Xiaomi telefona sahip olmak istiyorum ama ?

aemregumus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Alp Emre
Cihazım
Nokia 700
Konular
12
bug.gif
 Günlük Kullanım ?
Arkadaşlar Xiaomi telefon almak istiyorum ve en azından 2,3 yıl bu telefonda devam edicem :huzurlu:, ama stabil hale getirilmesi ile sürekli olarak bilgisayara girip uğraşamam belli ayarları yaptıktan sonra stabil halde kullanabilirmiyim ? :??: Günlük kullanımda sorunlar yaşarmıyım ve Türkçe dil olayında karmaşa yaşanır mı ? :S

exclamation.gif
Hangi Model, Kayıt İşlemleri ve Güncelleme Olayı?
[align=left]Arkadaşlar bu telefon için sabırsızlanıyorum ama Türkiyedeki sitelerde MI3 modeli var sadece. Sizce MI4 de böyle sahibinden gibi sitelere sıfır bi şekilde düşermi ? :ter: Bunu beklemek mantıklımı zaten MI4 de düştüğünde eskimişmi olur ? :Sinirli:  En Önemlisi; Bu satılan telefonlar kayıtsız ve bunu kırdırınca güncellemeyi alamadığı falan söyleniyor, böyle kırdırma var mı ? Her hafta güncelleme yapan bir şirketin güncellemelerini almamak tabiki kullanımı çok etkilicektir, güncelleme için her seferinde rom atarsak bu sefer sürekli dosyalarınız silinicek galiba bunun pratik bir yolu var mıdır ? :isyan:

brick.gif
Android Deneyimi ve Google Play Olayı ?
Sanırım Xiaomi telefonlar kendi marketiyle geliyo ve Google Play'i yüklemek için biraz uğraşıyoruz, bunu başardıktan sonra güncellemelerle falan bu Google Play'in sıkıntıya düşme ihtimali var mı ? :( Ayrıca android arayüzü diğerlerine göre çok farklı mı zorluk çeker miyim ?

rainbow.gif
Şimdiden Teşekkürler Arkadaşlar
Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, şimdilik aklıma gelenler bunlar sorum oldukca yine sizi meşgül edicem :haha:

[/align]

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
124
Cvp: Xiaomi telefona sahip olmak istiyorum ama ?

Sorularına yarın cevap versem olurmu..

Oyla:

Alper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
1
Mi 4'ü bekliyorum. Tahminlere göre yıl sonunda ülkemizde de satılmaya başlanacak. Yıl sonuna kadar beklemek istemiyorsan sahibinden sitesinde mi 3'ler var. Pasaport kaydı yaptırarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Mi3 piyasadaki pek çok telefondan daha üst düzeyde bence. Mi4 ülkemize geldiğinde pek çok telefonun pabucu dama atılır diye düşünüyorum.

Oyla:

aemregumus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Alp Emre
Cihazım
Nokia 700
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

casibao pid=8107 dateline=1408656200' Alıntı:
Sorularına yarın cevap versem olurmu..

tabiki cevap verinde yeter yani :D

Alper pid=8108 dateline=1408657286' Alıntı:
Mi 4'ü bekliyorum. Tahminlere göre yıl sonunda ülkemizde de satılmaya başlanacak. Yıl sonuna kadar beklemek istemiyorsan sahibinden sitesinde mi 3'ler var. Pasaport kaydı yaptırarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Mi3 piyasadaki pek çok telefondan daha üst düzeyde bence. Mi4 ülkemize geldiğinde pek çok telefonun pabucu dama atılır diye düşünüyorum.

ama çevremde pasaport kaydı yaptırabilceğim öyle yurt dışına çıkmış biri yok ImeI kırma işine girmek zorundayım (yada unlock mu deniyo tam bilmiyorum), türkiyeye gelme işi kesinse tabiki beklenir yani

Oyla:

Alper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
1
Türkiye'ye kesin gelecek ama firma tam bir tarih vermedi henüz.

Oyla:

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
124

Selam @aemregumus arkadaşım nasılsın? umarım herşey gönlünce gidiyordur..
Sorduğunuz sorulara bilgim dahilinde cevaplar vermeye çalışacağım.

Almayı düşündüğün cihazı öncelikle dış etkenlerden koruduğun sürece '' düşürme, sıvı teması, darbe vs vs.. '' ve senin gözünde eskimediği sürece bu söylediğin süreçlerde almayı düşündüğün marka ve model cihazı kullanabilirsin..

Xiaomi nin Android işletim sisteminin üzerine geliştirdiği ve durmadan da geliştirmeye devam ettiği MIUI platformu stabildir. 
Haftalık güncellemeleri almazsınız ayda 1 kere güncelleme yapabilirsiniz, yada hiç yapmazsınız bu sizin tercihinizdir..
MIUI V6 multilangue ''çoklu dil destekler'' ve platformu Türkçeleştirmede bir çok arkadaşımız emek verdi ve halada devam ediyorlar.. 
Yeri gelmişken onlara tekrar teşekkür ederim..

