Yardım Xiaomi Mi Pad 2 (Aliexpress Siparişi)

emir19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi pad 2
Konular
4
Dostlar, Aliexpress üzerinden Xiaomi Mi Pad 2 sipariş etmiştim. Cihaz dün elime ulaştı. Fakat bazı sorunlar yaşıyorum. Cihazda türkçe dil desteği yok. Satın aldığım ilanda türkçe dil desteği olduğu yazıyor.
Bana ulaşan cihazda defalarca kurcalamama rağmen bulamadım.

Azerice bile var Tükçe yok. Sadece klavye seçeneklerinde türkçe seçeneği var.

(Bu arada satın aldığım mağaza yüksek satış rakamları olan bir mağaza. Daha önce sipariş veren ve olumlu yorum atan Türk üyeler mevcuttu. Bu sebebple sipariş verdim.)

Mağazaya mesaj attım. Dediklerimi anlamamış gibi seçeneklerden türkçe dili seçebileceğimi söylüyor. Bulamıyorum diyorum. İnternetten yükle diyor.

Bunun dışında ürün bana kutusu jelatinsiz olarak ulaştı. Kontrol amaçlı açıldığını düşündüm ama işkellenmedim de değil. Antutu Benchmark kurdum. 46779 puan aldı. Bir şok daha yaşadım.

İnternette bu cihazın 70000 / 80000 civarı puanlar aldığı gözükmekte. Sizce sıkıntı ne olabilir?
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• rsz_20160901_151953_hdr.jpg
    rsz_20160901_151953_hdr.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 43

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Konuyla alakası yok kusura bakmayın ama aliexpressten bu fiyatlarda ki teknolojik cihazlar turkiyeye getirilebiliyor mu ?
Arkadaşımızın da dediği gibi sim kart yuvası yada başka bir deyişle IMEI numarası yoksa getirilebilir. Eğer gümrükte takılırsa en kötü ihtimalle kredi kart ekstreniz, siparişinizin ekran görüntüsü ve satın aldığınız yerin linki ile başvuru yaparak 75€ altında bir fiyata aldıysanız 3,6TL gibi, gümrüğe sunma ve damga vergisi de denilen bir haraç ödersiniz, daha pahalıya aldıysanız da %20 vergi ödeyerek tableti alırsınız.
Gümrükte takılmaması için hediye olarak yazdıran kişiler var. Bunun hiçbir manası yok. Hediye de olsa hiçbir ürün hediye diye gümrükten elini kolunu sallayarak geçmez. Zaten böyle birşey olsa gelen ürünlerin hepsinde tahmin edileceği üzere hediye yazardı değil mi?
Diğer bir yöntem de düşük fiyat göstermek. Bunda alıcılar da satıcılar çok tedbirsiz davranıyor. 250$'lık cihaza 10$ fiyat yazılırsa, kusura bakmayın ama gümrük memurları o kadar da salak değiller. 10$'a böyle birşeyin alınamayacağı düşünecek kadar beyinleri vardır. Kendi kafalarından da, internetten araştırarak ta olsa bir fiyat belirleyip vergi çıkarırlar. Bu yüzden çok sınırda da olmamak şartıyla (çünkü kurlar çok değişken olduğu için, mesela siz alırken bu 75€ 80$'a tekabül ediyor diye altında göstermek için 77 $ yazdırırsanız, tablet gümrüğe geldiğinde 76$'a tekabül edebilir ve 1$ yüzünden vergi ödersiniz) 65 ile 70$ arasında bir fiyat yazdırmanız dikkat çekilmesinin önüne geçecektir. Ben de hem 5 sene önce aldığım Ainol tablette hem MiPad'te hem de Mipad2'de bu yöntemi kullandım ve vergi çıkmadı. Gerçi hepsinde de vergiyi göze alarak satın aldım.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Arkadaşımızın da dediği gibi sim kart yuvası yada başka bir deyişle IMEI numarası yoksa getirilebilir. Eğer gümrükte takılırsa en kötü ihtimalle kredi kart ekstreniz, siparişinizin ekran görüntüsü ve satın aldığınız yerin linki ile başvuru yaparak 75€ altında bir fiyata aldıysanız 3,6TL gibi, gümrüğe sunma ve damga vergisi de denilen bir haraç ödersiniz, daha pahalıya aldıysanız da %20 vergi ödeyerek tableti alırsınız.
Gümrükte takılmaması için hediye olarak yazdıran kişiler var. Bunun hiçbir manası yok. Hediye de olsa hiçbir ürün hediye diye gümrükten elini kolunu sallayarak geçmez. Zaten böyle birşey olsa gelen ürünlerin hepsinde tahmin edileceği üzere hediye yazardı değil mi?
Diğer bir yöntem de düşük fiyat göstermek. Bunda alıcılar da satıcılar çok tedbirsiz davranıyor. 250$'lık cihaza 10$ fiyat yazılırsa, kusura bakmayın ama gümrük memurları o kadar da salak değiller. 10$'a böyle birşeyin alınamayacağı düşünecek kadar beyinleri vardır. Kendi kafalarından da, internetten araştırarak ta olsa bir fiyat belirleyip vergi çıkarırlar. Bu yüzden çok sınırda da olmamak şartıyla (çünkü kurlar çok değişken olduğu için, mesela siz alırken bu 75€ 80$'a tekabül ediyor diye altında göstermek için 77 $ yazdırırsanız, tablet gümrüğe geldiğinde 76$'a tekabül edebilir ve 1$ yüzünden vergi ödersiniz) 65 ile 70$ arasında bir fiyat yazdırmanız dikkat çekilmesinin önüne geçecektir. Ben de hem 5 sene önce aldığım Ainol tablette hem MiPad'te hem de Mipad2'de bu yöntemi kullandım ve vergi çıkmadı. Gerçi hepsinde de vergiyi göze alarak satın aldım.

Peki hocam xiaomi tabletlerden memnunmusunuz?

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Peki hocam xiaomi tabletlerden memnunmusunuz?

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eskisi kadar değil. MiPad eski akıcılığında değil. Mipad2 ise Intel yüzünden sanırım, çok sorunlu.

Oyla:

emir19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi pad 2
Konular
4
Satıcı bana bir mesaj yolladı. Mesajda da bir link var. O linkteji açıklamalara bakarak Türkçe dil ekleyebileceğimi söylüyor.

Google Translate yardımı ile çevirdim fakat anlamadığım noktalar var. Bu yöntemi bilenler,deneyenler var mı?

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Satıcı bana bir mesaj yolladı. Mesajda da bir link var. O linkteji açıklamalara bakarak Türkçe dil ekleyebileceğimi söylüyor.

Google Translate yardımı ile çevirdim fakat anlamadığım noktalar var. Bu yöntemi bilenler,deneyenler var mı?

Çok net anlamadım ama sanırım morelocale gibi bir uygulama yükleniyor ve adb üzerinden de bir komut verilerek bölge değiştiriliyor. Bu işlem çok sağlıklı birşey değil. Bunun yerine tercümesi rom üzerinden yapılmış olan Multirom yükleyebilirsiniz.
Forumda anlatımı mevcut zaten.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt