Yardım Xiaomi Mi5s Güncelleme sorunu

fcanpol

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
1
Öncelikle Merhabalar ve konu daha önce açıldıysa özür dilerim.

Xiaomi mi5s model telefonumun güncellemesi otomatik gelmiyor.Şuan ki mevcut android sürümü 6.0.1 ve miui sürümüde 8.0.10.0.0 global kararlı gözüküyor. Telefonun içindeki bilgileri silmeden hem android 7 ye hemde miui 9 güncellemek istiyorum ama güncellemeyi elle yapmak konusunda hiçbir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

magellan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt kaya
Cihazım
mi5 + mi5s
Konular
24
Olabilir, tarayıcı üzerinden deneyiniz. Ya da güncellemeler forumunda yer alan sabit konuya bakabilirsiniz.
Tamam teşekkürler. gece yükleyeyim dedim , bütün yedekleri aldım , güncelleyici üzerinden olanı indirmişim ..
Biraz bakındım bulamadım .
Bugün tekrardan herşeyin yedeğini alıp yüklerim artık..

Sayın admin ,
e-posta programının yedeğini almak mümkün değil mi? kullanıcı isimleri ve eski mailler gibi ?
android/ data/com.android.email
klasörünün yedeğini alıp , kurulumdan sonra tekrar atacağım. Bakayım bütün maiiler ve ayarlar geri gelecek mi?

ayarlar *ekayarlar-yedekle ve sıfırladan yedek alıyorum.(Pc atıp kurulumdan sonra tekrar tele atıyorum.
DCİM klasörünü alıyorum
whatsap klasörünü komple alıp tekrar atıyorum.
ses kayıt klasörünü alıyorum.
ringtones klasörü
pictures / scanner dosyasını alıyorum

Bütün bunları kurulumdan sonra geri aldığım yerlere atıyorum.

Telefon kaldığım yerden devam ediyor. :)

Başka kısa bir yolu var mıdır bilem :)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Tamam teşekkürler. gece yükleyeyim dedim , bütün yedekleri aldım , güncelleyici üzerinden olanı indirmişim ..
Biraz bakındım bulamadım .
Bugün tekrardan herşeyin yedeğini alıp yüklerim artık..

Sayın admin ,
e-posta programının yedeğini almak mümkün değil mi? kullanıcı isimleri ve eski mailler gibi ?
android/ data/com.android.email
klasörünün yedeğini alıp , kurulumdan sonra tekrar atacağım. Bakayım bütün maiiler ve ayarlar geri gelecek mi?

ayarlar *ekayarlar-yedekle ve sıfırladan yedek alıyorum.(Pc atıp kurulumdan sonra tekrar tele atıyorum.
DCİM klasörünü alıyorum
whatsap klasörünü komple alıp tekrar atıyorum.
ses kayıt klasörünü alıyorum.
ringtones klasörü
pictures / scanner dosyasını alıyorum

Bütün bunları kurulumdan sonra geri aldığım yerlere atıyorum.

Telefon kaldığım yerden devam ediyor. :)

Başka kısa bir yolu var mıdır bilem :)

E-Maillerde yeniden kurulum yaparken senkronizasyon seçeneği mevut. Her şey olarak işaretlediğimde tüm mailler yeniden yükleniyor hocam.

DCIM klasörünü ayda bir defa bilgisayarıma yedekliyorum. Ama telefona tekrar hiç atmadım bu klasörü. Mi hesabımla giriş yaptığımda Cloud üzerinden kendiliğinden yükleniyor zaten. Taradığım dosyalar ve ses kayıtları da aynı şekilde Mi cloud üzerinden geliyor. Whatsapp'ta da drive yedeği açık o da oradan geliyor. Yani ekstra bir yedek almıyorum sıfırlayıp hesapları ve şifrelerini giriyorum sadece :)

Oyla:

magellan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt kaya
Cihazım
mi5 + mi5s
Konular
24
E-Maillerde yeniden kurulum yaparken senkronizasyon seçeneği mevut. Her şey olarak işaretlediğimde tüm mailler yeniden yükleniyor hocam.

