Haber Xiaomi Türkiye Distribütörü

Arkadaşlar iyi günler. Xiaomi Türkiye distribütörü olarak bir firma ile anlaşmış galiba adamların sitelerinde falanda yazıyor. Ne derece doğrudur bu bilgi bilen var mı? Telefon alıcakken buna rastladım. Aydınlatırsanız sevinirim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

koray_sueda

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet Koray
Cihazım
Xioami Mi5
Konular
4
Oyle bir şey olsa sitede ogrenirdik. pek oyle bir sey olduğunu sanmiyorum...

hammerhead

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Atacan Sinan
Cihazım
Mi Mıx2
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyle bir şey olsa sitede ogrenirdik. pek oyle bir sey olduğunu sanmiyorum...
Xiaomi ile direk bağlantıda olan biri yoksa öğrenemeyiz. Bende tesadüfen gördüm ve her sitede maalesef ki yok haber o yüzden haberi olan veya olabilecek olan biri varsa diye açtım belki görür cevap verir.

YahyaArslan52

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yahya
Cihazım
HuaweiMate10
Konular
10
Arkadaşlar iyi günler. Xiaomi Türkiye distribütörü olarak bir firma ile anlaşmış galiba adamların sitelerinde falanda yazıyor. Ne derece doğrudur bu bilgi bilen var mı? Telefon alıcakken buna rastladım. Aydınlatırsanız sevinirim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
daha once de buna benzer olay oldu ama tırt cıktı doga ıletısım dıye :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Birkaç ayda bir bir şirket ortaya çıkıp ben Xiaomi'nin Türkiye distribütörüyüm diye açıklama yapmaktadır. Geçtiğimiz senelerde N11 üzerinden çıkış yapan ismini şu an hatırlamadığım bir firma, ardından Doğa Mobil, ardından Instagram'da ortaya çıkan Xiaomi Türkiye adlı hesap ki şu anda kendileri dolandırıcılık suçundan yargıya taşınmış durumdalar, şimdi de Unicom. Daha önceki sözde distribütörlerin bunca iddialı olmaları anlaşma yaptıklarını iddia etmelerinin arkasında ismini bilmediğim Arabistan'da ki bir firmanın ellerindeki satamadıkları ürünleri, kotalarını doldurabilmek amacıyla Arabistan dışındaki ülkelerde satma isteğiyle çeşitli ülkelerde firmalarla anlaşıp onlara sözde distribütörlükler vererek ihraç etmeleriydi. Bunların hiçbirinin Xiaomi ile direkt olarak ilgisi yoktu. Mesela ben İstanbul'daki bir Arçelik bayisiyim ve kotamı doldurabilmek için Tunceli'de bir firmaya bayilik veriyorum gibi. Halbuki bundan Arçelik'in haberi bile yok. Maksat benim Arçelik ile yaptığım bayilik sözleşmesi şartlarında kotamı doldurmak.
Tabiki Instagram distribütörünü konu dışı tutuyorum. Çünkü onlar firma bile değil, dolandırıcıydılar ve kendi yöneticileri tarafından yargıya taşınmış durumdalar.
Şimdi buradaki açıklamalara bakacak olursak bu yazdıklarımla paralel bir durum söz konusu. Burada da Arabistan'dan Türkiye'ye doğru bir ihracat belirtilmiş. Yine yazılanlardan anladığım kadarıyla Xiaomi'nin değil, bu Arabistan'daki firmanın Türkiye distribütörü gibi bir durum var. Belli ki bu Arabistan'daki firma, baktı ki Türkiye'de anlaştıkları firmaların Distribütör'lük yalanları anında ortaya çıkıyor, o zaman biz gidelim Türkiye'ye dediler. Ancak bu onlara Xiaomi'nin Türkiye distribütörü olma hakkını verir mi vermez mi bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.

Edit: Şimdi sitelerini biraz inceledim. Şu paragraf oldukça düşündürücü.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Firma Arabistan ve Körfez ülkeleri dışında Afrika, Avrupa, Asya ve Amerika'yı da işe katmışlar. Zaten el atmadıkları bir tek Avustralya ve Antarktika kıtaları kalmış. Sanıyorum Xiaomi Global Distribütörü'yüz deseler yeri.
Pardon zaten dünyanın bütün kıtaları yazmışlar :D

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Son düzenleme:

YahyaArslan52

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yahya
Cihazım
HuaweiMate10
Konular
10
Birkaç ayda bir bir şirket ortaya çıkıp ben Xiaomi'nin Türkiye distribütörüyüm diye açıklama yapmaktadır. Geçtiğimiz senelerde N11 üzerinden çıkış yapan ismini şu an hatırlamadığım bir firma, ardından Doğa Mobil, ardından Instagram'da ortaya çıkan Xiaomi Türkiye adlı hesap ki şu anda kendileri dolandırıcılık suçundan yargıya taşınmış durumdalar, şimdi de Unicom. Daha önceki sözde distribütörlerin bunca iddialı olmaları anlaşma yaptıklarını iddia etmelerinin arkasında ismini bilmediğim Arabistan'da ki bir firmanın ellerindeki satamadıkları ürünleri, kotalarını doldurabilmek amacıyla Arabistan dışındaki ülkelerde satma isteğiyle çeşitli ülkelerde firmalarla anlaşıp onlara sözde distribütörlükler vererek ihraç etmeleriydi. Bunların hiçbirinin Xiaomi ile direkt olarak ilgisi yoktu. Mesela ben İstanbul'daki bir Arçelik bayisiyim ve kotamı doldurabilmek için Tunceli'de bir firmaya bayilik veriyorum gibi. Halbuki bundan Arçelik'in haberi bile yok. Maksat benim Arçelik ile yaptığım bayilik sözleşmesi şartlarında kotamı doldurmak.
Tabiki Instagram distribütörünü konu dışı tutuyorum. Çünkü onlar firma bile değil, dolandırıcıydılar ve kendi yöneticileri tarafından yargıya taşınmış durumdalar.
Şimdi buradaki açıklamalara bakacak olursak bu yazdıklarımla paralel bir durum söz konusu. Burada da Arabistan'dan Türkiye'ye doğru bir ihracat belirtilmiş. Yine yazılanlardan anladığım kadarıyla Xiaomi'nin değil, bu Arabistan'daki firmanın Türkiye distribütörü gibi bir durum var. Belli ki bu Arabistan'daki firma, baktı ki Türkiye'de anlaştıkları firmaların Distribütör'lük yalanları anında ortaya çıkıyor, o zaman biz gidelim Türkiye'ye dediler. Ancak bu onlara Xiaomi'nin Türkiye distribütörü olma hakkını verir mi vermez mi bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.

