- Adım
- ali
- Cihazım
- semiz
- Konular
- 6
cin versiyon 1 cin ce yada ingilizce dil varCihazının global cihaz mi çinden mi aldınız
cin versiyon 1 cin ce yada ingilizce dil varCihazının global cihaz mi çinden mi aldınız
bootloader başvrusu nasıl yapılıyor
Bootloader kilidi açma
Kilit açma işlemiyle telefon sıfırlanacağı için tüm bilgiler silinir, işlemlere başlamadan yedek alınız.
1) Mi Flash Unlock adresinden Miflash unlock dosyasını indirin.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
2) İndirdiğiniz dosyadan Mi Account hesabınıza giriş yapın. (Telefonunuzdaki Mi Cloud Hesabı olmalıdır)
3) Telefonunuzdan Ayarlar-Telefon Hakkında-Miui Sürümüne 5 kez tıklayın. (Geliştirici Seçenekler Açılacaktır.)
4) Ayarlar - Ek Ayarlar - Geliştirici Seçenekler kısmından "Mi Kilit Açma Durumu"na tıklayın "Hesap ve Cihaz Ekle" kısmına tıklayın. (Ekleme gerçekleşmez ise Hesaptan çıkış yapıp tekrar giriş yapınız.)
5) Geri gelip "Oem Kilit Açma" butonunu aktif ediniz.
6) Telefonunuzu Kapatınız.
7) Ses Kısma ve güç tuşlarına basınız. Ekranda Fastboot yazısı ile Android maskotu gelince bırakınız. Sonra bilgisayara bağlayınız.
8) Miflash unlock ile bootloader işlemini tamamlayın. (Süre verdiğinde o süre sonunda Tekrar Yapınız.)
Kilit açma işlemi 72 ile 360 saat arasında değişkenlik gösterebiliyor.
Cihazı yeni aldım hocam BL kilidi başvurusunu da yeni yaptım, twrp test edemedimBy.TRabZonLu™ eee hocam geçen sene mi8 için konuşuyorduk şimdi de mi9 için konuşalım biraz twrp yi denediniz mi bootloader ı bugün açtım ama daha wipe yapmadım eğer twrp çalışmıyorsa uğraşmaya gerek yok
on TWRP from XDA or an
beden de açıkken yapmaya çalıştım 320 saat sonra dene uyarısı geldi ondan kaynaklı mıdır ?Buna ek mi cloud üzerinde cihazımı bul kapalı olmalıdır yoksa hata verir
Hayır doğru yapmışsın dostum 15 gün sonra tekrar denersen işlem başarılı bir şekilde gerçekleşir unutma verilerin silinecekbeden de açıkken yapmaya çalıştım 320 saat sonra dene uyarısı geldi ondan kaynaklı mıdır ?
BL kilidinden sonra bi 15 günde rom için mi bekleyeceğim yoksa hemen atılır mı acabaHayır doğru yapmışsın dostum 15 gün sonra tekrar denersen işlem başarılı bir şekilde gerçekleşir unutma verilerin silinecek
Bootloader Dan sonra ipler çözülüyor zaten bekleme yok indirme varBL kilidinden sonra bi 15 günde rom için mi bekleyeceğim yoksa hemen atılır mı acaba