Mi max 3 cihaz için sorayım soruyu. 12.5 yükledim aramalarda rehberdeki kişiye 3 veya 4 defa tıklamak zorunda kalıyorsun. 12 de uygulama geçişlerinde takılma oluyor. Cihazda özelleştirme istemiyorum. Ama MIUI arayüzünden vazgeçemediği mden aosp kullanmıyorum . Genelde stock rom kullanamyı sevmeme rağmen bana hız ve stabilete olarak hangi stock veya costüm rom önerirsiniz
Doğrusunu söylemek gerekirse, benimde kurup denediğim miui 12.5 sistem olarak biraz ağır kaçıyor Mimax 3 için gibi bir izlenim edindim. Miui Eu 12.5 daha iyi çalışıyor diyenlerde var. İlle de Miui Arayüzü diyorsanız Miui Romların Version 10' dan itibaren başlayarak android 8.1 veya android 9 olanları daha uygun ve daha stabil olur diye düşünüyorum.
Mi Max3 piyasaya çıkalı sanırım 3-4 yıl oldu. O yüzden artık Custom Rom kullanmak bir zorunluluk haline geldi. Çünkü Miui romlar' ın yeni versiyonları MiMax 3' ün teknik yapısı ile teknoloji geliştikçe uyumluluk sağlamıyor, sistem hacmi olarakta ağır basıyor, zorluyor.
Buna karşın Custom Romların stabil olanları android 11' de bile MiMax 3' e şahane uyum sağlıyor. Örnek mi..?
Ben yıllardır Mi Max 2 ve Mi Max 3 telefonlarımda Lineage OS kullanan biriyim. Her iki telefonumda saat gibi çalışıyor. Özellikle android 11 olan Lineage OS 18.1 süper çalışıyor. Öneririm.