Haber Xiaomi Pocophone Tanıtıldı. Fiyat Performans Kralı!

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Yaş
26
Konum
istanbul
Katılım
2 Ocak 2017
Konular
34
Mesajlar
1.523
Çözümler
1
Tepkime puanı
987
Puanları
128
Nasıl kaldırabiliriz acaba, kaldıramadım da.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam uygulamalarda baslaticiyu bulup güncellemeyi kaldır diyeceksiniz

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

seyithan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
seyithan
Cihazım
Mi max 2
Yaş
49
Konum
kocaeli
Katılım
14 Temmuz 2018
Konular
1
Mesajlar
22
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Tamam hocam buldum, gerek kalmadı.
Nasıl kaldırabiliriz acaba, kaldıramadım da.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konum
İstanbul
Katılım
5 Ağustos 2014
Konular
23
Mesajlar
509
Tepkime puanı
417
Puanları
78
arkadaşlar bu cihaz nasil bu kadar ucuz olabiliyor. alanlarında uzman, tecrübeli kişiler cevap verirse sevinirim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1. Xiaomi, kendi kar marjını daha düşük tutuyor.

2. Telefonlarını internet üzerinden direk satıyor, bu sayede hem toptancıları, hem de perakendecileri aradan çıkartarak direk "fabrikadan halka" diyebileceğimiz bir satış yöntemi kullanıyor. Burda ben Xiaomi distribütörüyüm diyenlerin yaptığının tam tersi...

3. Çin içinde Google'ın kendi uygulama marketi olmadığı için birçok üreticinin olduğu gibi Xiaomi'nin de kendi marketi var. Burda hizmet satarak gelir kazanıyor. Çin dışında bu sistemin ne kadar işlediği meçhul.

4. Yazılımının içine de reklamlar gömerek buradan para kazandığını duydum. Çin dışında ne kadar var bu uygulama bilemiyorum.

Bunlar genel olarak fiyatları nasıl düşük tuttuğu ile ilgili.

Şimdi bu telefonun özeline bakalım...

Bunun için de örnek bir telefon olarak Samsung S9+'ın parça maliyetlerini baz alalım. Popüler telefonların parça maliyet analizlerini yapıp yayınlayan siteler var. Popüler olmayanların da analizlerini yapıyorlar, örneğin Xiaomi modellerinin de analizleri yapılıyordur, ama bunlara ulaşmak için paralı üyelik gerekiyor.

S9+'ın Gorilla Glass 5 arka camı, aluminyum şasisi ve gövdeyi oluşturan bütün detaylarıyla maliyeti 30$'a yakın. Gorilla Glass 5 tek başına 5$'dan biraz fazla tutuyor. Bunu kevların maliyeti camın 5 katı dendiği için açıklıyorum. Çok aşırı maliyetli bir şey hayal edilmesin diye... Gorilla Glass ile ilgili bir de bilinmeyen bir şey var. Gorilla Glass'ı satın almanız, bizde Gorilla Glass var diye açıklama yapmanız için yeterli değil. Corning, bunun için ekstra bir ücret talep ediyor. Bu nedenle birçok firma Gorilla Glass kullanmasına rağmen açıklamayı tercih etmeyebiliyor. Bu yüzden bu açıklamayı duyduğunuzda Gorilla Glass yok diye düşünmeyin hemen. Şimdi tam hatırlamıyorum, ama Samsung bunu açıklıyor genelde. O yüzden açıklanmadığı bir durumda maliyeti bundan daha da düşük olarak hayal edebiliriz. 3-4$ civarı diyebiliriz bu ebatta bir telefon için. Hatta Samsung gibi kenarları kıvrımlı 3D olmayan camlar daha da ucuz olabilir.

Plastik bir gövdenin maliyeti çok çok ucuz, ama bu 30$'a dahil başka şeyler de var. Sadece işlenmiş aluminyum gövde ve camdan ibaret değil. O yüzden sadece tahmini bir şeyler söyleyebiliriz. Şahsi tahminim bu fark 20$'dan fazla olamaz, 10$'dan da az olacağını zannetmiyorum, bu genel 30$'lık toplam içinde.

En pahalı 2 parçadan birisi çipset, diğeri ise ekrandır. S9+'ın 6.22" QHD+ OLED ekranı için 79$ değer biçilmiş, Apple'ın 5.8" Samsung yapımı OLED ekranına ise 110$ değer biçilmiş.

