Haber Xiaomi Mi 5'in tüm özellikleri belli oldu

Xiaomi’nin 21 Ocak’ta duyurması beklenen amiral gemisi akıllı telefonu Mi 5 Çinli çevrimiçi perakendeci aracılığıyla listelendi. Telefonun fiyatı hala gizemini koruyor; ancak Xiaomi Mi 5’in başlıca özellikleri artık netlik kazandı.

Xiaomi Mi 5’te beklendiği gibi Snapdragon 820 işlemcisi kullanılacak. 5.2 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekrana (2.5D kavisli ve Corning Gorilla Glass 4 kaplı) sahip olacak telefona 4GB RAM ve 16GB dahili depolama eşlik edecek. Xiaomi Mi 5’in ayrıca 64GB’lık modeli de olacak.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Çift SIM kart desteği, altı katmanlı lense sahip ve çift LED flaşla desteklenen 16MP arka kamera, 8MP ön kamera,parmak izi sensörü ve Android 5.1 tabanlı MIUI 7 arayüzü Xiaomi Mi 5’in öne çıkan diğer özellikleri olacak.

Xiaomi Mi 5’in fiyatı şimdilik bilinmiyor, ancak Çinli şirket Mi 4 modelini 16GB 320$, 64GB 405$ dolar şeklinde belirlemişti. Mi 5’in de benzer fiyatlardan listelenmesi bekleniyor.

kaynak:

Orkun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
Mi5
Meslek
öğrenci
Konular
14
yani çift simin bir tanesine tek imei ile gelen telefonu tek sime attırabilirsek burada mi4i kullanan arkadaşlar gibi mi5 kullanabileceğiz az da olsa umudumuz var yani ama neden premium telefona çift sim koyarlar anlamıyorum...

25 gün kaldı bakalım özellikleri adam gibi belirli olsun ona göre önümüze bakarız..

arka kameranın 20 mp olacağını düşünüyorum 16 falan olmaz bence

engerex

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
OnePlus One
Konular
8
Satış siteleri dedikodularla ürün listeliyor. Bu şekilde 1 aydır ön sipariş alanlar var.

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
yani çift simin bir tanesine tek imei ile gelen telefonu tek sime attırabilirsek burada mi4i kullanan arkadaşlar gibi mi5 kullanabileceğiz az da olsa umudumuz var yani ama neden premium telefona çift sim koyarlar anlamıyorum...

25 gün kaldı bakalım özellikleri adam gibi belirli olsun ona göre önümüze bakarız..

arka kameranın 20 mp olacağını düşünüyorum 16 falan olmaz bence
Hocam 20 MP olacağına 8 olsun mercek ve diyafram sağlam olsun yeter

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Çift SIM'e neden bu kadar karşıyız arkadaşlar. Mesela ben Mi4c kullanıyorum. Birinde kendi hattım var, birinde data hattı. Ki bir çok kişi bu şekilde..

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Çift SIM'e neden bu kadar karşıyız arkadaşlar. Mesela ben Mi4c kullanıyorum. Birinde kendi hattım var, birinde data hattı. Ki bir çok kişi bu şekilde..

Tamamen kişisel görüşüm olarak yazıyorum hocam yanlış anlamayın :)

Aynen söylediğiniz gibi çift SIM sizin kullandığınız gibi kullanılmalı. Ben buna öğrenci işi desem alınmazsınız umarım :D Yani hatlardan birinde data diğerinde konuşma daha uygun fiyatlıysa ayık belki 10-20 lira kar edebilmek için çift hat kullanmak mantıklı. Ancak eğer ki telefonu iş amacıyla kullanıyorsanız ve en ufak bir ulaşılamama halinde edeceğiniz kardan çok daha fazla zarar etme ihtimaliniz varsa ya da aradaki 10-20 liralık kar sizin için önemli değilse bu durumda çift hat kullanmanın her hangi bir mantığı kalmayacaktır.

Amiral gemisi modeller segmentleri itibariyle öğrenciden çok iş adamlarına veya maddi gücü çift SIM'le zaman harcamayacak düzeyde kişilere hitap etmeli. Dolayısıyla bir amiral gemisi modelde çift SIM bulunması o cihazın segment konumlandırılmasına aykırı olacaktır.

