Iphone gibi ozgun firmalara özenip f/p telefonu olmasına rağmen 3.5 jack girisini ve sd karti amiral gemisi telefonlarına koymamasına rağmen neden cok tutuyor?
Zenfone 5z gibi Türkiye distribütöre sahip firmalara karşı
Htc nin u serisi gibi sar degeri minumum olan sirketlere rağmen neden xiaomi tutuyor?( klasik çin markaları gibi sar değerleri çok yüksek)
Oneplus vivo gibi kaliteli telefonlar varken neden sadece xiaomi
En büyük 5. Firma olan oppo neden türkiyede yok?
2 3 yilda nasıl herkes xiaomi hayrani oldu?
Kirin kullanmakta inatlaşan huawei ve saçma özentilikler yapan saçma bir isme sahip xiaomi neden bu kadar tutuyor?
Özgünlükten ne anladığımız ile alakalı bir durum. Full ekrandan bahsediyor iseniz, bunu ilk olarak Sharp yaptı. Sonra Xiaomi Mix serisi ile bunu daha da geliştirdi. Apple çok sonra geçti full ekrana. Bunu yaparken 30bin noktadan yüz tarama yapabilecek bir sistem ekledi ve çentik dediğimiz yapı oluştu. Xiaomi bunu daha da geliştirip Mi 8'i çıkardı ortaya. Tabi Full ekran kullanacak iseniz çentik kaçınılmaz bir yapı. Find X ya da Vivo Nex gibi cihazlarda olduğu üzere içeri girip çıkan kameralar ile 3D tarama yapmanız mümkün değil. Böyle baktığınız takdirde Apple'ın X modeli home butonsuz Full ekran yapısıyla tamamen çalıntı bir yapıya bürünür.
Arayüzü konuşursak burada tamamen kullanım kolaylığı ön plana çıkıyor. Gelen geri bildirimlere göre firmalar arayüzlerini geliştiriyor. Android'in senelerdir kullandığı klâsik bildirim çubuğu IOS tarafından daha yeni yeni benimsendi. Yani sizin düşünceniz ile Android'ten çalındı. Apple'a özgü değil yani.
MIUI 2010 yılında ortaya çıktı. Yani Xiaomi'nin kurulduğu ilk dönem sadece MIUI rom yazılımı vardı. Yüzlerce model telefona MIUI rom çıkarıyorlardı. Kendi cihazları 2011'de ortaya çıkmaya başladı. Çok enteresan değil mi? Bir firma Samsung, LG, Huawei, Asus, v.b. Android cihaz üreten birçok firmanın birçok modeline MIUI adı altında rom üretiyor.
MIUI arayüzünün ne kadar başarılı olduğunu buradan anlamak mümkün. O kadar çok tutulması bu başarıyı ispat ediyor. Bu başarı, kendi kendilerine "niye kendi cihazlarımızı üretip MIUI ile birlikte insanlara çok daha iyi bir akıllı telefon deneyimi sunmuyoruz" sorusunu sordurdu. MIUI'den önce tüm Android romlarda "Uygulamalar" menüsü vardı ve tüm uygulamalar burada bulunur, istenen uygulamaların kısayolları masaüstüne alınırdı. MIUI, IOS gibi herşeyi masaüstüne alıp 7'den 70'e herkesin rahatlıkla kullanabildiği IOS deneyimini, kendi geliştirdiği şeylerle bir adım daha ileri taşıdı. Mesela bildirim çubuğu IOS'ta yoktu. Uygulamaların hepsinin masaüstünde olmasını özgünlük olarak algılamak yanlış. Herşeyi bir bütün olarak ele almak gerekir.
Xiaomi, yazılımsal olsun, donanımsal olsun, tasarımsal olsun, kullanıcı yararına olabilecek ne yapılmış ise bunları daha da ileri götürerek geliştirmiştir.
3,5mm jack konusu tamamen göreceli bir durum. Benim için hiç sıkıntı değil. Bunu bir dezavantaj olarak kullanamazsınız.
Sdcard konusunda yanlış düşünüyorsunuz. Sdcard, cihazın performansını negatif olarak etkileyen bir donanımdır. Bu bir dezavantaj değil aksine avantajdır.
Distribütör konusunda nereye varmak istediğinizi anlamadım. Apple, LG, Asus, Samsung, Sony, Nokia, Meizu v.s. bir sürü firmanın zaten ya distribütör ya da kendi teknik servisleri bulunması ne ifade ediyor? Xiaomi'nin de Delta, Evo, KVK, Genpa gibi birçok servisi bulunuyor. Çeşit olması açısından avantaj olarak bile düşünülebilir.
Sar değeri, Dünya sağlık örgütü tarafından belli değerler içerisinde kısıtlanmıştır. Bu değerlerin üzerinde telefon üretilemez ve dolayısıyla satışı da yapılamaz. İthal edilen telefonların 40 günü bulan bir BTK test süreci vardır. Forumumuzda ilgili konuyu bulup daha fazla ayrıntıya sahip olabilirsiniz. Bu testlerde olumsuz herhangi bir durumda ithalata izin verilmemektedir. Bu model altında IMEI kaydı da yapılamadığı için yasal olarak bu cihazların temin edilmesi imkansızdır. Kaldı ki sar değerleri başa yapışık şekilde olursa olan değerlerle anılır. Kulağınızdan 1cm ayırmanız bile değeri oldukça düşürecektir. 2cm ayırmanız daha da düşürecek. Ha çok fazla takıntınız varsa kulaklık kullanın derdiniz kalmasın. Nasıl yapabilirsiniz bilemiyorum ama kanser olmak istemiyorsanız telefonlardan önce Wifi sinyallerinden de radyo sinyallerinden de uzak durmanız gerekir.
Bu arada 2 sim kartlı cihazlarda daha fazla olduğunu söyleyen arkadaşlar için yazayım. Aynı anda zaten 2 görüşme birden yapamazsınız. Yine de yukarda yazdığım gibi kulaklık kullanın olsun bitsin.
Oneplus, Vivo gibi cihazların kalitesini neye göre belirliyorsunuz? Bu da biraz saçma olmuş. Modele göre kaliteli olan da var, olmayan da. Böyle birşey yazabilmeniz için model isimleri belirtip karşılaştırma yapmanız gerekir.
Oppo neden Türkiye'de yok? Sanırım bunun muhatabı biz olmasak gerek. Bunu nasıl Xiaomi ile bağladınız onu da anlayamadım.
2-3 yılda neden herkes Xiaomi hayranı oldu? Bu da biraz göreceli olmuş. Ben 8 yıldır hayranıyım ve daha önce çeşitli mecralarda yapıyorken, 4 yıldır MIUI'nin resmi fan sitesi çatısı altında elimden geldiğince tanıtmaya, sorunlarını çözmeye, yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu çatı altında olsun, başka platformlarda olsun benim gibi birçok arkadaş var. Demek ki (burada ekip olarak kendimize biraz pay biçiyorum) görevimizi iyi yapmışız. Türkiye, Xiaomi ile resmi olarak, ilk Semers sayesinde 2015 yılında Mi4 ile tanıştı. Cihazları, kalitelerini, fiyatlarını gören birçok ticari girişimci buna kayıtsız kalmadı ve Mi4'ü birçok model takip etti. Cepport ta resmi forumu arkasına alarak Xiaomi'nin tanınmasında oldukça yoğun bir emek sarfetti. Bu gözle baktığınızda bu yazdıklarınız bir dezavantaj değil, bizlere bir övgü olmaktadır.
Bir firmanın kendi geliştirdiği bir işlemciyi kullanmasını saçma bulmak kadar saçma birşey yoktur. Özentilik konusunu ilk paragrafta yazmıştım. Xiaomi ismini saçma bulmak ise saçmalıktan da öte cahilliktir.
Bazı yerlerde biraz agresif yazmış olabilirim ama bu sizin kullandığınız kelimeler yüzündendir. Bu yüzden kullandığınız kelimelere biraz dikkat etmenizi rica edeceğim.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk