Haber Xiaomi, OLED ekran akıllı telefonlar için kolları sıvadı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


Mi Band 5 projesine yoğunlaşan Xiaomi, OLED ekran telefon modelleri için yatırımlar yapmaya devam ediyor. Çinli firma, birçok modelin OLED ihtiyacını karşılayan Dalian Zhiyun Automation şirketi ile el sıkıştı.

Xiaomi OLED ekran telefon modelleri için umutlu

BOE, Huaxing, Tianma ve Visionox gibi şirketler ile yakın ilişkileri olan Zhiyun, Samsung’un rakipleri ile iş birliği yapmaya devam ediyor. Bu şirket, Çin’in görüntüleme panelleri için kurduğu pazarın en büyük temsilcisi olarak biliniyor.

LCD, OLED ve mini LED teknolojileri için paneller üreten Zhiyun, Xiaomi’ye 20 milyon dolar karşılığında 15.5 milyon değerinde olan bir hisse verdi. Bu sayede Xiaomi, artık, yüzde 5.63’e denk gelen bir paya sahip.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Japon ve Koreli şirketlerin tekelini kırdığı söylenen Dalian Zhiyun Automation, katlanabilir ekranlar için işleme teknolojisi (süreç teknolojisi) sağlayabilen tek şirket olarak hizmet veriyor. Huawei de bu şirket ile bir iş birliği içerisinde.

Montaj, bükme, katmanlı yapı oluşturma ve yapıştırma gibi servisler sağlayan panel üreticisi, Huawei P40 modellerinin üretilmesinde önemli bir rol oynuyor. Hatırlanacağı üzere P40 ailesi, Huawei adına, Çin’in yerel pazarında yüzde 40’lık bir paya sahip.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xaomi Mi Note 10 da Visionox tarafından üretilen kavisli bir ekran paneli kullanıyor. Bu bağlamda Xiaomi’nin yakın bir zaman içerisinde daha fazla OLED ekran telefonlar üreteceğini tahmin edebiliriz.

Şu an için Çinli telefon üreticisinden bu konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi. Son olarak Xiaomi, bu yatırımın meyvelerini 2020’nin sonunda toplayacak gibi duruyor.

 
Üst Alt