Sohbet Xiaomi Mi En Garanti Nereden Alınır ?

innatetalent

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
Arkadaşlar herkese merhaba. hi~~

Xiomi Mi 8 lite/128 gb alma arefesindeyim. Fakat ince eleyip sık dokuduğum için kafam biraz karışık. Ürünü Türkiye Garantili en sağlam nereden temin edebilirim ?? bu link'te Satış yerleri olarak Mediamarkt, Teknosa, Vatan mağazaları ve Mi mağazaları mevcut. Mediamarkt ve Teknosa'da ürünün 64gb mevcut, 168gb yok eledim. Vatan'da ürünün fiyatı 3 bin TL fiyat çok yüksek eledim. Verdiğim linkte Mi mağazalarına tıkladığım zaman mağazalar çıkmıyor ve güncel mağaza fiyat bilgileri yok(problem). Hepsiburada'da 2 bin 300 TL en makul fiyat, Türkiye Distribütör garantili yazıyor. Hepsi buradayı arıyorum soruyorum, Türkiye Distribütörü kim ? Ürün tamiratı hangi serviste olur (Kvk,genpa,delta v.s) diye soruyorum cevap yok. İnternette resmi distribütör olarak Evofone yazıyor, o ise Genpa ile çalışıyor. 128 gb MarketMiuTRMarket MiuTurkiye'ye giriyorum orası gittigidiyor'a yönlendiriyor, o ise KVK garantili. Yine MiuTürkiye'ye giriyorum, mi'nin orijinal sitesinde çıkmayan fakat miuTurkiye'de çıkan storeler mevcut. Örneğin İzmir için Besse diye bir mağaza mevcut baksan store falan değil, normal telefoncu. İnternette Miu Mağazaları Forum İstanbul ve Vadi İstanbul'da gözüküyor. Mağazaların telefonuna ulaşamıyorum. Ürün fiyat bilgisi yok. Ya çok uzattın diyenlere, arkadaşlar 2019 Türkiyesinde para kolay kazanılmıyor. Satış sonrası düzgün hizmet almak istiyorum. Kafam iyice karıştı açıkçası. Beni bu konularda aydınlatabilecek, bilgi sahibi bireyler açıklama yaparsa bilgi verirse çok sevinirim. Doğru bilgi sahibi olup, yorum yapanlara şimdiden teşekkürler.clap~~

Herkese iyi forumlar

Son düzenleme:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Yaklaşık iki ay önce bir yakınıma mi 8 lite 64Gb versiyonu 2000 lira bandında metrodan almıştık hem de kvk garanti en güvenilir sanırım böyle mağazalar olur onun haricinde n11 hepsi burada gibi yerler de alınası hocam

mystico

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mesut
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Fizyoterapist
Konular
15
Garantili alacam diye 1000 tl fazla vermenin manası yok bence. Zaten garantisiz aldığın o telefon bozulsa 1000 tl ye yaptırırsın.

innatetalent

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Garantili alacam diye 1000 tl fazla vermenin manası yok bence. Zaten garantisiz aldığın o telefon bozulsa 1000 tl ye yaptırırsın.

Aradaki fiyat farkı 1000tl değil, sanırım çok yanlış algılamışsınız. Sorduğum soru ile ilgili bir bilginiz var mı ?

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Ülkemizdeki Xiaomi telefonların hiçbirisi örneğin Samsung, Huawei, Apple marka telefonlar gibi ulaşmaz.

Türkiye'de "ben distribütörüm" diyen Evofone dahil hiçbir firma Xiaomi'den mal çekmiyor. Al-sat piyasasından mal çekiyorlar. Bunlardan birisi Xiaomi tarafından ismini kullanma hakkı almış. Olay bundan ibaret. Bunların anlaşmalı garanti servisi ise Genpa gözüküyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ancak bu telefonlar Genpa'da bakılmak yerine Evofone'a sevk ediliyor esasında.

Bu firma da Evofone. Evofone aynı zamanda Mi Store'ları açıyor. Yani Evofone=Xiaomi Türkiye=Mi Store=Distribütör=Genpa.

Mi Store'lardaki fiyatlar kazık olduğu için gizli, aynı sebeple Mi Türkiye sayfasında da fiyatlar yok.

MIUI Türkiye ise Cepport ile ortaklaşa çalışıyor. Anlaşmalı garanti servisi ise KVK. Yani bir nevi MIUI Türkiye<>Cepport<>KVK.

