geçen gece hadi dedim bi root edip bikaç custom rom veya ported miui yükleyim de değişiklik olsun.
indirdiklerim arasında Masik P rom da vardı. neyse bikaç tane rom denedim en sona bu kaldı, data cache vendor mendor ne varsa herşeyi wipe edip masik p'yi, firmwareyi ve magisk'i flashladım. açtım cihazı belli bir süre sonra boot etti. bikaç ayar yaptım sonrasında rom kendine gelsin diye yeniden başlattım, fastboot moda düştü açılmadı. bikaç defa daha denedim baktım olmuyor, sürekli fastboot moda düşüyor, saat de gece 4 olmuş dedim bırakayım da sabah dingin kafayla ilgilenirim. ertesi sabah format atmadan son bi deneyeyim dedim baktım boot etti açıldı rom. herşey normal çalışıyor gibi görünüyor formatlamadım bıraktım, ama akşam 6 oldu ne arayan var ne çağrı atan, sonrasında farkettim ki birisi aramaya kalkınca benim şebeke gidiyor, bi süre sonra geri geliyor. "arayın beni" diye mesaj atıyorum arkadaşlara, hepsinden aynı cevap geliyor; "Ulaşılamıyor sana dostum". yahu mesajlaşıyoruz, e ben arayabiliyorum sizi, siz nasıl arayamazsınız ?
forumda biraz araştırdım bikaç kişinin başına gelmiş güncelleme sonrasında, verdikleri çözümleri denedim, yok lte/wcdma/gsm al, yok yeniden başlat, yok sim bir bilgisini güncelle vs. ne denediysem olmadı. gece eve geldim. indirdim bootleggers' romu, yapıştırdım. miss gibi oh, arayan herkes tek atıyor
demem o ki; Masik P yukarıda arkadaşların da kamera ile ilgili anlattıklarından anlaşılacağı üzere, her yeni kurulumda farklı sonuçlar doğurabilen kararsız bir rom. Özellik olarak mükemmel özellikleri var, dpi değeri düşürme, dokunarak uyku / uyanma falan ama, kararsız çalışıyor zannımca.
deneyecekseniz de illa ki, her ihtimale karşı sağlam çalıştığından emin olduğunuz yedek bir rom bulunsun dahili hafızada
dipnot: ben kurduğumda denediğim kadarıyla hiç fix kurmamış olmama rağmen kameranın tüm modları ( portre, vidyo, foto, panaroma vs ) sorunsuz çalışıyordu.
herkese iyi forumlar.