Çözüldü XIAOMI MI 9T Güncelleme yapmak isterken telefon FASTBOOT modunda takılı kaldı

alelade10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Merve
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
XIAOMI MI 9T
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Bugün yeni gelen güncellemeyi yapıcaktım telefona. Daha önceden de yapmıştım bir sorun olucağını hiç düşünmedim. Telefon fastboot moduna girdi ve takılı kaldı. Güç tuşu ve ses tuşuna aynı anda basıp tuttuğunda kapanıyor, açılıyor, MI yazısı geliyor ve hemen fastboot resmi geliyor yine. ROM falan yazmışlar ama telefondan hiç anlamam. Bu telefonu annem yurtdışından almıştı ben ondan aldım. İçinde çok önemli fotoğraflar, rehberde insanlar vardı. Annem Mi cloud kurarken şifreyi falan sallamış kafasından, akıllım. Hiç yedekleme yapamamıştım telefona. Hesabı silmek için de şifre istiyordu.

Dediğim gibi telefondan twrp, rom işlerinden hiç anlamam. Bu telefonun içindeki hiçbir şey silinmeden kurtarma şansım yok mu? Lütfen yardımcı olun.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Etiketlendiğim için yazıyorum... Konu çözüldü mü talhacker hocam? Eğer fastboot ile çözülmediyse recovery üzerinden mi assistant da denenebilir?

muhammed540 hocam save user data seçeneği işaretlendiğinde bootloader kapanmıyor sadece lock işaretlenirse kapanıyor.

Oyla:

alelade10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Merve
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Etiketlendiğim için yazıyorum... Konu çözüldü mü talhacker hocam? Eğer fastboot ile çözülmediyse recovery üzerinden mi assistant da denenebilir?

muhammed540 hocam save user data seçeneği işaretlendiğinde bootloader kapanmıyor sadece lock işaretlenirse kapanıyor.

konu çözüldü Talha bey sağolsun yardımcı oldu. aslında konunun çözüldüğüne dair burdan bilgi verip Talha beye teşekkür etmiştim fakat forum silmiş yorumumu:)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
konu çözüldü Talha bey sağolsun yardımcı oldu. aslında konunun çözüldüğüne dair burdan bilgi verip Talha beye teşekkür etmiştim fakat forum silmiş yorumumu:)
Evet mesajınız tamamı büyük harflerle yazıldığı için kaldırılmış. Dilerseniz forum kurallarımıza uygun şekilde tekrar yazarak ekleyebilirsiniz.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Cihazınız yurtdışı olduğu için şanslıydınız eğer yazılım kilidi kapalı olsaydı tüm dosyalarınız silinicekti. önemli verilerinizi bilgisayara yedeklemenizi öneririm.
Diğer bi konuda cihaza sıfırlama format atma işlemi yapmayın imei numaranız silinir hattınız çalışmaz. twrp yüklenmesi gerekiyor ve format atacağınız zaman ses açma + güç tuşuyla twrp menüsünden veriyi biçimlendir diyerek cihazı sıfırlamanız gerekiyor.
Yazılım kilidi cihaza imei atmak için açılıyor ve bu kilidi kapatmaya yada açmaya çalıştığınızda tüm dosyalar siliniyor.

Son düzenleme:
Oyla:

alelade10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Merve
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Cihazınız yurtdışı olduğu için şanslıydınız eğer yazılım kilidi kapalı olsaydı tüm dosyalarınız silinicekti. önemli verilerinizi bilgisayara yedeklemenizi öneririm.
Diğer bi konuda cihaza sıfırlama format atma işlemi yapmayın imei numaranız silinir hattınız çalışmaz. twrp yüklenmesi gerekiyor ve format atacağınız zaman ses açma + güç tuşuyla twrp menüsünden veriyi biçimlendir diyerek cihazı sıfırlamanız gerekiyor.
Yazılım kilidi cihaza imei atmak için açılıyor ve bu kilidi kapatmaya yada açmaya çalıştığınızda tüm dosyalar siliniyor.

sıfırlama yapmadığım takdirde bunların hiçbiri sorun teşkil etmez di mi? önümüzdeki 4-5 yıl bu telefonla devam etmeyi düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa. sıfırlamam yani.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
sıfırlama yapmadığım takdirde bunların hiçbiri sorun teşkil etmez di mi? önümüzdeki 4-5 yıl bu telefonla devam etmeyi düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa. sıfırlamam yani.
Aynen öyle cihazı sıfırlamadığınız sürece sorun olmaz eğer bi gün sıfırlamanız gerekirse foruma "yurtdışı mi 9t cihazımı nasıl sıfırlayabilirim" diye konu açarsanız yardımcı olurlar.

Oyla:

alelade10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Merve
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Aynen öyle cihazı sıfırlamadığınız sürece sorun olmaz eğer bi gün sıfırlamanız gerekirse foruma "yurtdışı mi 9t cihazımı nasıl sıfırlayabilirim" diye konu açarsanız yardımcı olurlar.

tekrar her şey için çooook teşekkürler :)

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
tekrar her şey için çooook teşekkürler :)
Rica ederim :) bu arada konudaki ilk mesajınızı hatırladım mi cloud şifrenizi bilmiyosanız ve hesabı kaldırmadığınız taktirde cihazı asla sıfırlamayın yoksa telefonu açamazsınız çünkü sıfırlandıktan sonra ilk sorduğu şey mi cloud şifresi hırsızlık çalınma durumlarından korumak için böyle bişey var.

Oyla:

alelade10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Merve
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Rica ederim :) bu arada konudaki ilk mesajınızı hatırladım mi cloud şifrenizi bilmiyosanız ve hesabı kaldırmadığınız taktirde cihazı asla sıfırlamayın yoksa telefonu açamazsınız çünkü sıfırlandıktan sonra ilk sorduğu şey mi cloud şifresi hırsızlık çalınma durumlarından korumak için böyle bişey var.

tamamdır Talha bey çok sağolun:)...

Oyla:

samim12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
salih
Cihazım
mi9tpro
Konular