Edit: Şimdi sitelerini biraz inceledim. Şu paragraf oldukça düşündürücü.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Firma Arabistan ve Körfez ülkeleri dışında Afrika, Avrupa, Asya ve Amerika'yı da işe katmışlar. Zaten el atmadıkları bir tek Avustralya ve Antarktika kıtaları kalmış. Sanıyorum Xiaomi Global Distribütörü'yüz deseler yeri.
Pardon zaten dünyanın bütün kıtaları yazmışlar :D

hayırlısı bakalım neler getırecek ınsallah dısp. garantılı urunler gelır .

gelınce samsung / apple / sony / htc v.s. gıbı fahıs fıyatla gelecek ıse hıc gelmesınler :)

juventus18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serkan
Cihazım
Mi6 seramik
Meslek
isletme lisans
Konular
9
Arkadaslar gecen gunlerde mi6 telefonumun ekrani kirildi. Tahtakelede bir tamirciye gittim. Telefonumu tamir ettirdim. Bir kac firma sordum kendilerine orjinal yedek parca vs icin. Cepport firmasini sordum distributorluk almaya calisiyorlarmis dedim. Tamirci arkadasda bu konu icin kendileri direkt distributor olmayacaklar is ortakligi yapacaklar dubai mi ile ortak satis yapacaklar diye bir cevap vermisti. Bu firma dubai distributoru ise dubaiden getirilecek urunler satisi yapilacak. Bu konusma uzerine aldigim bilgi dogru gibi gorunuyor. Cepport ile ortaklik veya direkt olarak kendileri satarak dubai distributor kotalarini sisirerek rekor satislar yapabilirler. Dubai + Turkiye.
İyi forumlar herkese.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaslar gecen gunlerde mi6 telefonumun ekrani kirildi. Tahtakelede bir tamirciye gittim. Telefonumu tamir ettirdim. Bir kac firma sordum kendilerine orjinal yedek parca vs icin. Cepport firmasini sordum distributorluk almaya calisiyorlarmis dedim. Tamirci arkadasda bu konu icin kendileri direkt distributor olmayacaklar is ortakligi yapacaklar dubai mi ile ortak satis yapacaklar diye bir cevap vermisti. Bu firma dubai distributoru ise dubaiden getirilecek urunler satisi yapilacak. Bu konusma uzerine aldigim bilgi dogru gibi gorunuyor. Cepport ile ortaklik veya direkt olarak kendileri satarak dubai distributor kotalarini sisirerek rekor satislar yapabilirler. Dubai + Turkiye.
İyi forumlar herkese.
Hemen bir ekleme yapayım. Dubai+Türkiye değil, Dubai+Türkiye+Amerika+Avrupa+Asya+Afrika+Tüm kıtalar.
Dediğim gibi bu firma gerçekten de Xiaomi'nin MENA yani Orta Doğu ve Kuzey Afrika distribütörü. Ancak kotalarını doldurmak ya da şişirmek için yetkili olduğu bölge dışında da her yere satış yapmaya çalışıyor. Türkiye'de bunu eskiden buradaki firmalarla anlaşarak yapıyordu. Şimdi kendisi gelmiş buraya. Ama dediğim gibi bu onları Xiaomi'nin Türkiye distribütörü yapar mı orası tartışılır.

hammerhead

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Atacan Sinan
Cihazım
Mi Mıx2
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
chatin_62 Mantıklı bir düşünce hocam. Bekleyip göreceğiz inşallah resmi şekilde olurlar da kullanıcılar bir nebzede olsa rahat ederler.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
chatin_62 Mantıklı bir düşünce hocam. Bekleyip göreceğiz inşallah resmi şekilde olurlar da kullanıcılar bir nebzede olsa rahat ederler.
Gidişat maalesef pek sağlıklı değil. Firma kendi bildiğini okuyor maalesef. Olaya tamamen ticari bir gözle bakıyor ve fanları görmezden gelmeyi yeğliyor. Yukarıda da yazdığım gibi bu firma sadece BAE distribütörü ve kendi insiyatifinde Dubai'den ihracat ile diğer ülkelere de oralarda anlaştığı ve hatta siz Xiaomi distribütörü olacaksınız dediği firmalar üzerinden cihaz gönderiyor. Türkiye'de anlaştığını firmalar fos çıkınca ya da Xiaomi'nin distribütörü olmadıklarını anlayınca anlaşmaları fesh ettiği için buraya kendileri geldiler. Kısaca Cepport ya da diğer ithalatçı firmalardan bir farkları yok benim gözümde. Müşteri hizmetleri anlamında da yaptığı atılım ve yatırımlar ile Cepport kendini çok geliştirdi. Daha birçok proje de hayata geçirilecek. Delta ile de iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çok daha kaliteli hizmetler alabileceğiz.

Üst Alt