Rehber Xiaomi Root Yapma Rehberi [Magisk ile]

FenerBahce

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dervis ATES
Cihazım
Mi note 2
Konular
3
mi note 2 için gerekli veya kullanışlı modül rehberi var mı ?

yusfrdem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi6
Konular
1
Hocam anlamadığınız şeylerden uzak durmak çok daha iyi...tam olarak neyi neden yapmak istiyorsunuz?

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Olmayan şeyin ne olduğunu tahmin ediyorum sanırım.
Çok bu işlerden anlamam ama. Bu şekilde telefona bişiler yükleneceği zaman komut satırına yazılan twrp ismi ile twrp dosyasının adının aynı olması gerekiyor diye biliyorum. Bİrazdan bende deneyeceğim.
Şimdi konu sahibinin bize verdiği twrp imaj dosyasının adı ile bu komutu kopyalayın yapıştırın dediği komuttaki isimler farklı. Heralde yüklemeye çalışanlar orada takılıyor. İsterseniz bir bakın sizde dosya isimlerine.
[doublepost=1527630445,1527627934][/doublepost]
Hocam peki twrp açılışta dosya isimleri chsbskni zvhsvss gibi saçma dosyalar oluyor galiba şifre cozemiyor bununla ilgili ne düşünüyorsunuz
Şuan bu sorun bende de baş gösterdi.
Nasıl çözdünüz siz?
[doublepost=1527630948][/doublepost]Uzun ve saçma dosya isimlerinin çözümünü buldum.

Twrp girişte şifre sorarsa 1234 diye sallayın bir kaç kere. Arka arkaya 3 kere sordu bana sonra şifre doğruymuş gibi açtı. Sonra dosya isimleri düzeldi.

Bu arada Twrp 3.1.1 oreo da çalışmıyor. Güncel olan 3.2.1 olanı indirin aynı linkten. Bu hususta ana konuda bir düzenleme getirilirse çok iyi olur.

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Beyler benim anlamadığım kısım LOS 15.1 den twrp ile global beta ya geçtim. Şimdi bir bakıyorum twrp gitmiş yerine stock recovery gelmiş. Stock miui varken aynı anda twrp de olsun istiyorum. Nasıl yapıcam. Direk olarak adb den twrp atsam sistem açılır mı? Açılmaz ise tekrar sistemi kurduğumda yine twrp gidecek mi? Şu olayı bi kavrasam hepsini yapıcam.

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
herşeyi devletten bekliyorsanız yollayın forumdan bir arkadaşa root yapıp geri yollasın cihazınızı siz istiyorsunuz ki bir program olsun tuşa basayım root etsin gerçi o olsa bu seferde programı kuramıyorum diye dert yanarsınız biraz araştırın okuyun...

rasim_imran

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
gagav
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
0
sizce açıklayıcı bir video çekmeme gerek var mı? yorum yaparsanız sevinirim.
[doublepost=1511606493,1511606443][/doublepost]cantara HiddeNKinG eğer konuyu sabitlerseniz yararlı olabilieceğini düşünmekteyim. saygılarımla.
yao
[doublepost=1528678844][/doublepost]ya ne zor is arkadas

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
yao
[doublepost=1528678844][/doublepost]ya ne zor is arkadas
Bana da zor gelmişti sonradan işi çözdüm. İlk konu anlatımı çok kötü. Bu nedenle karışık gibi geliyor. İlk konuda adımlar anlatılmış bu nedenle karışıkggözüküyor aslında mantığı anlatsa daha basit gelecek insanlara. Kısaca şu şekilde. Stock rom kuruluyken (global beta tavsiye) adb den twrp atıyoruz. Sonra twrp den açıyoruz twrp kapatmadan magisk flaslıyoruz. Magisk atmadan sistemi yeniden başlatırsan twrp kaybolur. Bu nedenle twrp açıkken hemen magisk de yüklemen gerekiyor Bu kadar basit

bigoo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
YILDIRIM
Cihazım
mi 6
Konular
10
Yönetim Notu : Güncel dosyalar için bu bağlantıyı ziyaret ediniz.

Merhaba arkadaşlar sizlere kendi yaptığım adımlarla uğraştırmadan direk sade bir şekilde root yapmayı tarif edeceğim mi5s konularımı alıntı yapmadan forumlara kopyala yapıştır yapan arkadaşlara da buradan selam olsun miuitürkiye dışında bu konuyu paylaşmayınız.

İşlemlere geçmeden önce BOTLOADER UNLOCK ettiğinize emin olun eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsanız önce forumdan araştırıp botloader kilidinizi açın!