Ekranlarda da maliyeti etkileyen birçok farklı ayrım var. Genel olarak OLED, LCD'den daha pahalıdır, ama her ikisinin içinde de sayısız ayrım var. Örnek vermek gerekirse OLED'in cam üzerine basılanı var, plastik üstüne basılanı var. Plastik olanlar esnek ve bükülebilenler oluyor. Çözünürlük tabi ki etkiliyor.

LCD içinde de IPS-TFT olanlar normal TFT olanlardan daha pahalı. Evet, IPS diye bildiklerimiz de TFT'nin bir alt grubu. Renk filtrelerine göre ayrımlar var, örneğin LG G7'de Huawei Mate 10'daki gibi, daha da önceki bazı Sony telefonlardaki gibi RGBW (RGB yerine) sensör ile güç tasarrufu ve daha yüksek maksimum vaadi var. Muhakkak ki bunların fiyatı daha pahalıdır normal modellere göre.

Son yıllarda mevcut Sony Triluminos modellerde normal LCD'lerdeki beyaz arka ışık yerine mavi arka ışık ve Quantum Dot renk filtreleri ile daha geniş bir renk yelpazesi ve yine güç tasarrufu vaad ediliyor.

Yeni yeni oyun telefonlarında görülmeye başlanan yüksek kare hızlı ekranlar var hem LCD hem de OLED olarak.

Bunların dışında çoğunlukla bilinmeyen ve gözardı edilen, görevi pikselleri açıp kapatmak olan A-Si, IGZO ve LTPS olarak 3 tane farklı teknoloji var, sırasıyla en en ucuz ve en çok enerji tüketenden, en pahalı ve en az enerji tüketene doğru gider. Bunların ne olduğunu da üretici açıklamadığı takdirde en derin inceleme yapan siteler bile atlar.

Ekran en çok güç tüketen komponent olduğu için sadece ekran bir telefonun şarj süresini vezir ya da rezil edebilir.

Maliyet konusunda ekranın üstüne koyulan koruyucu cam tabakasının lamine edilip edilmediği de önem taşır. Incell ya da benzeri teknolojiler hem cam sayısını azaltır, hem de cam ile esas ekran arasındaki boşluğu azaltarak yansımaları azaltır. Bu camlara uygulanan, direk camdan gelen yansımaları azaltıcı katmanlar ve alt tabakadan seken yansımaları azaltıcı polarizer filtreler de var.

Konumuza dönersek, Poco F1'deki ekran orta-şeker bir ekran gibi gözüküyor. iPhone X ekranını hiç baz almamak lazım. Aşırı şişmiş bir fiyat var orada. Kısmen telefonun "çenesi" denen alt çerçeveden topu topu 3-4mm tasarruf yapmak için ekran sürücülerini ekranın altına gelecek şekilde katlamalarından doğuyo. Örneğin mevcut en iyi LCD ekranlardan iPhone 8 Plus'un ekranına 52.5$ fiyat biçilmiş. Benim tahminim bu ekranın muhtemelen 35-40$ civarında bir maliyeti olduğu yönünde.

Snapdragon 845 için de anten modülleriyle birlikte 86$ fiyat biçilmiş Samsung S9+ için. SD845'in kendisi tek başına 67$. Yalnız bu maliyet, zaman içerisinde günden güne düşüyor, zira bu çiplerin üretildiği "fab"ların verimi günden güne artıyor, ziyan olan çip sayısı düşüyor. Bir de arz talep meselesi. Önce kapmak için bir yarış var. Piyasada mal bollaştıkça, talep azaldıkça fiyat düşer. Son olarak Qualcomm'un Apple ile mahkemelik olduğu konu...

Qualcomm, ürünleri için örneğin Intel CPU'ları, ya da NVIDIA GPU'ları gibi bir fiyat belirlemiyor. Satılan telefonların satış fiyatına göre bir pay alıyor. Bu yüzden düşük fiyatlı bir telefonda aynı çip için ödenecek ücret de ona göre düşük olur.

Kameraların birisinde OIS yok. Burdan tasarruf var. Arka ikinci kamera sadece derinlik ölçümü için o yüzden maliyeti de bayağı düşük. Örneğin bir amiral gemisi ana kamerasının maliyeti 14-15$ ise, burada 1-2$'lık bir maliyete bakıyoruz.

