Xiaomi Mi5 Performans sorunu

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Güncel rom mu kullanıyorsunuz? Bir de edl den kurulum yapmayı deneyin.
Evet en son kararlı sürümü ve en son developer sürümünü kurdum..

Yanlız komutla edl moda bir türlü girmedi restart ediyor sürekli. Bende ses kısma + power tuşuna basıp fastboot moduna alarak kurdum

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Evet en son kararlı sürümü ve en son developer sürümünü kurdum..

Yanlız komutla edl moda bir türlü girmedi restart ediyor sürekli. Bende ses kısma + power tuşuna basıp fastboot moduna alarak kurdum
Fastboot tayken fastboot oem edl komutu verin.

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Hocam Miui 8 global beta kullanıyorum su an miui7 varken mi4 den daha hantal geçişleri takılmalar vardı miui8 oldu telefon yağğ. Temiz felan kurmadım sırf ikonları klasör yaptığım için bozulmasına el vermedi gönlüm. Neyse ki miui8 geldi yağ oldu resmen arka kapak heryerden yağ gibi kayıyor ya telefonda yağ telefona aşık oldum resmen bu kadar efendi calışamaz bir telefon

Miui8 yükleyin derim global stabil basit oluyor genelde geliştirici olanı yükleyin.

meneter

Paran varsa Adamsın, Paran Yoksa Madamsın...
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi k20 pro
Konular
39
Merhaba hocam
sondan başlayayım , evet romları flash all şeklinde yapıyorum temiz kurulum herzaman iyidir.
İşlemciye yük bindikçe hızını artırıp performans veriyor onu biliyorum böylece enerji tasarrufu ve az ısınma meydana geliyor.
ama 4 çekirdek birden boşta iken 307 mhz kalması biraz tuhaf diğer modeller ve bire bir aynı telefonda durum böyle değil.
cihazdaki yavaslığı şöyle izah edeyim miui 5 ile miui 7 arasındaki fark gibi, uygulamaların açılması pencere geçişleri falan daha yavas. önceki telefonumda mi4 de uygulama başlatmaları ekran geçişleri uygulamalar arası geçişler adeta yağ gibiydi bunda ile öyle değil küçük gecikmeler takılmalar oluyor

Yada şöyle diyeyim Mİ4 de dengeli mod ile performans modu arasındaki fark gibi düşün hocam
hocam bende mi4c kullanıyordum daha önce. şimdi mi 5 kullanıyorum. kesinlikle yavaş değil.. mi5 uçuyor..

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Demekki adamın cihazın da donanımsal yada herneyse bir problem var ki yavaş diyor. Siz de hala daha hızlı olduğunu kabullendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer cihaz root lu ise yada sisteme yetki varsa setcpu vb program indirip işlemci bölümünü ss atar mısın

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Demekki adamın cihazın da donanımsal yada herneyse bir problem var ki yavaş diyor. Siz de hala daha hızlı olduğunu kabullendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer cihaz root lu ise yada sisteme yetki varsa setcpu vb program indirip işlemci bölümünü ss atar mısın

Neye göre yavaş olduğunu açıklama şekli farklı, başka mi5 ile kendininkini yanyana getirmiş boştayken diğer mi5 in işlemcilerinin daha yüksek frekansta çalıştığını söylüyor arkadaş. Cihazda arka planda çalışan bir program işlemciye yük bindiriyor olabilir, gizli güncellemeler yapabilir veya cihazda kaç uygulama olduğu kaç widget kullanılıyor olduğu da önemlidir.

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Neye göre yavaş olduğunu açıklama şekli farklı, başka mi5 ile kendininkini yanyana getirmiş boştayken diğer mi5 in işlemcilerinin daha yüksek frekansta çalıştığını söylüyor arkadaş. Cihazda arka planda çalışan bir program işlemciye yük bindiriyor olabilir, gizli güncellemeler yapabilir veya cihazda kaç uygulama olduğu kaç widget kullanılıyor olduğu da önemlidir.
Hocam şöyle ki mı 4 ten yavaş olması imkansız yani ortada kesin bi sorun var. Eğer konuyu açan kişi nin cihazı ve karşılaştırdigi cihaz arasında uygulamalara girerken veya kamera ya basıyorsun yada ayarlara giriyorsun diğerinden yavaş ise sorun mevcuttur. Dediği frekans gerçekten çok düşük.

Son düzenleme:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni aldığım Mi5 telefonumda performas ile ilgili sorun yaşıyorum telefon aslında daha hızlı olmalı ama bir tutukluk var. Herkes anlayamıyor ama ben daha öncede mi4 kullandığım için aradaki farkı görebiliyorum. kesinllikle daha akıcı olması gerekiyor. Ama malesef bir ağırlık mevcut. Aynı model başka bir mi5 ile karşılastırdığımda CPU-Z programında cpu ların cihaz boşta iken çalıştığı mhzlerin farklı olduğunu gördüm.
benim cihaz boşta iken 4 çekirdek de 307 mhz de sabit kalıyor. Diğer mi5 te ise ilk iki çekirdek 960 mhz de son iki çekirdek 1248 mhz de sabitleniyor. Yavaslığın sebebinin bu olduğunu düşüyorum. Çekirdek hızlarını artırmanın bir yolu varmı acaba ?. Performance moduna aldığımdada sonucun değişmediğini belirteyim. (oysa mi4 de performans moduna alınca 4 çekirdekte 2200 kürsür mhz de sabit kalıyordu ve cihaz haliyle çok hızlı çalışıyordu)

Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Mi5'te Mi4'te olduğu gibi dengeli/performans modlarımı var?
Bildiğim kadarıyla Mi4 l'e işlemcisi ısınan bir işlemci olduğundan ve pil tüketimini optimize etmek için bu overclock işlemi yapılmıştı, mi5 in, işlemcisindede ısı, problemimi var? Performans modunu kullanan arkadaşlar yazabilirse aydınlanırız.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

progressivepluck

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
mi5 prime
Konular
1
Hocam aynı sorun bendede var ve bu sorun android 7.0 dan kaynaklanıyor android sürümden bende müzdaribim

musabcel

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Musab
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
21
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni aldığım Mi5 telefonumda performas ile ilgili sorun yaşıyorum telefon aslında daha hızlı olmalı ama bir tutukluk var. Herkes anlayamıyor ama ben daha öncede mi4 kullandığım için aradaki farkı görebiliyorum. kesinllikle daha akıcı olması gerekiyor. Ama malesef bir ağırlık mevcut. Aynı model başka bir mi5 ile karşılastırdığımda CPU-Z programında cpu ların cihaz boşta iken çalıştığı mhzlerin farklı olduğunu gördüm.
benim cihaz boşta iken 4 çekirdek de 307 mhz de sabit kalıyor. Diğer mi5 te ise ilk iki çekirdek 960 mhz de son iki çekirdek 1248 mhz de sabitleniyor. Yavaslığın sebebinin bu olduğunu düşüyorum. Çekirdek hızlarını artırmanın bir yolu varmı acaba ?. Performance moduna aldığımdada sonucun değişmediğini belirteyim. (oysa mi4 de performans moduna alınca 4 çekirdekte 2200 kürsür mhz de sabit kalıyordu ve cihaz haliyle çok hızlı çalışıyordu)

Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

custom romları deneyin aynı sorunları alırsanız cihazda bi sıkıntı vardır eğer onda hızlı gelirse yazılımsaldır

Üst Alt