Haber Xiaomi MIUI Launcher için yeni özellik geliyor!

Kaynak: Shiftdelete.net

Xiaomi MIUI Launcher sistemini kullanacak olanların belki de en çok beklediği haberlerden birisi daha, sonunda, geldi! En son Poco Launcher 2.0 güncellemesi ile sevenlerine müjde veren Xiaomi, MIUI destekli POCO F1′de varsayılan bir özelliği yeni modellerine ekleyeceğini duyurdu.

Xiaomi MIUI Launcher uygulama çekmecesi özelliği geliyor!

MIUI kullanıcılarının en çok sıkıntı çektiği konulardan biri olan uygulama çekmecesi, onu kullanan sevenlerini üçüncü parti bir yazılım aratmaya zorluyordu. Zira böyle bir uygulamayı pek sık kullanmayan Xiaomi, uygulama kısayolları ile beraber uygulama çekmecesi projesinde denemelere başladığını açıkladı.
Alfa (Alpha) test aşamasında olan MIUI Launcher, 4.10.6.1025-06141703 sürümüne tamamen geçmesiyle birlikte bütün programları bir arada görebileceğiniz bir tasarıma sahip olacak. Kullanıcıların, uygulama çekmesini (App Drawer) açmaları için ana ekranın altında bulunan uygulama çubuğundaki orta düğmeye basmaları gerekecek. App Drawer’un ekran altından kaydırılarak açılan versiyonu, şu an için, gündemde değil.
Uygulama çekmecesi genişletildiğinde; en son kullanılan uygulamalar alfabetik olarak sıralanırken, diğer uygulamalar en üste yerleştirilir. Buna ek olarak, App Drawer’u daraltmak için aşağı doğru bakan bir ok mevcuttur ancak önceden söylenildiği gibi, uygulama çekmecesini direkt olarak aşağıya doğru kaydıramazsınız.
Uygulama kısayolları ise ilgili uygulama simgesine uzun bir süre boyunca basıldığında ortaya çıkan hızlı eylemler kümesidir. Android7.0 Nougat ile piyasaya sürülen bu kısayollar, kullanıcıların belirli kilit görevleri gerçekleştirmeleri adına bir uygulamanın herhangi bir bölümünü doğrudan başlatmalarına izin verir.
Henüz daha çok yeni olan sürümün stabil bir versiyonu henüz piyasaya sürülmedi ancak kendisini yine de denemek istiyorsanız, müjde! Alfa sürümünün bir versiyonu internete sızdırıldı. İlgili versiyona “ ” ulaşabilirsiniz.

Xiaomi MIUI uygulama çekmecesinin ekran görüntüleri geldi!
Henüz geliştirilmesi tamamlanmayan sistemin tamamen bitmesini beklemenizi tavsiye ederiz fakat eğer fazla meraklıysanız, şunları bilmenizde yarar var:
  • Uygulama çekmecesi, kullanım sırasındayken çökebilir.
  • Bazı seçenekler tam çalışmayabilir.
  • Yazılım, telefonunuza beklenmedik tepkiler verdirtebilir.
POCO Launcher’ın aksine, bu versiyonun yalnızca MIUI bazlı akıllı telefonlarda çalıştığını unutmayın.

Xiaomi MIUI uygulama çekmecesi nasıl çalıştırılır?

1 – 4.10.6.1025-06141703 sürümünü indirmeniz için verdiğimiz bağlantı adresini kullanın ve onu telefonunuza yükleyin.
2 – Yüklemeden sonra uygulama çekmecesini etkinleştirmek için ana ekrana uzun bir süre basın.
3 – Ayarlar (settings) kısmına gelin.
4 – Diğer (More) bölümüne girin.
5 – Burada, kullandığınız menü dilinden bağımsız olarak, Çince dilinde “Ana Ekran Ayarları” (Home Screen Settings) olarak geçen ayarlar sekmesinin altında bir seçenek göreceksiniz.
6 – Ona basın ve ana ekran için önünüze çıkacak olan iki seçenekli ekrana gelin.
7 – Yazılar Çinçe olsa da ekranda bulunan grafiklerden neyin ne olduğunu anlayacaksınız.
Aşağıda, yazılımın alfa sürümünden görüntüler mevcut. Xiaomi, MIUI uygulama çekmecesinin ne zaman çıkacağını henüz duyurmadı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Umarım açılıp kapanabilir olur. Uygulama çekmecesi olmayan düzen daha rafine benim için.

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
dün baktım
poco Lancer daha kullanışlı bundan
uygulama çekmecesi içindeyken aşağı kaydırınca kapanmıyor
illa o tuşa basmak lazım
ondan sevemedim
belki değişik şeyler gelir
o zaman bakarız

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Daha alfa sürümü sıkıntı yok mutlaka o tuşsuz olarak kaydırarak açma olayını akıllarına gelip ekleyeceklerdir diye düşünüyorum haha--

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Daha alfa sürümü sıkıntı yok mutlaka o tuşsuz olarak kaydırarak açma olayını akıllarına gelip ekleyeceklerdir diye düşünüyorum haha--
poco da çıkalı hayli zaman oldu
daha uygulama köşesinde bildirim sayısı yazmıyor
umarım siz haklı çıkarsınız hocam

ErdemKr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Redmi 8 Pro
Meslek
İşsiz
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar şimdi şöyle düşünmek lazım sonuçta adamların kendi işletim sistemi değil bi arayüz yapmışlar onunda android ile kusursuz bir birlikteliği olması lazım ki ben kendi görüşüm bunu her geçen gün yavaş yavaş da olsa ileriye taşıyolar adamlar artık deneme yanılma yönüyle kullanıcıların tepkilerine odaklı geliştiriyorlar hiç olmazsa yani bunlar hata yapa yapa düzelicek o yüzden sabretmek lazım

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Hani bi ara miui fanlarinin hararetle savundugu bir ozellikti app drawer olmamasi. Aciklamada miui kullananlarin en cok aradigi ozelliklerin arasinda denilmis. Miui yakinda androidin simgelerinin degistirilmis versiyonu olarak calisacak

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alibasb

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bilge
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Yokluğu ile illallah ettiren uygulama kısayolları sonunda geldi. 3. parti launcher ler ile sanki emanet yük taşıyo gibiydim. Miui arayüzü şimdi kusursuz bir hal aldı benim adıma :)

delavega66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Oneplus 11
Meslek
Yazılım uzmanı
Konular
9
Uzun zamandır mi9'da poco launcher kullanıyorum.. Hem "app drawer" hem de "double tap to sleep" özellikleri için kullanıyorum. Çokta memnunum..

Üst Alt