Yardım Xiaomi Mi Pad 2 (Aliexpress Siparişi)

emir19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi pad 2
Konular
4
Dostlar, Aliexpress üzerinden Xiaomi Mi Pad 2 sipariş etmiştim. Cihaz dün elime ulaştı. Fakat bazı sorunlar yaşıyorum. Cihazda türkçe dil desteği yok. Satın aldığım ilanda türkçe dil desteği olduğu yazıyor.
Bana ulaşan cihazda defalarca kurcalamama rağmen bulamadım.

Azerice bile var Tükçe yok. Sadece klavye seçeneklerinde türkçe seçeneği var.

(Bu arada satın aldığım mağaza yüksek satış rakamları olan bir mağaza. Daha önce sipariş veren ve olumlu yorum atan Türk üyeler mevcuttu. Bu sebebple sipariş verdim.)

Mağazaya mesaj attım. Dediklerimi anlamamış gibi seçeneklerden türkçe dili seçebileceğimi söylüyor. Bulamıyorum diyorum. İnternetten yükle diyor.

Bunun dışında ürün bana kutusu jelatinsiz olarak ulaştı. Kontrol amaçlı açıldığını düşündüm ama işkellenmedim de değil. Antutu Benchmark kurdum. 46779 puan aldı. Bir şok daha yaşadım.

İnternette bu cihazın 70000 / 80000 civarı puanlar aldığı gözükmekte. Sizce sıkıntı ne olabilir?
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• rsz_20160901_151953_hdr.jpg
    rsz_20160901_151953_hdr.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 43

KeremUyar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Kerem
Cihazım
Mi5Pro
Konular
7
Dostlar, Aliexpress üzerinden Xiaomi Mi Pad 2 sipariş etmiştim. Cihaz dün elime ulaştı. Fakat bazı sorunlar yaşıyorum. Cihazda türkçe dil desteği yok. Satın aldığım ilanda türkçe dil desteği olduğu yazıyor.
Bana ulaşan cihazda defalarca kurcalamama rağmen bulamadım.

Azerice bile var Tükçe yok. Sadece klavye seçeneklerinde türkçe seçeneği var.

(Bu arada satın aldığım mağaza yüksek satış rakamları olan bir mağaza. Daha önce sipariş veren ve olumlu yorum atan Türk üyeler mevcuttu. Bu sebebple sipariş verdim.)

Mağazaya mesaj attım. Dediklerimi anlamamış gibi seçeneklerden türkçe dili seçebileceğimi söylüyor. Bulamıyorum diyorum. İnternetten yükle diyor.

Bunun dışında ürün bana kutusu jelatinsiz olarak ulaştı. Kontrol amaçlı açıldığını düşündüm ama işkellenmedim de değil. Antutu Benchmark kurdum. 46779 puan aldı. Bir şok daha yaşadım.

İnternette bu cihazın 70000 / 80000 civarı puanlar aldığı gözükmekte. Sizce sıkıntı ne olabilir?
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum.

Antutu skorları cihazın son kullanımına yani raminin kullanımına sıcaklıgına vb birçok etkenden etkilenir.Genelde cihazlar az bi süre buzdolabında bekletilip antutu testine sokulur.Mi 5 Pro nun antutu testi 136k alıyorken forumda 60k alanlarda mevcuttu lakin cihazı bi süre kullanmadıktan sonra skorun arttıgını gördüler.

