İki gün boyunca bana gelmedi. Ben de paketi dün akşam (pazar günü) indirip sistem güncelleyici üzerinden yükledim. Bu seferki nispeten uzun sürdü. Sanırım ufak tefek çok değişiklik yapılmış. İlk fırsatta fark edilmeyebilir. Ancak gördüğüm kadarıyla pek de önemli değişiklik yapılmamış.
1- En önemlisi ilk başta garipsediğim ancak sonradan bayılarak kullandığım tam ekran modunda navigasyon hareketleri daha hızlı, yani akıcı çalışıyor.
2- Temalar yine durum çubuğu görünümünü değiştiremiyor.
3- Durum çubuğundaki pil yüzdesi pil simgesinin içine koyulmuş. Biraz yer açtığını kabul ediyorum. Şahsen okunabilirliği birazcık düşürmüş.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
4- Daha önceki Miui 10 güncellemelerinde kamera uygulaması sorunları olmuştu. Bu sefer görüntünün donması veya gecikmeli gelmesi gibi bir sorun yok. Ancak olumlu bir değişim de yok. Halen 1080p60 en yüksek kayıt seçeneği. Yine şahsi görüşüm, zaten çok da kaliteli olmayan sensörlerimiz için 4K kayıt seçeneğinin çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Benzer seviyedeki cihazlarda olup bizimkinde olmaması ilginç.
5- Pil kullanımı istatistiklerine baktığımız menü dışında, Ayarlar > Pil & performans menüsü içinde "pil" olarak gözüken, tıklayınca uygulamaların pil kullanımını inceleyen bir güvenlik taraması konulmuş. Ben pil kullanımını ana ekrana kısayol yapmıştım. O kısayola tıklayınca artık tarama başlıyor.
Güncellemeden sonra hiç bir sorun çıkmadı. Daha önceki MIUI 10 güncellemelerinde, hissedilebilir derecede düşen pil süresi ve kamerada takılmalar olmuştu. Tabi sonradan kendi kendine geçmişti. Şimdilik sorun görünmüyor.
Ha bir de, bende sürekli mevcut olan bir durum ortadan kalkmış. Galeriye girdiğimde fotoğraflara bakarken aşağıdaki seçenekler beyaz zemin nedeni ile gözükmüyordu. Bu ortadan kalkmış. Belki temadandır diye düşünüyordum ama kendiliğinden geçti bu sorun.
Aklımda tek bir soru kaldı. Acaba Pie gelecek mi? Gelirse ne zaman? Cihaz epey güncelleme aldı zaten ama daha senesini devirmemiş. Pek çok kaynakta alacağını söylüyor.