Tekrardan detaylı yazdığınız için çok teşekkür ederim. Şu an istekliyim oyun performansı artacaksa hemen kuracağım değişmeyecekse erteleyeceğim düşecekse soğuk bakacağım. Telefonu genellikle oyun oynamak için kullanıyorum çünkü WhatsApp Twitter hep pcde.
slm.ycl02
Bu arkadaşım yardimci olabilir oda pixel rom kullaniyor oyun performansı hakkında bilgilendirebilir.
Oyunda romdan çok kernel etkilidir. Özellikle bizimki gibi düşük işlemcili cihazlar için. Rom nerede etkilidir derseniz: çoklu işlemde, ram kullanımında, arayüz hızında, telefon akıcılığında.
Bu romda ram optimizasyonu çok iyi. Whatsapp konuşmasına daldığım için pubgyi arkada açık unuttum tam 2 saat sonra girdiğimde oyun aynı yerden devam etti ben baya şok olmuştum. MIUIda arkaya aldığınız işlem 5-10dk ya kapanıyor. Artı olarak MIUIda arkaya müzik açtığım zaman oyunum drop yemeye başlıyordu bu romda öyle bir şey olmadı.
Arayüz konusunda çok hızlı. Diyelim MIUI'da oyundan çıktınız arayüz 1-2 dakika boyunca kasıyor ama bu romda öyle bir şey yok. Her zaman akıcı arayüz.
Oyun performansı MIUIdan 5-10fps falan yüksek olabilir. Neredeyse aynıdır MIUI ile. Yukarıda dediğim gibi kernel etkili oyunda. Sonuçta kullandığımız cpu belli gpu belli. Hadi cpumuz yine idare eder ama gpumuz çöp malesef. MIUI 12de saçma sapan kasmasının nedeni de bu çöp gpudur. Oyun oynamayı bıraktım bu telefonda ama sırf romun performansını merak ettiğim için pubg indirip denedim. Strix kernel konumda ilk mesaja koyduğum pubg 68fps ekran fotosu bu roma ait. Ortalama 50-55 fps alıyordum pubgde, iç mekanlarda 68fps livik haritasında da 68fps vermişti. Oynadığınız oyuna göre değişir aldığınız performans ama MIUI'dan düşük performans vermez. Kendiniz deneyip görebilirsiniz.
Pubgde aldığım performans neredeyse aynı ama başka oyunda MIUIdan yüksek performans alıyorum.