Yardım Xiaomi Tarafından Değiştirilmiş Mi Hesabım...

1024byte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi
Cihazım
mi mix 2
Konular
4
Arkadaşlar herkese merhaba, daha önce kimsenin başına gelmediğinden eminim, ama bilen birilerinin de çıkacağını düşünerek yazıyorum.
Cihazım Mi MIX2 bir hafta önce hesabımın şifresini forum şifremle karıştırdım. Sahurdaki uyku sersemliğiyle çok defa girmişim... Çok fazla hatalı giriş yapmış olmalıyım ki hangi kanaldan(Pc/mobil) denersem deneyeyim engellendim. Şifre sıfırlama yapmama rağmen giriş sağlayamadım. Mi unutulan şifre bölümünden durumu izah ettim teknik yardım istedim. Bu gün site üzerinden yeniden giriş yapayım dedim fakat böyle bir hesap bulunamadı dedi. şifremi unuttum linkini bir daha kullandım, ardından böyle bir e posta kayıtlı değil dedi. Şaşırdım. çünkü sürekli kullandığım hesap ve başka mail adresi tanımlamadım. Telefon numarasını deneyeyim dedim, o da hüsran. Aynı şeyi yine söyledi numara kayıtlı değil diye... Yeniden hesap kurayım dedim. Eğer çakışma olursa hata var demektir, zaten kabul etmeyecektir dedim. fakat direkt yeni hesap oluşturdu! şok oldum desem yeridir. haliyle bana yeni bir mi hesap numarası tanımlandı. şimdi telefonuma tanımlı olan hesaba erişemiyorum ve sürekli şifremi değiştirmemi istiyor.
Anlayacağınız telefona kayıtlı olan hesap şuan hayali bir durumda yani yok... Telefondaki hesaba ne e posta kayıtlı ne de numara kayıtlı kurtarmak için. denesem bile olmayacak çünkü Xiaomi bildiğiniz eski hesabımı sildi ve eski hesap hala telefona tanımlı halde (bildiğiniz son hamle sıvama hamlesiydi).

Kimler yardımcı olur bilmiyorum ama bu foruma gelmeden evvel merhaba diyen aramıza hoş geldin diyen veya demeyen herkesten yardım bekliyorum. Bu durumu nasıl düzeltiriz.
Teşekkür ediyorum.

1024byte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi
Cihazım
mi mix 2
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonu harf reset yapsam sorun çözülür mü? Eski mi hesabı tekrar çıkar mı karşıma??? Yeni hesapla devam ederim... Cevap bekliyorum arkadaşlar

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Eski mi hesabını neden istiyorsunuz? Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum tamamen tahmini yorumlarda bulunacağım . Eğer mi hesabınızı sildiyseler, telefondan oluşturduğunuzda yeni hesapla yola devam edin. Eski hesapta cloud işlemleri yaptı iseniz öyle birden bire hesap kapatmaları saçma geldi, fotoğraf ve yedekleriniz vs ne varsa hepsi silinmiştir .

Oyla:

1024byte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi
Cihazım
mi mix 2
Konular
4
Eski mi hesabını neden istiyorsunuz? Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum tamamen tahmini yorumlarda bulunacağım . Eğer mi hesabınızı sildiyseler, telefondan oluşturduğunuzda yeni hesapla yola devam edin. Eski hesapta cloud işlemleri yaptı iseniz öyle birden bire hesap kapatmaları saçma geldi, fotoğraf ve yedekleriniz vs ne varsa hepsi silinmiştir .
Bakın ben zaten teknoloji içerisindeyim. Yani teknolojiye cloud sistemine yabancı değilim. Şifresini unuttuğum ve çok fazla giriş denemesi yaptığım için bloke edildi. Ben de sıfırlama ve hesap kurtarma işlemlerini başlattım 3 gün içerisinde dönüş yapılacak diye uyarı verdi Xiaomi sitesi. Deneyeyim dedim girdim hesap yok bulunamadı diye uyarı verdi. Saçma geldi çünkü tüm yedekleri silmiş olmalılar, kendilerine konuyla ilgili mail attım ama bakalım. 1 ay oldu bu telefona geçeli. İlginç bir durum. Durup dururken hesabım silindi. Başka çare var mı bilmiyorum, araştırmaya devam ediyorum. Bilen birileri varsa bu arada cevap versinler lütfen. Zira çok sıkıcı bir durum.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Bakın ben zaten teknoloji içerisindeyim. Yani teknolojiye cloud sistemine yabancı değilim. Şifresini unuttuğum ve çok fazla giriş denemesi yaptığım için bloke edildi. Ben de sıfırlama ve hesap kurtarma işlemlerini başlattım 3 gün içerisinde dönüş yapılacak diye uyarı verdi Xiaomi sitesi. Deneyeyim dedim girdim hesap yok bulunamadı diye uyarı verdi. Saçma geldi çünkü tüm yedekleri silmiş olmalılar, kendilerine konuyla ilgili mail attım ama bakalım. 1 ay oldu bu telefona geçeli. İlginç bir durum. Durup dururken hesabım silindi. Başka çare var mı bilmiyorum, araştırmaya devam ediyorum. Bilen birileri varsa bu arada cevap versinler lütfen. Zira çok sıkıcı bir durum.

Bilen birileri olursa illaki yazacaklardır. Umarım biran önce sorun çözüme kavuşmuş olur.