Adım1;

Gerekli indirmeleri yapıyoruz;
1. driver Minimal ADB and Fastboot v1.4.2
2. TWRP ( )
3. Magisk zip dosyası (TWRP den yazmak için)
4.Magisk Manager (APK)

Adım2;

magisk dosyalarını telefonunuza usb kablo ile atın

Driver dosylarını kurun ve daha sonrasında klavyeden windows tuşuna basılı tutarak R ye basın açılan pencereye cmd yazın,

açılan komut satırına

cd C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot

yukardakini kopyalayıp komut satırında sadece mause u sağ tıklayın

sonrasında

fastboot devices

yukarıdakini yine sağ tıklayın

sonrasında

fastboot flash recovery twrp.img

yukarıdakini sağ tıklayın

son olarak

fastboot boot twrp.img

yukarıdakini sağ tıklayın

telefonunuz TWRP ile açılacak

magisk dosyasını zip li olarak flashlayın.

hepsi bu kadar basitti

telefon açıldıktan sonra root checker dan yetkiyi kontrol edebilirsiniz.

hocam emek var ama eksik anlatmışsınız, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. hiç bilmeyen biri sizin bu anlattığınız gibi adımlarda ilerleyemez. örnek verecek olursak. fastboot flash recovery twrp.img komutunda ki recovery nedir, orada indirmiş olduğunuz twrp dosyasının adını recovery olarak değiştirin ve kurmuş olduğunuz adb dosyasının ( C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot ) içerisine atın demeniz gerekiyor. beni yanlış anlamayın

umutchatin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9
Meslek
Bilişim
Konular
37
hocam emek var ama eksik anlatmışsınız, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. hiç bilmeyen biri sizin bu anlattığınız gibi adımlarda ilerleyemez. örnek verecek olursak. fastboot flash recovery twrp.img komutunda ki recovery nedir, orada indirmiş olduğunuz twrp dosyasının adını recovery olarak değiştirin ve kurmuş olduğunuz adb dosyasının ( C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot ) içerisine atın demeniz gerekiyor. beni yanlış anlamayın

Yok neden yanlış anlıyayım ben telefonu aldığımda kullandığım programlar gereği root yapıp kullanıyorum bu daha önceki mi telefonlarımda da böyle idi ve root yaparken uyguladığım işlemleri de burada arkadaşlar faydalansın diye paylaşıyorum ama hak vereceksiniz ki yazılımlar güncelleniyır ve update ler geliyor ayrıca ticari bir çıkarım yok kimse giripte beni satın almış gibi ahkam kesmemeli ben nasıl araştırıp yapıyorsam insanlar da biraz araştırmalı bende bir yere kadar bilgi verebilirim sonuçta.
[doublepost=1529327803,1529327622][/doublepost]
Bana da zor gelmişti sonradan işi çözdüm. İlk konu anlatımı çok kötü. Bu nedenle karışık gibi geliyor. İlk konuda adımlar anlatılmış bu nedenle karışıkggözüküyor aslında mantığı anlatsa daha basit gelecek insanlara. Kısaca şu şekilde. Stock rom kuruluyken (global beta tavsiye) adb den twrp atıyoruz. Sonra twrp den açıyoruz twrp kapatmadan magisk flaslıyoruz. Magisk atmadan sistemi yeniden başlatırsan twrp kaybolur. Bu nedenle twrp açıkken hemen magisk de yüklemen gerekiyor Bu kadar basit

Merhabalar ben elimde geldiğince mi5s ve mi6 için anlatmaya çalıştım ama root mantığını bilmeyen kişinin de zaten buradai işi olmayacağını düşünüyorum benim anlatımım 10 üzerinden 1 olabilir fakat elimden geldiğince foruma birşeyler katmaya çabalıyorum yorum yapmadan önce bunları da düşünürseniz sevinirim. Hatam olmuş ise sizde belirtin düzeltelim bu şekilde herkes burdan alacağını alıp giderse forumunda bir anlamı kalmaz.

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Yok neden yanlış anlıyayım ben telefonu aldığımda kullandığım programlar gereği root yapıp kullanıyorum bu daha önceki mi telefonlarımda da böyle idi ve root yaparken uyguladığım işlemleri de burada arkadaşlar faydalansın diye paylaşıyorum ama hak vereceksiniz ki yazılımlar güncelleniyır ve update ler geliyor ayrıca ticari bir çıkarım yok kimse giripte beni satın almış gibi ahkam kesmemeli ben nasıl araştırıp yapıyorsam insanlar da biraz araştırmalı bende bir yere kadar bilgi verebilirim sonuçta.
[doublepost=1529327803,1529327622][/doublepost]

Merhabalar ben elimde geldiğince mi5s ve mi6 için anlatmaya çalıştım ama root mantığını bilmeyen kişinin de zaten buradai işi olmayacağını düşünüyorum benim anlatımım 10 üzerinden 1 olabilir fakat elimden geldiğince foruma birşeyler katmaya çabalıyorum yorum yapmadan önce bunları da düşünürseniz sevinirim. Hatam olmuş ise sizde belirtin düzeltelim bu şekilde herkes burdan alacağını alıp giderse forumunda bir anlamı kalmaz.
Hocam yanlış anlaşılacak bişey yok. Ben de arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım.

yattarali

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
kerim alkuş
Cihazım
yok
Konular
8
twrp şifre istiyor nasıl aşarız bunu

Üst Alt