Bütün bunları toplayıp alt alta yazınca fiyatı anlayabilirsiniz. Gözden kaçırdığım şeyler de vardır muhakkak.
 

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Yaş
50
Konum
Aydın-Merkez
Katılım
6 Aralık 2016
Konular
10
Mesajlar
2.789
Tepkime puanı
5.081
Puanları
188
Ülkemizdeki fiyatlandırması, "keriz silkeleme" şeklinde değil de, olması gerektiği gibi yapılırsa, almayı düşündüğüm telefon... ninja~~
 

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konum
buenos Aires
Katılım
20 Temmuz 2018
Konular
11
Mesajlar
127
Tepkime puanı
45
Puanları
28
arkadaşlar bu cihaz nasil bu kadar ucuz olabiliyor. alanlarında uzman, tecrübeli kişiler cevap verirse sevinirim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tedarikçilerle ve fabrikalarla yapılan büyük anlaşmalar sayesinde(milyon adetlerden bahsedersek) en pahalı parçası 5 doları geçmez bir cihazın.

Örneğin herhangi bir çip işlemci dahil en büyük maliyeti ar-gesi konu üretime geçince görünürde mikro dalganın gelişmişi gibi duran bir fırına yuvarlak bir tepsi üstünde değişik alaşımlardan elde edilmiş silikon konuyor sonra bu fırından bir ışık bummm yüzlerce çip oluyor ki hepsi son teknojiyle tasarladıkları son model çip olsun diye yapılıyor sonra o tepsi çıkıp baklava gibi değil de kare yada dikdörtgen kesip çipleri ölçüyorlar düzgün çalışanlar örneğin intel i7 8700 oluyor az hatalısı i5 8500 cacık olanı i3 8100 diye adlandırıp biri 350 diğeri 200 öbürüde 100 dolara satılıyor ama adamlara maliyeti 1 dolar bile değildir sadece fırın ve çip mimarisini geliştirmek için milyonlar harcıyorlar . Bi kere geliştirince de geriye fotokopi gibi basıp satması kalıyor :)

Benzeri ekran içinde geçerli binlerce ampülü dokuyan makineyi geliştirip toptop kumaş yapar gibi ekran da üretiliyor.

Firmalar da gidip anlaşıp ürünlerine o üretilen ürünleri koyup satıyor.

Biz evde üretmeye kalksak önce bir milyar dolar harcasak ilk cihaza ikincisi 50 dolara falan gelmez bile heheh

Ha bide isteseler daha da sağlam yaparlar ama bozulsun ki millet yenisini alsın diye ömür de biçiyorlar tasarımda küçük zayıflıklar ekliyorlar :)

Örneğin bildiğimiz ampul ilk çıktığında ömürlük hatta evladiyelik dayanırmış ama herkes alsa fabrika iş yapamaz çalışanlar da işsiz kalır hem üreten kazansın hem çalışanlar nemalansın diye kapitalizmin insana dayattığı bu durumu yaşıyoruz malesef... Kadın çorabı da şimdi ay kaçtı deniyor ya ilk üretildiğinde tır çekiyormuş hahaha

Bi adet iPhone x in Apple a maliyeti 100 doları bile değildir mesela.

Ticaretin birinci kuralı alırken kazanmaktır efendim... sizde hayatınıza empoze ederseniz cimri derler ama çevrenizde cimrilikten zengin olan insanlar görebilirsiniz.. bunu kişisel değilde milyon adetlerle yapabilirseniz bir de iyi fikriniz varsa bir gün Bill Gates gibi olabilirsiniz heheh
 

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Yaş
50
Konum
Aydın-Merkez
Katılım
6 Aralık 2016
Konular
10
Mesajlar
2.789
Tepkime puanı
5.081
Puanları
188
Tedarikçilerle ve fabrikalarla yapılan büyük anlaşmalar sayesinde(milyon adetlerden bahsedersek) en pahalı parçası 5 doları geçmez bir cihazın.