Xiaomi nin ülkemizde satış yapacağı tarih net olarak bilinmiyor gerçek şu ki MI3, MI4, Redmi ve Redmi Note serilerinin ülkemizde satılacağıdır. 
Xiaomi firması yeni modeller çıkartırsalar bu yeni modellerinde ülkemizde satılması muhtemeldir. 
Her yeni çıkan model haliyle bir önceki modeli eski konumuna düşürmektedir, teknolojik ürünlere bakış açısı ve o cihazdan kişinin beklentisi ile orantılı olduğunuda düşünmek gerekir.

Ülkemizde bir çok alış veriş sitesinde MI3 satılmakta çok kısa süre içersinde MI4 de satılacak, bu ürünlerin bir kısmı pasaport kaydı yapılmış olarak satıldığı gibi kayıtsız satan kişilerde var siz alacağınız cihazla ilgili pasaport kaydı yapan kişiler var belirli ücret karşılığında bu işlemi yaptırabilirsiniz.

Evet Xiaomi'nin MIUI marketi var. ayrıca Google play ''Gapps''yüklemek zor değil, Google playden alacağınız güncellemeler telefonunuzda kullandığınız çeşitli firmaların yaptığı uygulamaların güncellemeleri olur..
Android platformunu kullanan firmalar zaten kendi arayüzlerini geliştirip bunları kullanırlar temeli aynıdır.
Şahsi görüşümü söyleyeceğim MIUI tıpkı İstanbul'a benziyor, bataklık gibi bir kere içine girdiniz mi çıkamıyorsunuz sürekli sizi içine çekiyor.. MIUI'nin  kişiler üzerinde saplantı olduğunu bile söyleyebilirim.. :)

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

@casibao, gayet güzel açıklamış bende aklıma gelenleri yazayım.
Xaiomi telefonları için iki farklı türde rom yayınlanır biri haftalık geliştirici sürümü, diğeri karalı sürüm.
Kararlı sürüm çıkış tarihleri belli bir takvime bağlı değildir yaklaşık 1~2 ay arayla yayınlanır. 
Karalı sürüm olarak adlandırılsa bile zaman zaman hatalar olabiliyor diğer üreticilerin cihazlarında olduğu gibi. Tabi kullanımı etkileyecek ciddi hata veya güvenlik güncellemesi varsa bir kaç gün içinde yayınlanır.

Kendi telefonumdan örnek verecek olursam JLB36 sürümünden beş gün sonra JLB39 sürümü yayınlanmıştır.
Bu güncellemin sebebi ise "Sms metin mesajları ağ güvenliği" (google çevirisi)güncellemesi.

Haftalık sürümler ise geliştirici romu olduğundan her zaman hatalara açıktır. Ancak her sürümde hatalar olacak diye bir kaide yok, bazı sürümler hiç hata içermeyebilr de.

Mi4 piyasaya ne zaman düşer açıkçası bu yakınlarda pek düşecek gibi durmuyor. Kırdırma konusuna gelecek olursak henüz bu işlem mümkün değil tek yol kayıt ettirmek. 

Arayüz epey farklı ama çabuk alışırsınız.
Gapps paketi içinde google search yok ise ota güncellemeyi etkilemez, var ise miui search uygulamasını sildiği için ota güncellemede sorun çıkarıyor.

Oyla:

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
Telefonlara dikkat ettiğiniz sürece ve teknoloji şanssızı değilseniz ( kronik hatalı telefonlar hariç) ve az çok üreticisi belli olan çin malı telefonlarda sıkıntı yaşamazsınız.Örneğin ben discovery'im bozulursa düşünüyorum xiaomi.

V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

aemregumus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Alp Emre
Cihazım
Nokia 700
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Selam @casibao iyiyim sen nasılsın :D uzun uzun açıkladığın için öncellikle çok teşekkür ederim, şimdi aklıma takılan bi kaç yer daha kaldı malesef ama xiaomi kesin kararım yani onu söylemeliyim. Sıkıntılara gelicek olursam ben performanslı bi telefon istiyorum ve snapdragon 800 içinde bulunduğumuz yılda eskidi sayılır. Ama Mi4 ünde türkiyede sitelere düşmesi 2015 ortalarını bulucaksa hayatta beklenmez kişisel görüşün olarak napılmalı

@proton252 güncelleme konusundaki ayrıntılı açıklamaların için teşekkür ederim, güncellemeler 1-2 aylıksa ve çok uğraştırmadan güncelleniyorsa zaten sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum, ama mi4 konusunda karamsar yaklaştın olaya sence şuan mi3 alıp mi4 olayını hiç beklememek mi lazım ?

@Tmp341 diyelimki düştü kırıldı bişey oldu internette parçalarını gördüm, sanırım getirtip bi telefoncuya yaptırabilirim ?

Oyla:

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
RE:

Mi3 ve mi4 arasındaki seçim tamamen size bağlı bir durum. Tasrımları farklı cihazlar sonuçta.
Donanım+yazılım olarak mi3 benim için fazlası ile yeterli bir cihaz (64gb versiyonu), fakat tasarımı hoşuma gitmediği için şu an alacak olsam mi4 beklerdim.

Karamsarlık değil de mi4 piyasaya düşene kadar Xiaomi ülkemize gelmiş olur. Daha önce piyasaya düşerse fiyatı epey pahalı olacaktır.

Oyla:
Üst Alt