Arkadaşlar hepinize merhaba,
Forumda ilk mesajım olacak, fakat yaşadığım sıkıntıdan o kadar dertliydim ki diğer dertlilere de derman olmak istedim.
Mi8 - 6/128 Global Rom modelini kullanıyorum.
Birçok inceleme videosunda bu cihazın şarj ömrünü öve öve bitiremedikleri için tercih sebebim oldu, çünkü günlük yaşantım sebebiyle gün içerisinde bir hayli telefonla meşgul oluyorum ve şarj edecek fırsatım maalesef olmuyor.
Telefonun kurulumunu ilk yaptığım anda 10.2.2.0 güncellemesini aldım, bu yüzden önceki sürümler ile kıyas edemeyeceğim ama şarj o kadar çabuk bitiyordu ki anlamsız bir şekilde gün ortasına doğru kapanan bir telefon aldığımı ve paramı çöpe attığımı düşünmeye başlamıştım. Bir çok kez recovery üzerinden kurulum yapmama rağmen sonuç alamadım. Ta ki düne kadar. Yaptığım işlem sonrasında Android işletim sisteminin %50'lere varan pil kullanım oranı %7,3'e kadar geriledi. Umuyorum sizde de aynı şekilde çözülmüş olur. Bu işlemler öncesinde kişisel verilerinizin yedeğini almayı unutmayın.
Benim yaptığım işlem tamamen deneme yanılma metoduyla elde edilmiştir, sizde farklı reaksiyonlar gösterebilir, denemek sizin tercihinizdir.
Öncelikle şarjım %10 seviyesinde iken Ayarlar / Ek Ayarlar / Yedekle & Sıfırla menüsü üzerinden Tüm verileri sil diyerek telefonun kendiliğinden yeniden başlamasını sağladım. Burada Android cihazın ilk kurulum işlemlerini bitirdikten sonra herhangi bir kişisel ayar yapmadan telefonu kapattım ve kapalı iken şarjın %100 olmasını bekledim. Daha sonra Ses Açma ve Güç tuşlarına aynı anda basarak Recovery menüsü üzerinden Wipe All Data diyerek telefona ikinci bir sıfırlama işlemi daha yaptım ve sonuç görsellerdeki gibi.
Bu arada şarjdan çektiğimde %97 idi ve 10,5 saat gibi bir süreden sonra Mi Cloud hariç diğer tüm senkronizasyonlar, mobil veri, NFC açık, parlaklık orta ayarda ve pil tasarrufu kapalı olmasına rağmen sadece %31' lik bir düşüş gerçekleşti.
Outlook uygulamasında 4 tane mail hesabını senkron bir şekilde kullanıyorum ve ekstradan telefonumda 82 adet uygulama mevcut. (Üşenmedim, saydım

Sistem uygulamaları dahil. )
Gps sorununda ise Haritaların tüm güncellemelerini kaldırdım ve Play Store üzerinden otomatik güncellemeleri kapattım.
Kısa bir test sonrasında şuan şerit algılama, ileride geride kalma gibi bir sorun gözükmüyor. Yine detaylı test edeceğim.
Bölge olarak Türkiye seçili kullanıyorum.
Yüz tanıma çok kullanmadığım için diğer bölgelerde test etme gereği duymadım.
Hepinize iyi forumlar,
Saygı ve sevgilerimle.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.