DCIM klasörünü ayda bir defa bilgisayarıma yedekliyorum. Ama telefona tekrar hiç atmadım bu klasörü. Mi hesabımla giriş yaptığımda Cloud üzerinden kendiliğinden yükleniyor zaten. Taradığım dosyalar ve ses kayıtları da aynı şekilde Mi cloud üzerinden geliyor. Whatsapp'ta da drive yedeği açık o da oradan geliyor. Yani ekstra bir yedek almıyorum sıfırlayıp hesapları ve şifrelerini giriyorum sadece :)

İnternetten tekrar indirmesi saatler sürüyor hocam..
Neyse maiilerin olduğu klasörü yedek alıp deneyeceğim artık.
Diğerlerin de sorun olmadı.
Whatsap resimler , videolar (videoları yedeklemiyorum zaten) var onu yedekten indir desem ayvayı yediğimin resmidir ...:)

Hızlı cevaplarınız için tekrar teşekkürler...

Oyla:

fcanpol

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
1
Ne yaptıysam olmuyor. 8.5.3 Sürümünü denedim onuda kabul etmedi. Bu gidişle delireceğim galiba. Ne illet birşeymiş bu fake rom olayı. Yokmu bunun çözümü?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ne yaptıysam olmuyor. 8.5.3 Sürümünü denedim onuda kabul etmedi. Bu gidişle delireceğim galiba. Ne illet birşeymiş bu fake rom olayı. Yokmu bunun çözümü?

Hocam öncelikle güncelleyici üzerinden kararlı değil beta rom kurmayı deneyin. Eğer olmazsa Mi PC Suite çin versiyonu ile rom kurmayı deneyin. Eğer o da olmazsa kablo ile EDL'ye alarak fastboot'tan rom kurun, bu da olmazsa testpoint ile orijinal rom kurulumu yapabilirsiniz. Ya en sağlıklısı cihazınız garantili ise güncelleme almadığını belirterek yetkili servise gönderin ve kurulumu onlar yapsınlar.

Oyla:

fcanpol

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
1
Çok teşekkürler hocam önerilerin için. Mi pc suite recovery modda tam update başlarken iptal ediyor. Güncelleyici ise romların hiçbirini yüklemeyi kabul etmiyor. Sanırsam güncelleyici buglandı. Paket indir seçeneğini seçtiğimde 1-2 dakika sonra tekrar dene hatasını verip geri atıyor. Forumda bulduğum çeşitli çözümleri denedim ama sonuç alamadım. Bir arkadaşım miui isimli bir telefoncunun sirkecide olduğunu söyledi. Yarın oraya gideceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim. cantara

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Çok teşekkürler hocam önerilerin için. Mi pc suite recovery modda tam update başlarken iptal ediyor. Güncelleyici ise romların hiçbirini yüklemeyi kabul etmiyor. Sanırsam güncelleyici buglandı. Paket indir seçeneğini seçtiğimde 1-2 dakika sonra tekrar dene hatasını verip geri atıyor. Forumda bulduğum çeşitli çözümleri denedim ama sonuç alamadım. Bir arkadaşım miui isimli bir telefoncunun sirkecide olduğunu söyledi. Yarın oraya gideceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim. cantara
Sirkecideki bu miui isimli telefoncu kim? Hiç duymadım miui isimli telefoncu.

Oyla:

magellan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
cuneyt kaya
Cihazım
mi5 + mi5s
Konular
24
Oyla:

fcanpol

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
1
Sirkecideki bu miui isimli telefoncu kim? Hiç duymadım miui isimli telefoncu.

Hocam valla bende bilmiyorum. Arkadaş söyledi banada. Bende çok daraldım bu konudan dolayı daha iyi bilen bir telefoncuya götürmek daha mantıklı geliyor. Sizin bildiğiniz bir yer var ise orayada gidebilirim.

Oyla:
Üst Alt