Örneğin herhangi bir çip işlemci dahil en büyük maliyeti ar-gesi konu üretime geçince görünürde mikro dalganın gelişmişi gibi duran bir fırına yuvarlak bir tepsi üstünde değişik alaşımlardan elde edilmiş silikon konuyor sonra bu fırından bir ışık bummm yüzlerce çip oluyor ki hepsi son teknojiyle tasarladıkları son model çip olsun diye yapılıyor sonra o tepsi çıkıp baklava gibi değil de kare yada dikdörtgen kesip çipleri ölçüyorlar düzgün çalışanlar örneğin intel i7 8700 oluyor az hatalısı i5 8500 cacık olanı i3 8100 diye adlandırıp biri 350 diğeri 200 öbürüde 100 dolara satılıyor ama adamlara maliyeti 1 dolar bile değildir sadece fırın ve çip mimarisini geliştirmek için milyonlar harcıyorlar . Bi kere geliştirince de geriye fotokopi gibi basıp satması kalıyor :)

Benzeri ekran içinde geçerli binlerce ampülü dokuyan makineyi geliştirip toptop kumaş yapar gibi ekran da üretiliyor.

Firmalar da gidip anlaşıp ürünlerine o üretilen ürünleri koyup satıyor.

Biz evde üretmeye kalksak önce bir milyar dolar harcasak ilk cihaza ikincisi 50 dolara falan gelmez bile heheh

Ha bide isteseler daha da sağlam yaparlar ama bozulsun ki millet yenisini alsın diye ömür de biçiyorlar tasarımda küçük zayıflıklar ekliyorlar :)

Örneğin bildiğimiz ampul ilk çıktığında ömürlük hatta evladiyelik dayanırmış ama herkes alsa fabrika iş yapamaz çalışanlar da işsiz kalır hem üreten kazansın hem çalışanlar nemalansın diye kapitalizmin insana dayattığı bu durumu yaşıyoruz malesef... Kadın çorabı da şimdi ay kaçtı deniyor ya ilk üretildiğinde tır çekiyormuş hahaha

Bi adet iPhone x in Apple a maliyeti 100 doları bile değildir mesela.

Ticaretin birinci kuralı alırken kazanmaktır efendim... sizde hayatınıza empoze ederseniz cimri derler ama çevrenizde cimrilikten zengin olan insanlar görebilirsiniz.. bunu kişisel değilde milyon adetlerle yapabilirseniz bir de iyi fikriniz varsa bir gün Bill Gates gibi olabilirsiniz heheh
Rahmetli Güngör Uras gibi halkın anlayacağı şekilde anlatmışsın, emeklerine sağlık, teşekkürler... wasntme~~
 

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konum
İstanbul
Katılım
5 Ağustos 2014
Konular
23
Mesajlar
509
Tepkime puanı
417
Puanları
78
Tedarikçilerle ve fabrikalarla yapılan büyük anlaşmalar sayesinde(milyon adetlerden bahsedersek) en pahalı parçası 5 doları geçmez bir cihazın.

Örneğin herhangi bir çip işlemci dahil en büyük maliyeti ar-gesi konu üretime geçince görünürde mikro dalganın gelişmişi gibi duran bir fırına yuvarlak bir tepsi üstünde değişik alaşımlardan elde edilmiş silikon konuyor sonra bu fırından bir ışık bummm yüzlerce çip oluyor ki hepsi son teknojiyle tasarladıkları son model çip olsun diye yapılıyor sonra o tepsi çıkıp baklava gibi değil de kare yada dikdörtgen kesip çipleri ölçüyorlar düzgün çalışanlar örneğin intel i7 8700 oluyor az hatalısı i5 8500 cacık olanı i3 8100 diye adlandırıp biri 350 diğeri 200 öbürüde 100 dolara satılıyor ama adamlara maliyeti 1 dolar bile değildir sadece fırın ve çip mimarisini geliştirmek için milyonlar harcıyorlar . Bi kere geliştirince de geriye fotokopi gibi basıp satması kalıyor :)

Benzeri ekran içinde geçerli binlerce ampülü dokuyan makineyi geliştirip toptop kumaş yapar gibi ekran da üretiliyor.

Firmalar da gidip anlaşıp ürünlerine o üretilen ürünleri koyup satıyor.

Biz evde üretmeye kalksak önce bir milyar dolar harcasak ilk cihaza ikincisi 50 dolara falan gelmez bile heheh

Ha bide isteseler daha da sağlam yaparlar ama bozulsun ki millet yenisini alsın diye ömür de biçiyorlar tasarımda küçük zayıflıklar ekliyorlar :)

Örneğin bildiğimiz ampul ilk çıktığında ömürlük hatta evladiyelik dayanırmış ama herkes alsa fabrika iş yapamaz çalışanlar da işsiz kalır hem üreten kazansın hem çalışanlar nemalansın diye kapitalizmin insana dayattığı bu durumu yaşıyoruz malesef... Kadın çorabı da şimdi ay kaçtı deniyor ya ilk üretildiğinde tır çekiyormuş hahaha

Bi adet iPhone x in Apple a maliyeti 100 doları bile değildir mesela.

