Sohbet Xiaomi Öldü Mü?

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Eskiden bende çok uğraşırdım bu işlerle ama bende sıkıldım artık. Eu rom kurup root atıp geçiyorum.
Bende EU dayım, rootum var, ORD vs ona benzer tüm rahatsızlıklardan çok şükür kurtuldum, kaşınmamak adına Max3 ve Mi11T Pro ile hayatıma devam ediyor, yeni arayışlara girmiyorum

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi Mix Flip
Konular
24
Güncel kullandığım cihaz için ne Rom var ne de başka birşey. İster istemez foruma girip arada paylaşılanları okuyup çıkıyorum bende.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.341
Bootloader açma çok zorlaştı aynı şekilde artık sadece xiaomi telefon tüm android cihazlarda yeni sürümler ile güvenlik ve kısıtlama olayları iphone dönmeye başladı bu yüzden tüm android camiası gelen olarak aynı sorunu yaşıyor.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
Selam herkese,

Mi 6'yı ilk çıktığı zamanlarda, 2016 yılında satın aldığım zaman bu forumda çokca takılıyor ve hatta Mi 6 sahipleri faydalansın diye Gcam konuları falan açıyordum. Yakın zamanda telefonumu değiştireceğim ve bu yüzden Poco F7 alıp piyasaya geri döneyim diyordum. Ancak forumda önceki kadar aktiflik göremedim. Bir sürü Rom, Root ve Modlama konuları oluyordu ama Rom sayıları bile azalmış. Xiaomi artık eskisi gibi değil mi?
eskiden işlemciler sistemi kaldıramıyordu hafif yazılım yapıyorlardı misal saf android 1 gb miui 1.3 gb oluyordu şimdi saf android 2 gb romlar 10-15 gb telefonlarda güçlendiği için ister istemez stabiliteyle pek ugraşmıyolar o özelligi de koyalım bu özelligi de koyalım derken telefonu biz değil arka plandaki uygulamalar yoruyor aslında kurulum ekranında soracak saf android mi istersin yoksa hyperos mu diye ben saf android seçip yoluma bakardım xiaomi de aynı samsungun yaptıgı gibi birşey yapsa yeniden sahalara döner poco f7 güzel cihaz "bendeki bozuldu garantiye gönderdim yeniden sıfır gönderecekler beklemedeyim cihaz kargoya verilecek vs bazı mesajlar geldi"

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Mi 6 kullandığımız zamanlar hem Xiaomi' nin hem de miuiturkiye' nin premium zamanlarıydı. Kaliteyi ucuza almak mümkündü. Bootloader açmak kolay, yurt dışı cihaz satın alıp kayıt yaptırmak basit, zengin rom çeşitliliği içinde istediğini tercih edip sörf yapmak adeta alışkanlıktı. O zamanlarda Miuiturkiye Forumunda da her türlü yardımlaşmanın sıcak ve samimi dostluk hisleriyle paylaşıldığı bir kalite ve seviye vardı.
Önce Xiaomi bozuldu. Fiyatlar İPhone ile yarışmaya başladı. Bizzat Xiaomi tarafından getirilen kısıtlamalarla cihazlarımıza müdahale edemez olduk. Geliştiriciler rom yapmayı bıraktı tercih yapma imkanımız yalan oldu. Güvenlik anlayışımız değişti rom root işlemleri yüzünden güvenlik riskleri yaşamaya başladık. Buna paralel olarak ta Xiaomi ' nin resmi fan sitesi eski kalitesinden uzaklaştı. Önce samimiyet kayboldu. Sıcak dostluklar ve muhabbetlerin yaşandığı sohbet köşesi bile kapandı. Önceleri bir aile gibiyiz dediğimiz ortam sıradan alalealade bir hale dönüştü. Benzersiz olmaktan çıkıp banzeri çok olanlardan biri oldu.
Galiba zamanın çarkları bazı şeyleri çok çabuk tüketiyor. Geriye kalan tek şey ise eskiye duyulan özlem oluyor.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Aksine daha iyi oldu uzun zamandır bir çok Xiaomi cihaz minimum düzeyde sorunla geldiği için pek çok kişi BL kilidi bile açmıyor. Doğrusu ben de bir kaç aydır kullandığım cihaza sırf bir kaç mod ve adaway kurmak için BL açıp root atacağım. Onun harici kutudan çıktığı gibi kullanım imkanı fazlasıyla sağlanıyor artık.

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
14
Sadece burası değil, yılların efsanesi xda-forum bile artık pasif kaldı. Çünkü forum olayı ölüyor. Telegram üzerinden paylaşım olduğu için artık kimse foruma girip, konu açmaya, ekran görüntüsü vs. ile uğraşmayı istemiyor. Rom - mod, apk paylaşımı falan Telegram üzerinden yapılınca buralar atıl kaldı.

