- Adım
- Yaren
- Cihazım
- Xiaomi Mi A1
- Konular
- 23
Bildiğim bir video yok bu anlatımı içeren.Arkadaşlar merhaba. Bende mağdur olanlardanım Android 8.1.0 güncellemesini zaten yapmıştım ve google camera yükleme işlemlerini yaparken herşey sıfırlandı ve yükleyemedim de. Şimdi herşeyin silinmesine razıyım telefonu eski haline çeviremem büyük ihtimalle ama şu google camera yı yüklemem için şimdi ne yapmam gerekiyor. Downgrade ile yaptım demişsiniz ama bilmediğimden soruyorum o işlem ne android sürümü 8.0.0 a mı çekiyor yani. Bir video falan varsa atar mısınız?
Downgrade dediğimiz olay sürümü 8.0.0'a çekmenin ta kendisidir.
Ben şöyle yaptım tam olarak: Usb hata ayıklamasını açıp PC'ye bağladım. Programı çalıştırınca telefonu resetliyor, bootloader kilidini açıyor, fakat google cam yükleyemiyor sürümden dolayı. Bootloader kilidi açık kalıyor. Bu haldeyken programı çalıştırınca yine reset atıyor, google cam yüklenmiyor fakat bu defa açık olan bootloader kilidini kapatıyor tekrar.
Bu yöntemle bootloader kilidini açtım. (Bootloader kilidi açıkken, telefon açıldığı zaman unlocked diye yazı çıkar altta)
Mi Flash tool ile 8.0 yükledim.
Buradan 8.0 stock rom indirebilirsiniz:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bunu mi flash tool ile açıp telefona flaşladım.
Daha sonra Gcam yükleyen programla telefona Gcam'i kurdum ve bootloader kilidini kendisi kapattı yine.
Sonra Gcam'in güncel versiyonunu yükledim.
Son olarak da telefonu tekrar 8.0.1'e güncelledim.