Sohbet Xiaomi Mi En Garanti Nereden Alınır ?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Öncelikle paylaştığınız dolu bilgiler için teşekkürler. Evofone ve MIUI Türkiye hakkında anlayamadığım kısım kafamda aydınlandı. Fiyatlar ise şöyle bu MIUI Türkiye 128gb Fiyatı aralarında 34 liralık bir fiyat farkı var. Sinek ısırığı anlayacağınız üzere. Aslında tam olarak sizin yazdığınız, ''elektronik aletlerdeki şanssızlık'' yaşandığında bana en kolay hangi firmanın çözüm üretebileceğini araştırmaktayım.
Araştırın hocam, sonuç olarak, al birini vur ötekine
Kolay gelsin..

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

innatetalent

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
Araştırın hocam, sonuç olarak, al birini vur ötekine
Kolay gelsin..

Şuan kimseye ulaşamıyorum pazar günü diye. Sanırım yarın sabah MIUI Türkiye'nin uzantısı cepport/gittigidiyordan veya direk evofone'den alacağım. Ürün youtube'de Çin füzesi gibi anlatılmış, tam fiyat performans haha--
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben garantisiz aldım 1300 tlye 64gb modelini hala bir sorun çıkmadı 2 bin tl vermek mantıklı gelmedi

Tebrik ederim hocam büyük cesaret.

bysyx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi8Lite
Konular
25
Şuan kimseye ulaşamıyorum pazar günü diye. Sanırım yarın sabah MIUI Türkiye'nin uzantısı cepport/gittigidiyordan veya direk evofone'den alacağım. Ürün youtube'de Çin füzesi gibi anlatılmış, tam fiyat performans haha--

Tebrik ederim hocam büyük cesaret.
Daha önce bir kaç kere telefon aldım aynı yerden zaten. Herhangi bir yeri kırılsa garantiye yollasam yine fiyat çıkarcaklar o kadar para vermek yerine kırılınca kendim yaptırırım daha iyi tabi ki yine sen bilirsin :D

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
veliazak konuya bekleniyorsunuz hocam

Garantili telefon tavsiyesi isteyenlere maalesef yol göstermem mümkün değil, çünkü o tarafları bilmiyorum... :)

Sağlam satıcı, garantisiz telefon stratejisi izliyorum şahsen.

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Aradaki fiyat farkı 1000tl değil, sanırım çok yanlış algılamışsınız. Sorduğum soru ile ilgili bir bilginiz var mı ?
Ben Xiaomi telefonları ve fiyatları hakkında yeterince bilgiliyim. Bu konuda rahat olabilirsin. Aynen dediğim gibi de garantili ile garantisizi arasinda 1000 tl fiyat farkı var. Tabi ki tercih sizin.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Sayın innatetalent...
Xiaomi markasında garanti konusu cihazların distribütör vasıtasıyla ülkemize girdiği ilk günden bu yana verimliliği ve yararları sürekli olarak tartışılan bir durumdur. Eğer siz Apple, Samsung ve Huawei gibi kurumsal bir servis hizmeti bekliyorsanız hata edersiniz. Almayı düşündüğünüz Delta garantili 2000 Tl lik cihazı Cepportt'tan alırsanız KVK garantisi için 200-300 TL bandında bir fark ödersiniz. Yok Evofone dan almayı düşünürseniz Türkiye garantisi adı altında ( ki o da GEN-PA tarafından sağlanan ithalatçı garantilidir.) alırsanız 700- 800 TL farkı olur. Fakat aynı cihazı garantisiz almanız durumunda 1500 TL ye bile almanız mümkün. Burada önemli olan güvenilir bir satıcı bulmanızdır.
Bir Xiaomi cihazı aldığınız ilk günkü gibi kullanırsınız diye yaygın bir kanaat vardır. Bu yüzden de akıllı bir Xiaomi kullanıcısı garanti için ekstradan para ödemez. Zira üç gün sonra bootloader kilidini açıp zaten garantisini çöp edecektir. Neden ödesin ki?
Son cümle olarak madem garanti sizin için bu kadar önemli, bence Xiaomi markasına hiç bulaşmayın. Çünkü ileride güncelleme ve yazılımla ilgili başınızın ağrıması pek muhtemel. Almadan önce garantiyi düşünen sizin gibi biri cihazın sistemine müdahale edemeyeceği için de ( rom, root gibi..) telefonu aldığına pişman bile olabilir. Zira bunun örneklerini forumda bulmak pekala mümkün.
Kulakları çınlasın Skorpi hocam her zaman şöyle der... Ben android bilgisi olmayan normal bir telefon kullanıcısına asla bir Xiaomi telefon almasını önermem.