Bunlara ek olarak en önemli hususlardan birisi de bootloader kilidinin zor açılır olması.

Ayrıca birde yetkili hesap isteyen işlemlerin çok pahalılaşması. Cihazı EDL moda düşürünce yetkili hesap ile yazılım atmak bile 2.000 TL civarı oldu. Eskiden gözü kapalı denemeler yapar, cihazı edl moda düşürünce hemen birisine yazıp cüzzi ücretle açtırıyordum. Ama artık bu rakamlar cep yakar olunca herkes yavaş yavaş Telegram üzerinde sessiz takipçi moduna geçiyor.

2012-2013 yıllarında çıkan miui romlara Türkçe dil ekliyordum. Vay be 12-13 sene geçip gitmiş.
aşağıdaki linki reklam amaçlı değil, yıllar öncesinde yaptığım çalışmaya atıf yapıldığı için bilgi amacı ile ekledim. lütfen yanlış anlaşılmasın.

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Bootloader açma çok zorlaştı aynı şekilde artık sadece xiaomi telefon tüm android cihazlarda yeni sürümler ile güvenlik ve kısıtlama olayları iphone dönmeye başladı bu yüzden tüm android camiası gelen olarak aynı sorunu yaşıyor.
Genel kullanım için bir nevi iyi olsa da, Xiaomi alıp rom atmak da ayrı bir zevkti.
Mi 6 kullandığımız zamanlar hem Xiaomi' nin hem de miuiturkiye' nin premium zamanlarıydı. Kaliteyi ucuza almak mümkündü. Bootloader açmak kolay, yurt dışı cihaz satın alıp kayıt yaptırmak basit, zengin rom çeşitliliği içinde istediğini tercih edip sörf yapmak adeta alışkanlıktı. O zamanlarda Miuiturkiye Forumunda da her türlü yardımlaşmanın sıcak ve samimi dostluk hisleriyle paylaşıldığı bir kalite ve seviye vardı.
Önce Xiaomi bozuldu. Fiyatlar İPhone ile yarışmaya başladı. Bizzat Xiaomi tarafından getirilen kısıtlamalarla cihazlarımıza müdahale edemez olduk. Geliştiriciler rom yapmayı bıraktı tercih yapma imkanımız yalan oldu. Güvenlik anlayışımız değişti rom root işlemleri yüzünden güvenlik riskleri yaşamaya başladık. Buna paralel olarak ta Xiaomi ' nin resmi fan sitesi eski kalitesinden uzaklaştı. Önce samimiyet kayboldu. Sıcak dostluklar ve muhabbetlerin yaşandığı sohbet köşesi bile kapandı. Önceleri bir aile gibiyiz dediğimiz ortam sıradan alalealade bir hale dönüştü. Benzersiz olmaktan çıkıp banzeri çok olanlardan biri oldu.
Galiba zamanın çarkları bazı şeyleri çok çabuk tüketiyor. Geriye kalan tek şey ise eskiye duyulan özlem oluyor.
Kesinlikle premium zamanlarıydı. Buraya geri dönünce sizi ve HiddenKing hocamı, Skorpi dedemi görmek bana o eski premium zamanlarını hatırlattı. Ama anlaşılan artık eskisi gibi root, rom ve modlama işleri kalmamış.
Sadece burası değil, yılların efsanesi xda-forum bile artık pasif kaldı. Çünkü forum olayı ölüyor. Telegram üzerinden paylaşım olduğu için artık kimse foruma girip, konu açmaya, ekran görüntüsü vs. ile uğraşmayı istemiyor. Rom - mod, apk paylaşımı falan Telegram üzerinden yapılınca buralar atıl kaldı.

Bunlara ek olarak en önemli hususlardan birisi de bootloader kilidinin zor açılır olması.

Ayrıca birde yetkili hesap isteyen işlemlerin çok pahalılaşması. Cihazı EDL moda düşürünce yetkili hesap ile yazılım atmak bile 2.000 TL civarı oldu. Eskiden gözü kapalı denemeler yapar, cihazı edl moda düşürünce hemen birisine yazıp cüzzi ücretle açtırıyordum. Ama artık bu rakamlar cep yakar olunca herkes yavaş yavaş Telegram üzerinde sessiz takipçi moduna geçiyor.

2012-2013 yıllarında çıkan miui romlara Türkçe dil ekliyordum. Vay be 12-13 sene geçip gitmiş.
aşağıdaki linki reklam amaçlı değil, yıllar öncesinde yaptığım çalışmaya atıf yapıldığı için bilgi amacı ile ekledim. lütfen yanlış anlaşılmasın.
Xda'nın da ölmesi beni çok üzüyor. Önceden bir telefon satın almak istediğimde oraya girer ve gerçek kullanıcıların uzun kullanım deneyimlerini okurdum. Şimdi romlar bir kenara, artık bunlar bile yok.

Üst Alt