Ticaretin birinci kuralı alırken kazanmaktır efendim... sizde hayatınıza empoze ederseniz cimri derler ama çevrenizde cimrilikten zengin olan insanlar görebilirsiniz.. bunu kişisel değilde milyon adetlerle yapabilirseniz bir de iyi fikriniz varsa bir gün Bill Gates gibi olabilirsiniz heheh

Hemen hemen hiçbirisi doğru değil.
 

turgutguven56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgut Güven
Cihazım
Mi 5s
Yaş
53
Konum
Bursa
Katılım
20 Ağustos 2018
Konular
1
Mesajlar
42
Tepkime puanı
8
Puanları
8
Tedarikçilerle ve fabrikalarla yapılan büyük anlaşmalar sayesinde(milyon adetlerden bahsedersek) en pahalı parçası 5 doları geçmez bir cihazın.

Örneğin herhangi bir çip işlemci dahil en büyük maliyeti ar-gesi konu üretime geçince görünürde mikro dalganın gelişmişi gibi duran bir fırına yuvarlak bir tepsi üstünde değişik alaşımlardan elde edilmiş silikon konuyor sonra bu fırından bir ışık bummm yüzlerce çip oluyor ki hepsi son teknojiyle tasarladıkları son model çip olsun diye yapılıyor sonra o tepsi çıkıp baklava gibi değil de kare yada dikdörtgen kesip çipleri ölçüyorlar düzgün çalışanlar örneğin intel i7 8700 oluyor az hatalısı i5 8500 cacık olanı i3 8100 diye adlandırıp biri 350 diğeri 200 öbürüde 100 dolara satılıyor ama adamlara maliyeti 1 dolar bile değildir sadece fırın ve çip mimarisini geliştirmek için milyonlar harcıyorlar . Bi kere geliştirince de geriye fotokopi gibi basıp satması kalıyor :)

Benzeri ekran içinde geçerli binlerce ampülü dokuyan makineyi geliştirip toptop kumaş yapar gibi ekran da üretiliyor.

Firmalar da gidip anlaşıp ürünlerine o üretilen ürünleri koyup satıyor.

Biz evde üretmeye kalksak önce bir milyar dolar harcasak ilk cihaza ikincisi 50 dolara falan gelmez bile heheh

Ha bide isteseler daha da sağlam yaparlar ama bozulsun ki millet yenisini alsın diye ömür de biçiyorlar tasarımda küçük zayıflıklar ekliyorlar :)

Örneğin bildiğimiz ampul ilk çıktığında ömürlük hatta evladiyelik dayanırmış ama herkes alsa fabrika iş yapamaz çalışanlar da işsiz kalır hem üreten kazansın hem çalışanlar nemalansın diye kapitalizmin insana dayattığı bu durumu yaşıyoruz malesef... Kadın çorabı da şimdi ay kaçtı deniyor ya ilk üretildiğinde tır çekiyormuş hahaha

Bi adet iPhone x in Apple a maliyeti 100 doları bile değildir mesela.

Ticaretin birinci kuralı alırken kazanmaktır efendim... sizde hayatınıza empoze ederseniz cimri derler ama çevrenizde cimrilikten zengin olan insanlar görebilirsiniz.. bunu kişisel değilde milyon adetlerle yapabilirseniz bir de iyi fikriniz varsa bir gün Bill Gates gibi olabilirsiniz heheh

Tanıtım, nakliye, ar-ge, müşteri hizmetleri, yedek parçalar, servis, vergiler vb vb vb...
 

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konum
buenos Aires
Katılım
20 Temmuz 2018
Konular
11
Mesajlar
127
Tepkime puanı
45
Puanları
28
Hemen hemen hiçbirisi doğru değil.

Doğru olmayan kısımları hangileri açıklar mısınız ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tanıtım, nakliye, ar-ge, müşteri hizmetleri, yedek parçalar, servis, vergiler vb vb vb...

Söylemiş oldugunuz giderleri reelde çıktı yapsalar bile totalde kazancı düşürmez gerekli olan iyibir muhasebeciye sahip olmaktır heheh
 
Son düzenleme:
Üst Alt