Ürün yurtdısından geliyor.Dedigin gibi kontrol amaçlı firma açmıstır.Çünkü gümrük muayene memurları genelde her kutuyu açmaz.Sans üzerine senin cihazın denk geldiyse açmıs olabilir diyebilirim ama her muayene memuruda insafiyetli değildir.Belkie insafiyetliydi cihazı gördü görmezlikten gelip geçirmiste olabilir :) Sansına baglı.Ama bu kadar sansın fazla oldugunu düsünüyorum.Firma kontrol amaçlı açmıs olabilir senin için sonucta arızalı cıksa birdaha yolla falan uğras bosuna.Pek iskellenmeni tavsiye etmiyorum.Öyle birsey varsa yakında kokusu çıkar.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Keşke mi pad 2 yerine 1 alsaydınız. Pad 2 Intel işlemcili olduğu için rom işleri de sıkıntılı. Türkçe yazılım kurmanız gerek. Forumda konuları mevcut galiba

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Çok zorlayacak o cihaz sizi. Ben elime geçen bir mi pad 2 ile 3 gün uğraşmıştım adam edebilmek için. Forumda mi pad 2 bölümüne bakın, gerekli anlatım mevcut orada.

Oyla:

emir19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi pad 2
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Cihazı resetleyip tekrar test yaptım. Bu sefer 82000 puan aldı. O sorun ortadan kalktı diyelim.

Dil sorunu devam ediyor. Türkçe yazılım nasıl yüklerim bilemiyorum. Forumda Mi Pad 2 bölümüne baktım fakat anladım dersem yalan olur.
Bu arada satıcı bana şöyle bir mesaj attı. "
Friends, when you activate your tablet when you will be prompted to select the language you need, or you can directly download the Turkish language"

Direkt olarak Türkçe dil indirebileceğimi şöylemiş. Bunu nasıl yapabilirim?

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Yine bu forumda cinden alan bir arkadaş vardı. Satıcı ya türkçe dil destekleyen bir sürüm atmıştı. Sistem Miui 7 kullanıyordu hatta. Olması lazım forumda

Oyla:

emir19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi pad 2
Konular
4
Yine bu forumda cinden alan bir arkadaş vardı. Satıcı ya türkçe dil destekleyen bir sürüm atmıştı. Sistem Miui 7 kullanıyordu hatta. Olması lazım forumda

Arama kısmına cihaz modelini girip aradım ama dediğiniz tarzda bir konuya ulaşamadım. Hangi konu yada arkadaş paylaşırsanız sevinirim.

Ek olarak İstanbul'da olup,ücreti karşılığında bu işi kendi yerinde 1 günde yapabilecek biri var mı? Cihazın türkçeleştirilmesinden bahsediyorum.
Sonuçta bilmeyen birinin elini atıp berbat etmesindense, bilen birinin düzgün bir şekilde yapması daha mantıklı.

Oyla:

yasinsil

#Hash
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
OnePlus 5
Meslek
Uçak Teknisyeni
Konular
11
Konuyla alakası yok kusura bakmayın ama aliexpressten bu fiyatlarda ki teknolojik cihazlar turkiyeye getirilebiliyor mu ?

Oyla:

emir19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi pad 2
Konular
4
Konuyla alakası yok kusura bakmayın ama aliexpressten bu fiyatlarda ki teknolojik cihazlar turkiyeye getirilebiliyor mu ?
Sim kart girişi olan cihazlar getirmek yasak. Onun dışındaki ürünler geliyor. Ben satıcıya herhangi birşey belirtmeme rağmen (fiyatını düşük gösterme vs.) gümrükten sıkıntısız olarak geçti. Ekstra hiçbir ücret ödemedim.

Ama bu demek değil ki her satın alan vergi ödemez,sıkıntı yaşamaz. Şans işi.

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Arama kısmına cihaz modelini girip aradım ama dediğiniz tarzda bir konuya ulaşamadım. Hangi konu yada arkadaş paylaşırsanız sevinirim.

Ek olarak İstanbul'da olup,ücreti karşılığında bu işi kendi yerinde 1 günde yapabilecek biri var mı? Cihazın türkçeleştirilmesinden bahsediyorum.
Sonuçta bilmeyen birinin elini atıp berbat etmesindense, bilen birinin düzgün bir şekilde yapması daha mantıklı.

http://forum.miuiturkiye.net/konu/mipad-2-unlock-bootloader-ve-twrp-yukleme.5681/

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:
Üst Alt