Pratikte ise bence kesinlikle olmamalı çünkü Xiaomi çift SIM'li telefonlara tek IMEI yazıyor ve bu durum cihazın ülkemize resmi yollardan ithalatını imkansızlaştırıyor. Yani eğer ki çift SIM olursa bu cihazı resmi yollardan satın alma şansımız olmayacak. Elbette ki Xiaomi çift SIM ve çift imei'li global versiyon da çıkartabilir ancak bu cihazların fiyatları da normal versiyona göre oldukça yüksek. Vergi ve ithalat maliyetleri farkını da hesapladığımızda çift imei olursa gereksiz yere %30 - %40 civarında bir ücret ödememiz gerekir...

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Emre hocam çift SIM'li olunca illa ikinci hattı kullanmak zorunlu diye bir şey yokki. Tek hat takınca tek SIM'li cihazlardan farkı kalmıyor zaten. Öğrenci işine alınmadım ama cidden öğrenci işi değil aslında çift SIM. Söylemek çok iyi değil ama aylık iki hatta 100 lira veriyorum hocam, neresi öğrenci işi.. :) Mesela benim gibi ev-yurt-okul-iş arasında gidip gelenler için sürekli Wi-Fi olanaksız. Burada da VINN hatları devreye giriyor ki kotaları her ne kadar az olsa da normal hatlara kıyasla iyi sayılabilir. (Mesela 15 Gb sınırsız paket 71 Tl Turkcell 'de) Şebeke kesilme konusunu ise benim gibi data kullananların yaşaması imkansız. Çünkü VINN'a zaten arama gelmiyor. :) Sadece normal hattımı biri ararsa konuşma boyunca ikinci hatla internete giremiyorum. O yüzden çift SIM opsiyonel bir özellik. İster tak, ister takma mantığıyla.
;) IMEI konusu ise en basitinden Hongkong satışları ile Çin satışları arasında ne kadar fark var. Hongkong modellerinde çift IMEI var bildiğim kadarıyla.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Emre hocam çift SIM'li olunca illa ikinci hattı kullanmak zorunlu diye bir şey yokki. Tek hat takınca tek SIM'li cihazlardan farkı kalmıyor zaten. Öğrenci işine alınmadım ama cidden öğrenci işi değil aslında çift SIM. Söylemek çok iyi değil ama aylık iki hatta 100 lira veriyorum hocam, neresi öğrenci işi.. :) Mesela benim gibi ev-yurt-okul-iş arasında gidip gelenler için sürekli Wi-Fi olanaksız. Burada da VINN hatları devreye giriyor ki kotaları her ne kadar az olsa da normal hatlara kıyasla iyi sayılabilir. (Mesela 15 Gb sınırsız paket 71 Tl Turkcell 'de) Şebeke kesilme konusunu ise benim gibi data kullananların yaşaması imkansız. Çünkü VINN'a zaten arama gelmiyor. :) Sadece normal hattımı biri ararsa konuşma boyunca ikinci hatla internete giremiyorum. O yüzden çift SIM opsiyonel bir özellik. İster tak, ister takma mantığıyla.
;) IMEI konusu ise en basitinden Hongkong satışları ile Çin satışları arasında ne kadar fark var. Hongkong modellerinde çift IMEI var bildiğim kadarıyla.

Hocam siz beni yanlış anladınız... "bir amiral gemisi modelde çift SIM bulunması o cihazın segment konumlandırılmasına aykırı olacaktır." diyorum. Yani telefona televizyon alıcısı koymak da zor değil ister kullanırsınız isterseniz kullanmazsınız fakat böyle bir şey yaparsanız o telefon donanım olarak ne kadar iyi olursa olsun flash tv'de satılmaya layık olur, amiral gemisi olamaz. benim bahsettiğim şey yerleşmiş olan piyasa algısı ;)

Fiyat olarak ise örneğin şu anda Mi Note çinde 1799 yuan'dan satılıyor, hong kong'da ise 2499 HK dolarından. Yani çinde 273$ Hong Kong'da 322$. Bunlar mi.com satış fiyatları. Toptancılarda bu fiyatlar da aradaki fark da çok daha yüksek. Buradaki vergileri de eklersek her iki mi note için fark 200 liranın üzerine çıkıyor. Bugün 983 liradan sattığımız mi4'ün fiyatının 1200 lira üzerine çıkması gibi oldukça ciddi bir farktan bahsediyoruz. Buna ek global cihaz bulmanın, ithal etmenin zorluğundan hiç bahsetmiyorum bile... Özetle maddi olarak söylersek ya tek hatlı mi5 kullanırız ya da hiç kullanmayız. :(

Üst Alt