Çözüldü Xiaomi Redmi 8 Yakınlık Sensörü

estantex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Estante
Cihazım
Redmi 8
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Stok rom
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi 8
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Xiaomi Redmi 8 telefonum var ürünü alalı 2-3 gün oldu ve yakınlık sensörü çalışmıyor. Donanımsal bir arıza mı yoksa yazılımsal mı bilemedim. Sorunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Tuş takımından *#*#6484#*#* yada Ayarlar/Telefon Hakkında/Çekirdek Sürümü yazısına 5 kez tıklayın test menüsünden kontrol eder misiniz hocam. Kalibre etmek için çıkan menüde sağ üste 3 noktaya basarak kalibrasyon işlemini yapabilirsiniz.
Ayrıca aşağıdaki konuya da göz atabilirsiniz.

Oyla:

estantex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Estante
Cihazım
Redmi 8
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tuş takımından *#*#6484#*#* yada Ayarlar/Telefon Hakkında/Çekirdek Sürümü yazısına 5 kez tıklayın test menüsünden kontrol eder misiniz hocam. Kalibre etmek için çıkan menüde sağ üste 3 noktaya basarak kalibrasyon işlemini yapabilirsiniz.
Ayrıca aşağıdaki konuya da göz atabilirsiniz.
Söylediğiniz kodla beraber dediğiniz kalibrasyon işlemini yapmaya çalıştım ama yaparken “Test Fail” uyarısı verdi ve sonrasında arama esnasında denedim yine çalışmadı.

Oyla:

alf0606

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
orta
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
34
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak. Xiaomi Redmi 8 telefonum var ürünü alalı 2-3 gün oldu ve yakınlık sensörü çalışmıyor. Donanımsal bir arıza mı yoksa yazılımsal mı bilemedim. Sorunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
Bu uygulamayı indirip deneyin daha önce benimde gm 9 proda yakınlık sensörü çalışmıyordu bununla çözmüştüm eğer bu uygulamayla çözülmezse çok büyük ihtimalle sorununuz donanımsal olabilir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Söylediğiniz kodla beraber dediğiniz kalibrasyon işlemini yapmaya çalıştım ama yaparken “Test Fail” uyarısı verdi ve sonrasında arama esnasında denedim yine çalışmadı.
Hocam verdiğim konuda da arkadaşlar yazmış kesin olmamakla beraber yazılımsal gibi bir durum söz konusu olabilir.

Oyla:

estantex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Estante
Cihazım
Redmi 8
Konular
1
Bu uygulamayı indirip deneyin daha önce benimde gm 9 proda yakınlık sensörü çalışmıyordu bununla çözmüştüm eğer bu uygulamayla çözülmezse çok büyük ihtimalle sorununuz donanımsal olabilir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Söylediğiniz bu uygulamayı da deneyeceğim. Ottoman inşallah yazılımsaldır. Gelişmeleri yazarım buraya da.

Oyla:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
alf0606 arkadaşın dediği uygulamayı dün ben kullandım.
RN8 ile arama yaptığım an ekran kapanıyordu. Proximity sensor kalibrasyonu yapmak gerekiyor diye duydum. Kalibrasyon yapmaya çalıştığımda ben de sizin gibi "fail" hata aldım. Bu uygulama ile kalibrasyonu yaptım. Şimdilik sorun çözüldü gibi görünüyor. Bir kaç gün daha sorun olmazsa demek ki uygulama gerçekten kalibre etmiş demektir.

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Oyla:

estantex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Estante
Cihazım
Redmi 8
Konular
1
Arkadaşlar maalesef hiçbiri olmadı. Yine arama ekranında kapanmıyor ışık. Sanırım donanımsal sorun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar sorun çözüldü. Telefonun ekranına koruyucu bant taktırmıştık. Şu bandı bi kaldıralım dedik kaldırınca sorun çözüldü. Yani ne donanım ne yazılım tamamen ekran bandıyla alakalıymış. Bandın üst kısmını kestik şimdi sorunsuz kullanılıyor. İlginiz ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Oyla:

Nazmican0707

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Nazmican
Cihazım
X3 nfc
Konular
0
Arkadaşlar maalesef hiçbiri olmadı. Yine arama ekranında kapanmıyor ışık. Sanırım donanımsal sorun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar sorun çözüldü. Telefonun ekranına koruyucu bant taktırmıştık. Şu bandı bi kaldıralım dedik kaldırınca sorun çözüldü. Yani ne donanım ne yazılım tamamen ekran bandıyla alakalıymış. Bandın üst kısmını kestik şimdi sorunsuz kullanılıyor. İlginiz ve yardımlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Hocam bendede x3 nfc var ekran arama sırasında kapanmıyor üstünde mat film takılı sizinki arama sırasında kapanıyormuydu birde ayarlarda üstünü kapasanız dahi 5 mi yazıyordu test menüsünde

Oyla:
Üst Alt