Xiaomi Mi5 Performans sorunu

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni aldığım Mi5 telefonumda performas ile ilgili sorun yaşıyorum telefon aslında daha hızlı olmalı ama bir tutukluk var. Herkes anlayamıyor ama ben daha öncede mi4 kullandığım için aradaki farkı görebiliyorum. kesinllikle daha akıcı olması gerekiyor. Ama malesef bir ağırlık mevcut. Aynı model başka bir mi5 ile karşılastırdığımda CPU-Z programında cpu ların cihaz boşta iken çalıştığı mhzlerin farklı olduğunu gördüm.
benim cihaz boşta iken 4 çekirdek de 307 mhz de sabit kalıyor. Diğer mi5 te ise ilk iki çekirdek 960 mhz de son iki çekirdek 1248 mhz de sabitleniyor. Yavaslığın sebebinin bu olduğunu düşüyorum. Çekirdek hızlarını artırmanın bir yolu varmı acaba ?. Performance moduna aldığımdada sonucun değişmediğini belirteyim. (oysa mi4 de performans moduna alınca 4 çekirdekte 2200 kürsür mhz de sabit kalıyordu ve cihaz haliyle çok hızlı çalışıyordu)

Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

faramir86us

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doruk
Cihazım
Mi 5
Konular
7
Merhaba,

Ayarlar>Ek ayarlar>Erişilebilirlik>Büyüteç Hareketleri

açık mı kontrol ediniz. Bir keresinde açıp denemek istedim telefonu kastığını farkettim. Belki bundan kaynaklanıyordur...

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Sıfırdan rom kurmanızı öneririm. Bug yada rom sorunlu gözüküyor

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfırdan rom kurmanızı öneririm. Bug yada rom sorunlu gözüküyor

iki kez kurdum hem kararlı hem geliştirme sürümü olmak üzere ama aynı sey oldu

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
iki kez kurdum hem kararlı hem geliştirme sürümü olmak üzere ama aynı sey oldu
O zaman Donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. Karsilastirdiginiz modeller aynı miydi? 32 GB, 64 GB falan

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Merhaba,

Ayarlar>Ek ayarlar>Erişilebilirlik>Büyüteç Hareketleri

açık mı kontrol ediniz. Bir keresinde açıp denemek istedim telefonu kastığını farkettim. Belki bundan kaynaklanıyordur...
Kontrol ettim kapalı.

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
O zaman Donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. Karsilastirdiginiz modeller aynı miydi? 32 GB, 64 GB falan

Evet birebir aynıydı ikiside 64 lük

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihaz çalıştırdığı programla göre işlemci yükünün artmasına bağlı olarak mhz artışı yapar. Sorun bundan kaynaklı değil. Cihazı yoracak programlar açarsan işlemcilerin tam güç çalıştığını görürsün. Yeni rom kurarken flash all ile mi kuruyorsun? Eğer öyle kurmuyorsan flash all ile dene. Cihazda kasmalar mı oluyor ne tür sorunlar var?

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Cihaz çalıştırdığı programla göre işlemci yükünün artmasına bağlı olarak mhz artışı yapar. Sorun bundan kaynaklı değil. Cihazı yoracak programlar açarsan işlemcilerin tam güç çalıştığını görürsün. Yeni rom kurarken flash all ile mi kuruyorsun? Eğer öyle kurmuyorsan flash all ile dene. Cihazda kasmalar mı oluyor ne tür sorunlar var?

Merhaba hocam
sondan başlayayım , evet romları flash all şeklinde yapıyorum temiz kurulum herzaman iyidir.
İşlemciye yük bindikçe hızını artırıp performans veriyor onu biliyorum böylece enerji tasarrufu ve az ısınma meydana geliyor.
ama 4 çekirdek birden boşta iken 307 mhz kalması biraz tuhaf diğer modeller ve bire bir aynı telefonda durum böyle değil.
cihazdaki yavaslığı şöyle izah edeyim miui 5 ile miui 7 arasındaki fark gibi, uygulamaların açılması pencere geçişleri falan daha yavas. önceki telefonumda mi4 de uygulama başlatmaları ekran geçişleri uygulamalar arası geçişler adeta yağ gibiydi bunda ile öyle değil küçük gecikmeler takılmalar oluyor

Yada şöyle diyeyim Mİ4 de dengeli mod ile performans modu arasındaki fark gibi düşün hocam

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Merhaba hocam
sondan başlayayım , evet romları flash all şeklinde yapıyorum temiz kurulum herzaman iyidir.
İşlemciye yük bindikçe hızını artırıp performans veriyor onu biliyorum böylece enerji tasarrufu ve az ısınma meydana geliyor.
ama 4 çekirdek birden boşta iken 307 mhz kalması biraz tuhaf diğer modeller ve bire bir aynı telefonda durum böyle değil.
cihazdaki yavaslığı şöyle izah edeyim miui 5 ile miui 7 arasındaki fark gibi, uygulamaların açılması pencere geçişleri falan daha yavas. önceki telefonumda mi4 de uygulama başlatmaları ekran geçişleri uygulamalar arası geçişler adeta yağ gibiydi bunda ile öyle değil küçük gecikmeler takılmalar oluyor

Yada şöyle diyeyim Mİ4 de dengeli mod ile performans modu arasındaki fark gibi düşün hocam
Güncel rom mu kullanıyorsunuz? Bir de edl den kurulum yapmayı deneyin.

Üst Alt