Birkaç ayda bir bir şirket ortaya çıkıp ben Xiaomi'nin Türkiye distribütörüyüm diye açıklama yapmaktadır. Geçtiğimiz senelerde N11 üzerinden çıkış yapan ismini şu an hatırlamadığım bir firma, ardından Doğa Mobil, ardından Instagram'da ortaya çıkan Xiaomi Türkiye adlı hesap ki şu anda kendileri dolandırıcılık suçundan yargıya taşınmış durumdalar, şimdi de Unicom. Daha önceki sözde distribütörlerin bunca iddialı olmaları anlaşma yaptıklarını iddia etmelerinin arkasında ismini bilmediğim Arabistan'da ki bir firmanın ellerindeki satamadıkları ürünleri, kotalarını doldurabilmek amacıyla Arabistan dışındaki ülkelerde satma isteğiyle çeşitli ülkelerde firmalarla anlaşıp onlara sözde distribütörlükler vererek ihraç etmeleriydi. Bunların hiçbirinin Xiaomi ile direkt olarak ilgisi yoktu. Mesela ben İstanbul'daki bir Arçelik bayisiyim ve kotamı doldurabilmek için Tunceli'de bir firmaya bayilik veriyorum gibi. Halbuki bundan Arçelik'in haberi bile yok. Maksat benim Arçelik ile yaptığım bayilik sözleşmesi şartlarında kotamı doldurmak.
Tabiki Instagram distribütörünü konu dışı tutuyorum. Çünkü onlar firma bile değil, dolandırıcıydılar ve kendi yöneticileri tarafından yargıya taşınmış durumdalar.
Şimdi buradaki açıklamalara bakacak olursak bu yazdıklarımla paralel bir durum söz konusu. Burada da Arabistan'dan Türkiye'ye doğru bir ihracat belirtilmiş. Yine yazılanlardan anladığım kadarıyla Xiaomi'nin değil, bu Arabistan'daki firmanın Türkiye distribütörü gibi bir durum var. Belli ki bu Arabistan'daki firma, baktı ki Türkiye'de anlaştıkları firmaların Distribütör'lük yalanları anında ortaya çıkıyor, o zaman biz gidelim Türkiye'ye dediler. Ancak bu onlara Xiaomi'nin Türkiye distribütörü olma hakkını verir mi vermez mi bilemiyorum. Bekleyip göreceğiz.
Edit: Şimdi sitelerini biraz inceledim. Şu paragraf oldukça düşündürücü.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Firma Arabistan ve Körfez ülkeleri dışında Afrika, Avrupa, Asya ve Amerika'yı da işe katmışlar. Zaten el atmadıkları bir tek Avustralya ve Antarktika kıtaları kalmış. Sanıyorum Xiaomi Global Distribütörü'yüz deseler yeri.
Pardon zaten dünyanın bütün kıtaları yazmışlar
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk