- Adım
- Dervis ATES
- Cihazım
- Mi note 2
- Konular
- 3
mi note 2 için gerekli veya kullanışlı modül rehberi var mı ?
Olmayan şeyin ne olduğunu tahmin ediyorum sanırım.Hocam anlamadığınız şeylerden uzak durmak çok daha iyi...tam olarak neyi neden yapmak istiyorsunuz?
Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Şuan bu sorun bende de baş gösterdi.Hocam peki twrp açılışta dosya isimleri chsbskni zvhsvss gibi saçma dosyalar oluyor galiba şifre cozemiyor bununla ilgili ne düşünüyorsunuz
yaosizce açıklayıcı bir video çekmeme gerek var mı? yorum yaparsanız sevinirim.
[doublepost=1511606493,1511606443][/doublepost]cantara HiddeNKinG eğer konuyu sabitlerseniz yararlı olabilieceğini düşünmekteyim. saygılarımla.
Bana da zor gelmişti sonradan işi çözdüm. İlk konu anlatımı çok kötü. Bu nedenle karışık gibi geliyor. İlk konuda adımlar anlatılmış bu nedenle karışıkggözüküyor aslında mantığı anlatsa daha basit gelecek insanlara. Kısaca şu şekilde. Stock rom kuruluyken (global beta tavsiye) adb den twrp atıyoruz. Sonra twrp den açıyoruz twrp kapatmadan magisk flaslıyoruz. Magisk atmadan sistemi yeniden başlatırsan twrp kaybolur. Bu nedenle twrp açıkken hemen magisk de yüklemen gerekiyor Bu kadar basityao
[doublepost=1528678844][/doublepost]ya ne zor is arkadas
hocam emek var ama eksik anlatmışsınız, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. hiç bilmeyen biri sizin bu anlattığınız gibi adımlarda ilerleyemez. örnek verecek olursak. fastboot flash recovery twrp.img komutunda ki recovery nedir, orada indirmiş olduğunuz twrp dosyasının adını recovery olarak değiştirin ve kurmuş olduğunuz adb dosyasının ( C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot ) içerisine atın demeniz gerekiyor. beni yanlış anlamayınYönetim Notu : Güncel dosyalar için bu bağlantıyı ziyaret ediniz.
Merhaba arkadaşlar sizlere kendi yaptığım adımlarla uğraştırmadan direk sade bir şekilde root yapmayı tarif edeceğim mi5s konularımı alıntı yapmadan forumlara kopyala yapıştır yapan arkadaşlara da buradan selam olsun miuitürkiye dışında bu konuyu paylaşmayınız.
İşlemlere geçmeden önce BOTLOADER UNLOCK ettiğinize emin olun eğer nasıl yapılacağını bilmiyorsanız önce forumdan araştırıp botloader kilidinizi açın!
Adım1;
Gerekli indirmeleri yapıyoruz;
1. driver Minimal ADB and Fastboot v1.4.2
2. TWRPLinkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir(Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir)
3. Magisk zip dosyası (TWRP den yazmak için)Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
4.Magisk Manager (APK)Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Adım2;
magisk dosyalarını telefonunuza usb kablo ile atın
Driver dosylarını kurun ve daha sonrasında klavyeden windows tuşuna basılı tutarak R ye basın açılan pencereye cmd yazın,
açılan komut satırına
cd C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot
yukardakini kopyalayıp komut satırında sadece mause u sağ tıklayın
sonrasında
fastboot devices
yukarıdakini yine sağ tıklayın
sonrasında
fastboot flash recovery twrp.img
yukarıdakini sağ tıklayın
son olarak
fastboot boot twrp.img
yukarıdakini sağ tıklayın
telefonunuz TWRP ile açılacak
magisk dosyasını zip li olarak flashlayın.
hepsi bu kadar basitti
telefon açıldıktan sonra root checker dan yetkiyi kontrol edebilirsiniz.
hocam emek var ama eksik anlatmışsınız, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. hiç bilmeyen biri sizin bu anlattığınız gibi adımlarda ilerleyemez. örnek verecek olursak. fastboot flash recovery twrp.img komutunda ki recovery nedir, orada indirmiş olduğunuz twrp dosyasının adını recovery olarak değiştirin ve kurmuş olduğunuz adb dosyasının ( C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot ) içerisine atın demeniz gerekiyor. beni yanlış anlamayın
Bana da zor gelmişti sonradan işi çözdüm. İlk konu anlatımı çok kötü. Bu nedenle karışık gibi geliyor. İlk konuda adımlar anlatılmış bu nedenle karışıkggözüküyor aslında mantığı anlatsa daha basit gelecek insanlara. Kısaca şu şekilde. Stock rom kuruluyken (global beta tavsiye) adb den twrp atıyoruz. Sonra twrp den açıyoruz twrp kapatmadan magisk flaslıyoruz. Magisk atmadan sistemi yeniden başlatırsan twrp kaybolur. Bu nedenle twrp açıkken hemen magisk de yüklemen gerekiyor Bu kadar basit
Hocam yanlış anlaşılacak bişey yok. Ben de arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım.Yok neden yanlış anlıyayım ben telefonu aldığımda kullandığım programlar gereği root yapıp kullanıyorum bu daha önceki mi telefonlarımda da böyle idi ve root yaparken uyguladığım işlemleri de burada arkadaşlar faydalansın diye paylaşıyorum ama hak vereceksiniz ki yazılımlar güncelleniyır ve update ler geliyor ayrıca ticari bir çıkarım yok kimse giripte beni satın almış gibi ahkam kesmemeli ben nasıl araştırıp yapıyorsam insanlar da biraz araştırmalı bende bir yere kadar bilgi verebilirim sonuçta.
[doublepost=1529327803,1529327622][/doublepost]
Merhabalar ben elimde geldiğince mi5s ve mi6 için anlatmaya çalıştım ama root mantığını bilmeyen kişinin de zaten buradai işi olmayacağını düşünüyorum benim anlatımım 10 üzerinden 1 olabilir fakat elimden geldiğince foruma birşeyler katmaya çabalıyorum yorum yapmadan önce bunları da düşünürseniz sevinirim. Hatam olmuş ise sizde belirtin düzeltelim bu şekilde herkes burdan alacağını alıp giderse forumunda bir anlamı kalmaz.