Oyla:

1024byte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi
Cihazım
mi mix 2
Konular
4
Bu sorunu düzeltmezlerse dava açacağım. Durup dururken hesap mı silinir ! Bilen birilerini hala bekliyorum
Bilen birileri olursa illaki yazacaklardır. Umarım biran önce sorun çözüme kavuşmuş olur.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihazımı bul açık değilse cihazı formatladığınızda size eski hesabınızı sormaz. Telefonda mi hesabı bölümünde id bulunur, o id ile sisteme giriş yapmayı deneyin bir de. Cihazınızın bootloader kilidi açıksa bir ihtimal mi account remove işlemi de yapabilirim.

Ve son olarak
Bu sorunu düzeltmezlerse dava açacağım. Durup dururken hesap mı silinir ! Bilen birilerini hala bekliyorum

Bu şekilde bir tutumla kimseden yardım alamazsınız. Belli ki hesabınızın çalındığını, cloud daki bilgilerinizin başkasının eline geçeceğini düşündüklerinden hesabı güvenceye aldılar veya sildiler. Bu sizin kendi hesabınızın şifresini unutmanızdan kaynaklı. Xiaomi ile alakası yok.

Oyla:

1024byte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi
Cihazım
mi mix 2
Konular
4
Cihazımı bul açık değilse cihazı formatladığınızda size eski hesabınızı sormaz. Telefonda mi hesabı bölümünde id bulunur, o id ile sisteme giriş yapmayı deneyin bir de. Cihazınızın bootloader kilidi açıksa bir ihtimal mi account remove işlemi de yapabilirim.

Ve son olarak

Bu şekilde bir tutumla kimseden yardım alamazsınız. Belli ki hesabınızın çalındığını, cloud daki bilgilerinizin başkasının eline geçeceğini düşündüklerinden hesabı güvenceye aldılar veya sildiler. Bu sizin kendi hesabınızın şifresini unutmanızdan kaynaklı. Xiaomi ile alakası yok.

1. cihazımı bul açık şekilde kullanıyorum.
2. mi id ile sisteme giriş yaptığımda böyle bir hesap bulunamadı demekte.
3.tutumumda bir şey olduğunu düşünmüyorum. 17 senedir bt uzmanlığı yapıyorum, hesabın silinmesi mantığını ilk defa sizden duydum xiaomiden gördüm. Block larsın hepsi bu. doğrulama için telefon numarası var e mail var facebook var.
güvenlik aşamalarında verdikleri tüm soruları doğru cevapladım. yani hesabı güvenceye aldık diye sildik kardeşim diyemezler dememeleri lazım. bulut sisteminin asıl amacı tam olarak da burada devreye girmekte, cihaz uçarsa (çalıntı veya kayıp) yeni cihaz alındığı zaman veriler geri gelsin kullanıcı herhangi bir zarar görmesindir asli amaç.
4. çözüm odaklı cevap verdiğinizi düşünmüyorum suçu bana atıyorsunuz (unutmasaydın kardeşim edasıyla) da robot değiliz. unutabiliyoruz. ve evet kesinlikle xiaomiyle alakası var.
günah keçisi aramıyorum sadece çözüm arıyorum.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
1. cihazımı bul açık şekilde kullanıyorum.
2. mi id ile sisteme giriş yaptığımda böyle bir hesap bulunamadı demekte.
3.tutumumda bir şey olduğunu düşünmüyorum. 17 senedir bt uzmanlığı yapıyorum, hesabın silinmesi mantığını ilk defa sizden duydum xiaomiden gördüm. Block larsın hepsi bu. doğrulama için telefon numarası var e mail var facebook var.
güvenlik aşamalarında verdikleri tüm soruları doğru cevapladım. yani hesabı güvenceye aldık diye sildik kardeşim diyemezler dememeleri lazım. bulut sisteminin asıl amacı tam olarak da burada devreye girmekte, cihaz uçarsa (çalıntı veya kayıp) yeni cihaz alındığı zaman veriler geri gelsin kullanıcı herhangi bir zarar görmesindir asli amaç.
4. çözüm odaklı cevap verdiğinizi düşünmüyorum suçu bana atıyorsunuz (unutmasaydın kardeşim edasıyla) da robot değiliz. unutabiliyoruz. ve evet kesinlikle xiaomiyle alakası var.
günah keçisi aramıyorum sadece çözüm arıyorum.
Dava edicem mantığınızı eleştirdim, bunu eleştirmekte de haklı olduğum kanısındayım.

Çözüm odaklı kısım üsttekidir, cihazımı bul açıksa sıfırlama sonunda kilitlenebileceği, bl açıksa bu kilidi account remove işlemi yaparak bir ihtimal kaldırabileceğim. Bundan daha ileri nasıl bir çözüm sunabilirim,

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

1024byte

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mi
Cihazım
mi mix 2
Konular
4
Dava edicem mantığınızı eleştirdim, bunu eleştirmekte de haklı olduğum kanısındayım.

Çözüm odaklı kısım üsttekidir, cihazımı bul açıksa sıfırlama sonunda kilitlenebileceği, bl açıksa bu kilidi account remove işlemi yaparak bir ihtimal kaldırabileceğim. Bundan daha ileri nasıl bir çözüm sunabilirim,

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
özelden iletişime geçilmiştir.

Oyla:
Üst Alt