Ne doğru bir söz...clap~~clap~~clap~~

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461

innatetalent

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
Sayın innatetalent...
Xiaomi markasında garanti konusu cihazların distribütör vasıtasıyla ülkemize girdiği ilk günden bu yana verimliliği ve yararları sürekli olarak tartışılan bir durumdur. Eğer siz Apple, Samsung ve Huawei gibi kurumsal bir servis hizmeti bekliyorsanız hata edersiniz. Almayı düşündüğünüz Delta garantili 2000 Tl lik cihazı Cepportt'tan alırsanız KVK garantisi için 200-300 TL bandında bir fark ödersiniz. Yok Evofone dan almayı düşünürseniz Türkiye garantisi adı altında ( ki o da GEN-PA tarafından sağlanan ithalatçı garantilidir.) alırsanız 700- 800 TL farkı olur. Fakat aynı cihazı garantisiz almanız durumunda 1500 TL ye bile almanız mümkün. Burada önemli olan güvenilir bir satıcı bulmanızdır.
Bir Xiaomi cihazı aldığınız ilk günkü gibi kullanırsınız diye yaygın bir kanaat vardır. Bu yüzden de akıllı bir Xiaomi kullanıcısı garanti için ekstradan para ödemez. Zira üç gün sonra bootloader kilidini açıp zaten garantisini çöp edecektir. Neden ödesin ki?
Son cümle olarak madem garanti sizin için bu kadar önemli, bence Xiaomi markasına hiç bulaşmayın. Çünkü ileride güncelleme ve yazılımla ilgili başınızın ağrıması pek muhtemel. Almadan önce garantiyi düşünen sizin gibi biri cihazın sistemine müdahale edemeyeceği için de ( rom, root gibi..) telefonu aldığına pişman bile olabilir. Zira bunun örneklerini forumda bulmak pekala mümkün.
Kulakları çınlasın Skorpi hocam her zaman şöyle der... Ben android bilgisi olmayan normal bir telefon kullanıcısına asla bir Xiaomi telefon almasını önermem.

Engin bilgileriniz için teşekkürler,
Sayın innatetalent...

Öncelikle yazdığınız engin bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bootloader yapmama gerek kalmayacak, üründe global room yüklü halde gelecek. Ki yapmam gerekse dahi ürüne müdahele konusunda donanım, yazılım ve teknik alt yapı açısından kendimi yeterli görüyorum. Fakat yine böyle bir müdahaleyi garanti bitmeden yapmayı düşünmüyorum. En azından IMEI, China room gibi şeylerle uğraşmamış olacağım diye düşünüyorum. Garantiyi ise hesap sorabileceğim biri olacak diye düşünüyordum ki, sizin yazdıklarınıza göre kurumsal marka anlayışından uzaklarsa buda mümkün olmayacak. Dediğiniz gibi en iyisi bulaşmamak, fakat bu fiyat bandında ve teknik anlamda bu özelliklere sahip alternatifim yok. Iphone'den geçiş yapacağım için sancılı bir süreç olacağının da farkındayım. Olay nakitle alakalı :)

Hocam bence mi 8 lite yerine redmi not 7 alın mi 8 litede şebeke sorunu var ve oyun falan oynicaksaniz bataryası yetersiz kaliyor
Yardım - Mi 8 Lite V10.2.2.0 Sürümü Mobil Veri,Şebeke,4G Sorunu [ Bilinen ilk çözüm yöntemleri eklendi ]

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Roomla ilgiliymiş sanırım çekim gücü problemi. Güncellemeden sonra kalktı diyorlar, sorun hala devam ediyor mu ?

Bu arada Mi Mağazalarındaki fiyat, Evofone ve MUIU Türkiye fiyatıyla aynıymış. Arada dağlar kadar fiyat farkı yokmuş.

ilhamikadioglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlhami
Cihazım
Xiaomi Mİ9T Pro
Meslek
Tekniker
Konular
6
Hiç garantili almadım almayı da düşünmüyorum pişman olacağımı bildiğim için 1000 lira az veririm kayıtlı alırım kafam rahat olur garantili Xiaomi de pişmanlık tır evofone a güvenipte telefon almayınız

CraweL

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
461
Engin bilgileriniz için teşekkürler,

Öncelikle yazdığınız engin bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bootloader yapmama gerek kalmayacak, üründe global room yüklü halde gelecek. Ki yapmam gerekse dahi ürüne müdahele konusunda donanım, yazılım ve teknik alt yapı açısından kendimi yeterli görüyorum. Fakat yine böyle bir müdahaleyi garanti bitmeden yapmayı düşünmüyorum. En azından IMEI, China room gibi şeylerle uğraşmamış olacağım diye düşünüyorum. Garantiyi ise hesap sorabileceğim biri olacak diye düşünüyordum ki, sizin yazdıklarınıza göre kurumsal marka anlayışından uzaklarsa buda mümkün olmayacak. Dediğiniz gibi en iyisi bulaşmamak, fakat bu fiyat bandında ve teknik anlamda bu özelliklere sahip alternatifim yok. Iphone'den geçiş yapacağım için sancılı bir süreç olacağının da farkındayım. Olay nakitle alakalı :)

Roomla ilgiliymiş sanırım çekim gücü problemi. Güncellemeden sonra kalktı diyorlar, sorun hala devam ediyor mu ?

Bu arada Mi Mağazalarındaki fiyat, Evofone ve MUIU Türkiye fiyatıyla aynıymış. Arada dağlar kadar fiyat farkı yokmuş.
Sorun halen devam ediyor

Üst Alt