak Türkiye pazarına girdi ve dört dörtlük servis hizmeti vermeyi taahhüt etti. Bugün ( örnek veriyorum ) maksimum 3500 TL ye satılan bir Mi 8 i kaç liraya alabileceğinizi zannediyorsunuz?

Aslında söyledikleriniz mantık açısından çok doğru. Her Firma Satış sonrası son kullanıcıya yönelik garanti kapsam maliyeti hesaplar.

Örneğin apple firması sattığı toplam x miktar üründen yılda y miktar değişim, z miktar tamir ücreti vs masraf kalemi belirler ve bunun toplam maliyetini ürettiği x miktar telefona yansıtır. İş bu sebeple de iphonunuz bir sıkıntı yaşadığında dertsiz kedersiz sinir harbi yaşamaksızın birebir değişim yaparsınız. Ama bunun içinnde apple aynı sigorta/kasko havuzu gibi düşünün, satış sonrası hizmet maliyetini size baştan yansıtır stopaj hesabı.

Oysa bizim ithalatçıdan aldığımız telefonlar sadece ithalatçının maliyet/kar/diğer masraflar (transport-gümrükleme-reklam-satış dağıtım kanalları) kalemleri olur. Satış sonrası hizmet kalemi ise nispeten adı geçen iki firmaya göre düşük olur ki satış fiyatını düşük tutup hitap ettiği kitleyi yakalayabilsin.

Bunun adına ister koçara üstadımızın dediği gibi ne kadar ekmek o kadar köfte deyin isterseniz de fiyatlandırma stratejisi deyin ama en nihayetinde olay budur.

Şahsen 3500 tl'ye ben bunu kipadan alırken, ithalatçısı kim olduğuna bile bakmadım. Çünkü bu özellikte bu fiyata başka telefonu alamayacağımı biliyorum.

Oyla:

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
Evofone cihazı amazon.com.tr den alırsanız amazon satıcılı,iade aşaması veya servis aşaması çok sorunsuz geçebilir,adamlar ingiltereden seni arıyorlar okadar diyim:)amazon sahibi dünyanın en zengini diyebiliriz,müşteri memnuniyeti top nokta.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Hocam öncelikle geçmiş olsun.benim anlamadığım problemini neden burda paylaştığın?aldığın yerin internet sayfası forum sitesi falan yokmuydu?ben bu sitenin sahibi olsam "banane kardeşim nerden aldıysan oraya anlat derdini" derdim açıkçası.cepport tan alsan amenna,buraya derdini yazar muhattap bulur ve derdine derman bulurdun kesinlikle.yanlış anlama ama ben senin gibilere acımıyorum,kendi düşen ağlamaz deyimi geliyor aklıma.mi8 i zaten o fiyata almak hata.hata ile başlayan hata ile devam eder.ben senin yerinde olsaydım mi store u çoktan basmıştım ve teli de yenisiyle değiştirmiştim :)
Hocam sakin yine haksız yere birisini banlamayin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evofone cihazı amazon.com.tr den alırsanız amazon satıcılı,iade aşaması veya servis aşaması çok sorunsuz geçebilir,adamlar ingiltereden seni arıyorlar okadar diyim:)amazon sahibi dünyanın en zengini diyebiliriz,müşteri memnuniyeti top nokta.
Yurt dışından telefon almak yasak? Türkiye sitesini mi dediniz yoksa?