Bir de diğer ithalatçılar var. Delta Servis de paralel ithalat yapanların uzun zamandır çalıştığı bir başka servis.

Çok ince eleyip sık dokuyorsanız, elektronik aletlerdeki şanssızlık da size denk gelirse muhtemelen hiçbirisinden tam olarak memnun kalmazsınız.

Elinizde resmi garanti olduktan sonra Tüketici Hakem Heyeti ile bir şekilde çözersiniz.

innatetalent

Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
mi 8 lite
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ülkemizdeki Xiaomi telefonların hiçbirisi örneğin Samsung, Huawei, Apple marka telefonlar gibi ulaşmaz.

Türkiye'de "ben distribütörüm" diyen Evofone dahil hiçbir firma Xiaomi'den mal çekmiyor. Al-sat piyasasından mal çekiyorlar. Bunlardan birisi Xiaomi tarafından ismini kullanma hakkı almış. Olay bundan ibaret. Bunların anlaşmalı garanti servisi ise Genpa gözüküyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ancak bu telefonlar Genpa'da bakılmak yerine Evofone'a sevk ediliyor esasında.

Bu firma da Evofone. Evofone aynı zamanda Mi Store'ları açıyor. Yani Evofone=Xiaomi Türkiye=Mi Store=Distribütör=Genpa.

Mi Store'lardaki fiyatlar kazık olduğu için gizli, aynı sebeple Mi Türkiye sayfasında da fiyatlar yok.

MIUI Türkiye ise Cepport ile ortaklaşa çalışıyor. Anlaşmalı garanti servisi ise KVK. Yani bir nevi MIUI Türkiye<>Cepport<>KVK.

Bir de diğer ithalatçılar var. Delta Servis de paralel ithalat yapanların uzun zamandır çalıştığı bir başka servis.

Çok ince eleyip sık dokuyorsanız, elektronik aletlerdeki şanssızlık da size denk gelirse muhtemelen hiçbirisinden tam olarak memnun kalmazsınız.

Elinizde resmi garanti olduktan sonra Tüketici Hakem Heyeti ile bir şekilde çözersiniz.

Öncelikle paylaştığınız dolu bilgiler için teşekkürler. Evofone ve MIUI Türkiye hakkında anlayamadığım kısım kafamda aydınlandı. Fiyatlar ise şöyle bu MIUI Türkiye 128gb Fiyatı aralarında 34 liralık bir fiyat farkı var. Sinek ısırığı anlayacağınız üzere. Aslında tam olarak sizin yazdığınız, ''elektronik aletlerdeki şanssızlık'' yaşandığında bana en kolay hangi firmanın çözüm üretebileceğini araştırmaktayım.

bysyx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi8Lite
Konular
25
Ben garantisiz aldım 1300 tlye 64gb modelini hala bir sorun çıkmadı 2 bin tl vermek mantıklı gelmedi

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Öncelikle paylaştığınız dolu bilgiler için teşekkürler. Evofone ve MIUI Türkiye hakkında anlayamadığım kısım kafamda aydınlandı. Fiyatlar ise şöyle bu MIUI Türkiye 128gb Fiyatı aralarında 34 liralık bir fiyat farkı var. Sinek ısırığı anlayacağınız üzere. Aslında tam olarak sizin yazdığınız, ''elektronik aletlerdeki şanssızlık'' yaşandığında bana en kolay hangi firmanın çözüm üretebileceğini araştırmaktayım.

Apple, ama bir tane Apple alacağınıza 3-4 tane Çinli Amiral gemisi alınabilir durumda. Ayrıca düşürüp sadece arka camlarını kırarsanız abartısız 1 veya 2 tane Çinli amiral gemisi fiyatı çıkarırlar. Garanti kapsamına kesinlikle girmez. XS Max'in arka cam tamiri 5799TL. Snapdragon 845ki Meizu 16th 2999TL.

Huawei de son zamanlarda iyi gibiydi gördüğüm kadarıyla, ama onun da şu anda girdiği malum durum var. Eskiden çalıştığı Teleservis teknik servis itibariyle berbattı.

Samsung Türkiye, LG Türkiye veya Sony Türkiye gibi anlı şanlı markalar da olsa şikayet kaynıyor.

bysyx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi8Lite
Konular
25
Ayrıca xiaomide garantili alsanda garanti yok gibi bir şey yine paran gidiyor yine mağdur oluyorsun

Üst Alt