Xiaomi mi4 yazılım güncelleme sorunu

levoski

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1
Merhaba arkadaşlar. Çin'den bir arkadaşa mi4 getirttim fakat bir türlü yazılım güncelleme işini yapamadım. Update dosyasını telefona kopyalıyorum daha sonra telefonun update bölümündeyken menu tuşuna basıyorum fakat yazılımı seçebileceğim sekme açılmıyor. Birde arka kapağı bastırınca tık tık ses geliyor , kullananlar bakabilirse sevinirim. Iyi günler herkese

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
Cvp: Xiaomi mi4 yazılım güncelleme sorunu

mustafahezer pid=14197 dateline=1418225498' Alıntı:
Peki sizce permission boot menüsünü nasıl aktif edebilirim. Telefonun orjinallik testini en ince ayrıntısına kadar yaptım kesin orjinal.

Mi4 wcdma olduğundan eminseniz recovery tekrar kurulabilir.
Burada anlattıklarımı uygulamanız durumunda mesuliyet kabul etmeyeceğimi baştan belirteyim.

İndirdiğiniz rom arşivi içindeki recovery.img dosyasını bir klasöre çıkarın, mesela C:\\Android.
Miflash programını kurun 
Minimal adb, fastboot arşivini indirin ve içindekileri recovery.img dosyasının olduğu klasöre çıkarın. 

Telefonu fastboot modda açıp usb ile bilgisayara bağlayın.
Komut istemi penceresini açın ve şu komutları sırası ile girin, cihaz listeleniyorsa sonraki adımlara geçebilirsiniz.
Kod:
cd C:\\Android
fastboot devices

Kod:
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot reboot

Cihaz yeniden başladıktan sonra recovery moda geçiyormu kontrol edin.

Oyla:

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23

Arkadaşlar WSM Tools ile recovery moda girebiliyorum ancak resmi siteden indirdiğim romu yüklerken yarıda hata veriyor ve yükleme yarıda kalıyor. OTA ile alakalı bişiler yazıyor anlamadım.(invalid ota package.missing scatter installation aborted- Sanırım geçersiz ota paketi diyor)

Oyla:

mustafahezer

Optimus
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5 PRO
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Konular
23

Arkadaşlar recovery moda wsm tools ile girebiliyorum ancak rom yüklerken yükleme durduruldu uyarı ile yükleme kesiliyor. Yani bu işi sanırım başaramayacağım. Mi 4 üm V5 olarak kalacak. İlginize teşekkürler.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
yaw mi 4 aldık ama sistem güncellemelerine giremiyorum ayarlara atıyor. ne yapayım.

Oyla:

mümin

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mümin
Konular
0
ByKatre' Alıntı:
yaw mi 4 aldık ama sistem güncellemelerine giremiyorum ayarlara atıyor. ne yapayım.

Bende de aynı problem var sistem güncellemelirinde ayarlara geri atıyor. Tools menusunde update de yok ürün acaba çakmamı.

Oyla:

lyldz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Lütfi
Cihazım
RN 3 Pro
Konular
8
Fastboot yardimi ile orjinal rom atabilirsiniz.nette kaynak mevcut.miui resmi sitesinde de forumda mi4 bolumunde fastboot ile nasil rom yuklenir resimlerle anlatilmis.bu sayede temiz kurulum ile yeniden rom yuklerseniz sistem guncellemeleri acilir.bunun ixin en basitinden win7 yuklu bi pc internet birde fastboot moduna giren bir mi4 lazim :)

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Xiaomi mi4 yazılım güncelleme sorunu

lyldz' Alıntı:
Fastboot yardimi ile orjinal rom atabilirsiniz.nette kaynak mevcut.miui resmi sitesinde de forumda mi4 bolumunde fastboot ile nasil rom yuklenir resimlerle anlatilmis.bu sayede temiz kurulum ile yeniden rom yuklerseniz sistem guncellemeleri acilir.bunun ixin en basitinden win7 yuklu bi pc internet birde fastboot moduna giren bir mi4 lazim :)

Uzaklarda aramaya ne gerek var? :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Oyla:

lyldz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Lütfi
Cihazım
RN 3 Pro
Konular
8
Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
cakma degil herhalde cwm ile rom yukledim su an sikinti yok nerden aldin dostum teli sacma sapan bi surum kurup yollamislar bana da sanada:)

Oyla:

cihanyenal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
cihan
Konular
0
mustafahezer' Alıntı:
Arkadaşlar recovery moda wsm tools ile girebiliyorum ancak rom yüklerken yükleme durduruldu uyarı ile yükleme kesiliyor. Yani bu işi sanırım başaramayacağım. Mi 4 üm V5 olarak kalacak. İlginize teşekkürler.

beimde aynı şekilde mi4 ne recovery mode da yükleme yapabiliyorum.Ne güncelleme menüsününde güncelle menüsü çıkıyor.Ne fastboot da bilgisyar görüyor hiç bir şey anlamadım.Fakat tele format attığımda update menüsünden yeni sürüme update ediyor.Fakat miui resmi sitesindeki en son sürümü bir türlü yükleyemiyorum lütfen yardım edin

Oyla:
Üst Alt