- Adım
- Tayfun
- Cihazım
- LG G2
- Konular
- 23
Öncelikle teşekkür etmek isterim bu şekilde zaman ayırdığınız için konuyu biraz daha detaylandırırsak sanırım sizde anlayacaksınız;
İşin maliyet bakımını şirket politikalarını ve para yönetimi eklerseniz dediğim gibi emin olun amiral gemisi denilen cihazların maliyeti firmalar için 100 doları geçmez
O mesajımdan bir kaç mesaj sonra başka bir arkadaşa bahsetmiştim onu okuyabilirsiniz.
Araştırmalar hesapta ki paranın nasıl döndüğünü değil parça tedarikği açısından tabikide yüksek görünür. anlamanız için daha küçük ölçekli bir örnek verebilirim; normal bir market ile grossmarketin ürün maliyeti arasında ki farka bakarsanız birisi üreticiden alır bütün ürünlerini diğeri üreticiyi alır ve maliyeti hatta böyle yaparak piyasayı kırar Apple ın gizliden foxconn da hissesi , Afrika'da tepsiye konulan alaşımları çıkaran madenleri, nakliyede kullanılan gemileri vs oldugunu üzerine faiz di kısa-uzun tahvil di yatırım dı vs... Dediğim gibi iyi bir muhasebeci ile emin olun 5 dolar bile çoktur emin olun bu şekilde düşünürseniz mantığınıza uyabilir sanırım.
Emin olun o araştırmaları bile kendileri yaptırtıyordur sizde söylediniz 600 lüks cihazı 1000 e sattılar diye bende takip ediyorum. ABD kullanıcısından bile büyük tepki aldılar 1k ya telefon mu olur diye. O araştırmalar sadece gaz almak için. Unutmayın ki güç yani para ülke şirket medya hepsini yönetebilir a marka b marka bunlar sadece etiket. Biraz daha kapsamlı düşünmek yeterlidir bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Unutmadan mimari çizilir fırından çıkınca ölçümleri yapılır ve ona göre sınıflandırılır bu söylediğim konuda bir yanlışlık yok. Biraz araştırırsanız haklı olduğumu görebilirsiniz.
Ne bir detay, ne bir veri göremiyorum. Mantıktan değil somut veriden bahsediyorum. Verisiz, bilgisiz ne mantığı kurabilirsiniz?
İtirazımı da zaten daha önceden araştırmasını yaptığım ve çok net bir şekilde haksız olduğunuzu gördüğüm için söylüyorum. İyisi Intel I7 olur, orta şekerlisi I5, kötüsü de I3 olur demeniz mantığınıza nasıl sığıyor. Fiziksel olarak farklı dizaynlar var ortada. Cache miktarları farklı örneğin. Gömülü GPU'ları farklı.
İsteseniz de zaten akılı telefon yongalarında benzer bir şey yapamazsınız.
İyisi Snapdragon 845, kötüsü 710, ortası 660 falan mı diyeceksiniz. Çekirdek sayıları, cache hafızaları, GPU'ları, hatta üretim teknolojileri farklı. Snapdragon 845'in kötüsü çıkınca Snapdragon 710 mu oluyor zannediyorsunuz? Aynı kalıptan Mercedes S serisi, E serisi ve C serisi kaportalar çıkacağını düşünmek kadar absürd. Fiziksel olarak tamamen farklı. Hiç duymadınız mı "higher binned" terimini mesela?
Bunlar borsaya açık şirketler ve hissedarlarını pek çok konuda bilgilendirirler. Örneğin telefonların adet başına ortalama satış fiyatı, geliri, toplam adet sayısı, masrafları kalem kalem ilan edilir. Bunlara göre hisse fiyatları artar ya da azalır.
Örneğin Apple telefon başına iddia ettiğiniz karları yapabiliyor olsaydı, bunu açıklardı hisse değerleri şu anda ulaşmış olduğu trilyon dolar seviyesinin 10 katında falan olurdu. Trilyon dolarlardan bahsediyoruz burada. Adamlar böylesine bir servet fırsatını değerlendirmeyecek kadar enayi mi? Yılın 2. çeyreğinde Apple'ın karı 61.1 milyar dolarlık satış için topu topu 13.8 milyar dolar olarak açıklandı.
Apple'ın çiplerini üreten TSMC dökümhanesinin yıllık cirosu 33 milyar dolar. 33 milyar ADET çip sattığını mı düşünüyorsun?
Tamamen şehir efsaneleri üstüne bina ettiğiniz bir inancınız var. Evet bu bir inanç. Herkes istediğine inanmakta serbest, ama insanları olmayan verilerle yanlış yönlendirmeyin.
Bakın sabah sabah benim vaktimi de boşa harcadınız.