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Geçmiş olsun. Sorunun güç te olsa çözülebildiğine sevindim.
Şimdi şöyle bir durum var arkadaşlar. Yıllardır birçok firma rant nedeniyle ben Xiaomi Türkiye'yim diyerek ortaya çıktı. Bizler de böyle bir durum olmadığı için kullanıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla her türlü yolu denedik. Ancak burada firmalardan çok, kullanıcılarımızın ve hatta kendilerini çok ünlü, çok önemli teknoloji editörü pardon yayıncısı zanneden insan görünümüne sahip bazılarının kösteği ile karşılaştık. Yediğimiz küfürlerin, uğradığımız hakaretlerin haddi hesabı yoktu. Benim anlam veremediğim şey, bu konudaki bazı arkadaşların da yaptığı gibi karşımızdaki firmaları sanki kendi firmaları gibi canhıraş bir şekilde savunmaları. Artık bu tip insanların parayla (hediye cihazlar da para kategorisine giriyor) tutulup üzerimize salındığını ciddi ciddi düşünüyorum. Başka bir açıklaması yok çünkü.
Diğer firmalar zaten silinip gittiler. Şimdi sadece Evo bu iddiasını sürdürmekte. Aslında bir yetki durumu, Xaiomi ile ilgili bir çalışma var fakat bu distribütörlük değil. Ben ne diyorum? Kardeşim bana Xiaomi Türkiye olduğunuzu ispat ediniz. Kendi söylemleri dışında tek bir ispat yok. İlk lansmanda dediler ki Xiaomi yetkilileri Mağaza açılışına gelecekler. Mağaza açıldı ne gelen var ne giden. Sosyal medyada Xiaomi'nin resmi Türkiye hesabı olan Mi.Türkiye'den bile tek satır bir mesaj yok. Teknoloji siteleri sayfa sayfa haberler yapıp videolar yayınladılar. Hepsi özellikle mağaza kapısında yazan Authorized kelimesine Zoom yapıp, gözümüze gözümüze soktular. Ama benden başka kimse de çıkıp demedi ki "ya kardeşim tamam sen o yazıyı bize gösteriyorsun ama orada Authorized Reseller yazıyor." Bunca fırtına kopmuş, Evo'nun resmi distribütör olmadığıyla ilgili haberler yapılmışken, sen Reseller kelimesinin anlamını bilmiyorsan bile hiç mi araştırmadın? İçerdeki yetkililere "hani burası Xiaomi'nin mağazasıydı, hani siz distribütördünüz, niçin Reseller yazdınız, yoksa adamlar doğru mu söylüyordu" diye nasıl sormazsın dediğimde o koca felli insan müsvettesinin içindeki hayvanı uyandırmak beni daha da haklı çıkardı. Sonra garanti mevzuları çıktı ortaya. Xiaomi Türkiye diye bir garanti zaten yok. Çünkü Xiaomi Türkiye 2016 yılında tasfiye edildi. Belgeleri de yayınlamıştım. Dolayısıyla Xiaomi Türkiye diye birşey zaten olmayacak. Yani Xiaomi buraya kendisi gelmeyecek ki şirketini tasfiye etti. Distribütör garantisi diye birşey de telaffuz edilmiyor. Genpa-KVK diye belgeleniyor. Ancak burada da çok önemli bir durum var. Sitelerinden kontrol edildiğinde KVK garantili olarak göründüğü halde KVK'nın sadece aracılık yaptığına dair birçok arkadaş burada konular açtılar. Cihazı alan KVK direkt olarak Evo'ya gönderiyor ve cihazlara Evo bakıyor. Dolayısıyla EvoBT'nin garanti hizmet süreçleriyle alakalı olarak en kötü garanti firması olmaları durumunu bu şekilde örtbas etmeye çalışmışlar. İnternetten gördüğüm izlenime göre ithalatçı firma garanti servisleri arasında EvoBT memnuniyeti Ritzy, Delta v.b. firmaların da gerisinde. Bir de KVK ya da Genpa garantili cihazların genelde Distribütör garantili olduğu şeklinde bir algı olduğundan ve de Distribütör garantili cihazların da İthalatçı garantili cihazlardan daha pahalıya satılması normal karşılandığından böyle bir yol izlendiğini sanıyorum. Bakın arkadaşımız bile çok daha pahalı olduğu halde Genpa garantili almak istemiş. Daha yazacak çok şey var ama yazdıkça sinirim bozuluyor. Sonra böyle mesajları görünce acaba daha fazla ne yapabilirdik ki bu arkadaşımızı da bilgilendirebilirdik diye kendimi yiyorum.

Oyla:

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Geçmiş olsun. Sorunun güç te olsa çözülebildiğine sevindim.
Şimdi şöyle bir durum var arkadaşlar. Yıllardır birçok firma rant nedeniyle ben Xiaomi Türkiye'yim diyerek ortaya çıktı. Bizler de böyle bir durum olmadığı için kullanıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla her türlü yolu denedik. Ancak burada firmalardan çok, kullanıcılarımızın ve hatta kendilerini çok ünlü, çok önemli teknoloji editörü pardon yayıncısı zanneden insan görünümüne sahip bazılarının kösteği ile karşılaştık. Yediğimiz küfürlerin, uğradığımız hakaretlerin haddi hesabı yoktu. Benim anlam veremediğim şey, bu konudaki bazı arkadaşların da yaptığı gibi karşımızdaki firmaları sanki kendi firmaları gibi canhıraş bir şekilde savunmaları. Artık bu tip insanların parayla (hediye cihazlar da para kategorisine giriyor) tutulup üzerimize salındığını ciddi ciddi düşünüyorum. Başka bir açıklaması yok çünkü.
Diğer firmalar zaten silinip gittiler. Şimdi sadece Evo bu iddiasını sürdürmekte. Aslında bir yetki durumu, Xaiomi ile ilgili bir çalışma var fakat bu distribütörlük değil. Ben ne diyorum? Kardeşim bana Xiaomi Türkiye olduğunuzu ispat ediniz. Kendi söylemleri dışında tek bir ispat yok. İlk lansmanda dediler ki Xiaomi yetkilileri Mağaza açılışına gelecekler. Mağaza açıldı ne gelen var ne giden. Sosyal medyada Xiaomi'nin resmi Türkiye hesabı olan Mi.Türkiye'den bile tek satır bir mesaj yok. Teknoloji siteleri sayfa sayfa haberler yapıp videolar yayınladılar. Hepsi özellikle mağaza kapısında yazan Authorized kelimesine Zoom yapıp, gözümüze gözümüze soktular. Ama benden başka kimse de çıkıp demedi ki "ya kardeşim tamam sen o yazıyı bize gösteriyorsun ama orada Authorized Reseller yazıyor." Bunca fırtına kopmuş, Evo'nun resmi distribütör olmadığıyla ilgili haberler yapılmışken, sen Reseller kelimesinin anlamını bilmiyorsan bile hiç mi araştırmadın? İçerdeki yetkililere "hani burası Xiaomi'nin mağazasıydı, hani siz distribütördünüz, niçin Reseller yazdınız, yoksa adamlar doğru mu söylüyordu" diye nasıl sormazsın dediğimde o koca felli insan müsvettesinin içindeki hayvanı uyandırmak beni daha da haklı çıkardı. Sonra garanti mevzuları çıktı ortaya. Xiaomi Türkiye diye bir garanti zaten yok. Çünkü Xiaomi Türkiye 2016 yılında tasfiye edildi. Belgeleri de yayınlamıştım. Dolayısıyla Xiaomi Türkiye diye birşey zaten olmayacak. Yani Xiaomi buraya kendisi gelmeyecek ki şirketini tasfiye etti. Distribütör garantisi diye birşey de telaffuz edilmiyor. Genpa-KVK diye belgeleniyor. Ancak burada da çok önemli bir durum var. Sitelerinden kontrol edildiğinde KVK garantili olarak göründüğü halde KVK'nın sadece aracılık yaptığına dair birçok arkadaş burada konular açtılar. Cihazı alan KVK direkt olarak Evo'ya gönderiyor ve cihazlara Evo bakıyor. Dolayısıyla EvoBT'nin garanti hizmet süreçleriyle alakalı olarak en kötü garanti firması olmaları durumunu bu şekilde örtbas etmeye çalışmışlar. İnternetten gördüğüm izlenime göre ithalatçı firma garanti servisleri arasında EvoBT memnuniyeti Ritzy, Delta v.b. firmaların da gerisinde. Bir de KVK ya da Genpa garantili cihazların genelde Distribütör garantili olduğu şeklinde bir algı olduğundan ve de Distribütör garantili cihazların da İthalatçı garantili cihazlardan daha pahalıya satılması normal karşılandığından böyle bir yol izlendiğini sanıyorum. Bakın arkadaşımız bile çok daha pahalı olduğu halde Genpa garantili almak istemiş. Daha yazacak çok şey var ama yazdıkça sinirim bozuluyor. Sonra böyle mesajları görünce acaba daha fazla ne yapabilirdik ki bu arkadaşımızı da bilgilendirebilirdik diye kendimi yiyorum.
Xiaomi offical reseller olarak evofone oldugunu söylüyor? Yanlış mı anladım yoksa

Oyla:

hsngdr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
asd
Cihazım
redmi note 10
Konular
6
hocam siz ordan mı alıp iade denediniz ? ben de ordan aldım 3 hafta kullandım şimdi iadeye gönderdim umarım sorun çıkarmazlar

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Xiaomi offical reseller olarak evofone oldugunu söylüyor? Yanlış mı anladım yoksa
Evet Reseller diyor Xiaomi. Distribütör demiyor. Bu nedenle de ne lansmanlar ne de diğer etkinlikler için hiçbir haber yapmadılar. sitesinde girdikleri her ülke veya bölge için subdomain varken, biz hala yokuz.
En son Kasım ayında İngiltere'ye girdiler ve sitedeki yerlerini çoktan almışlardı.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Aslına bakarsak kendimizi kandırmak adına biz de varız diyebiliriz. MENA grubuna dahil olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü Evo, direkt olarak Xiaomi'ye değil, Dubai'ye bağlı olduğu için kendimizi MENA grubuna dahil edebiliriz. Tabiki resmi olarak girdiklerini diğer ülkeler gibi herhangi bir ürün satın almamız mümkün değil.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Alaka

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
veysel
Cihazım
mi 8
Konular
19
Hocam Tüketici Hakem heyetinde calışan biri olarak elindeki evraklarla ikametinin olduğu tüketici hakem heyetine başvur. Geçenlerde buna benzer başvuru oldu bizim oraya ücret iadesi çıktı ;) ilk 6 ay içinde oluşan teknik hatalarda tüketicinin seçimlilik hakkı doğar

Oyla:
Üst Alt