İnceleme Xiaomi Mi 5 Teknik Özellikleri

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Şimdi mi4 305 dolar bandında satışa çıktığında dolar kuru 2.3 civarında olup 1500 TL den satışa sunulmuştu. Şimdi dolar 3 desek ve 128 gb versiyonu için (400$) yaklaşık 400x3=1200₺ birde +500 vergiler dahil olmak üzere 1700-1800-1900 bandında 4gb ram li 128 gb rom lu bir canavar. FHD ekrana snapdragon 820??? Mübarek 4 sene rahat oynatır bu alet. Ama ben en çok fiyatını ve ısı testini merak ediyorum. Bakalım 800-810 ısı problemini burada da görecek miyiz. Ancak Micro SD kart yok imiş. Buradan söyliyim belki yanlıştır ama phonearena dan ve gsmarena dan baktım. E artık sizin bunu Türkiye ye getirmeniz kalıyor :D
MicroSd kart yuvası yok. 128Gb bir cihaza MicroSd kart takacak birisi varsa da zaten bu telefonu almasın.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Farti

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
One Plus 5
Konular
1
Milletin aklı gitmiş Micro Sd kart yok cihazda ama herkez bana Micro sd var diye söylüyor gaipten sanırım arkadaşlar seslermi duydular nedir. Her ne ise onu geçtimde Mi4sin tasarımı çok daha iyi olmuş ama Mi4 ile aynı tasarımda az çok birde boyut olarak çok küçük kalmış aslında Mi5 bile öyle ondada mantıklı olan Pro modeli zaten. En çok merak ettiğim ise Batarya performansı özellikle s820 ile bazı optimizasyonlar sayesinde enerji tüketimi ne olcak.

Ayrıca Xiaominin multitasking sorunuda var aynı samsungda olan bir durum sanırım bu sorun düzelmiştir Miu 7 ve 6.0 ile birlikte.

Kaan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kaan Dönmez
Cihazım
S4 mini 9190
Konular
0
MicroSd kart yuvası yok. 128Gb bir cihaza MicroSd kart takacak birisi varsa da zaten bu telefonu almasın.

Yok hocam geçen sayfaları okurken bi arkadaş demiş sd kart yuvası var diye ona ithafen söyledim :)

ysrylmz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Elektrik Mühendisi
Konular
0
Arkadaşlar merhaba.. GSMArena sayfası yaklaşık 15 dakika önce Xiaomi Mi5 ve Xiaomi Mi5 Plus adlı telefon hakkında bilgilerini güncelledi.. İşin garibi benim Mi5 Plus adlı bir telefondan haberdar olmamam.. Aşağıda linklerini paylaşacağım Mi5 ve Mi5 Plus'ın GSMArena sayfasından..
_-_ Mi5 Plus _-_
5.7" Ekran (Mi5'te 5.15")
2K Ekran = 1440*2560 (Mi5'te Full HD = 1080*1920)
518 ppi (Mi5'te 428 ppi)
Corning Gorilla Glass 4 (Mi5'te Corning Gorilla Glass 3 mevcut)
13 MP Kamera (Mi5'te 16 MP)
4 GB RAM (Mi5'te sadece 128 GB modeli 4 GB RAM'e sahipti)
64 GB Hafıza (Mi5'te 32,64 ve 128 GB seçenekleri bulunuyor)
Chipset, CPU, GPU her iki telefonda da aynı..
Batarya 3500 mAh (Mi5'te 3000 mAh batarya mevcut)
Genel değerlendirme yapacak olursam bugün uyanmadan önce seçeneğim Mi5 128 GB olan modeldi.. Şuan bir sürü özellikte yenilikler olduğu için tercihim Mi5 Plus adlı telefona döndü eğer gerçekten böyle bir telefon mevcutsa..
GSMArena Mi5 link :
GSMArena Mi5 Plus link :

ysrylmz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Elektrik Mühendisi
Konular
0
Samsung Galaxy S7 ile Xiaomi Mi5 Plus telefonunun kağıt üzerinde yapılmış bir karşılaştırma videosunu da buldum YouTube'dan.. Galiba bu model gerçekten var ve büyük ekranlı bir telefon isteyen arkadaşlara ilaç olacak..
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
Samsung Galaxy S7 ile Xiaomi Mi5 Plus telefonunun kağıt üzerinde yapılmış bir karşılaştırma videosunu da buldum YouTube'dan.. Galiba bu model gerçekten var ve büyük ekranlı bir telefon isteyen arkadaşlara ilaç olacak..

Maalesef bu tür videolar gerçeği yansıtmıyor.Böyle bir mi5 plus modelinin olacağını hiç sanmıyorum.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sanıyorum bu sadece daha önceki dedikodularla yapılmış birşey. Bilindiği üzere bundan birkaç ay önce satış sitelerinde satışa bile çıkarılmıştı. Yok 6GB ram, yok 20Mp kamera, yok 40Mp kamera, yok 4K ekran v.s. v.s. gibi özelliklerle.
Biraz mantık çalıştırmak her zaman için iyidir. Eğer böyle bir cihaz yapılmış olsaydı, tanıtımda söz edilmez miydi?
Ayrıca videoda materyal bilinmiyor. Her şeyini yazacaksın, plastik mi metal mi olduğunu yazmayacaksın.
Diğer bir saçma nokta ise işletim sistemi. Mi5'i Android 6 ile çıkaracaksın, bunu Lolipop ile. Size göre böyle birşey olabilir mi?

Son düzenleme:

zlatan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
GÜRÇAĞ
Cihazım
S4
Konular
0
Merhabalar Mİ5'te TÜRKÇE DİL DESTEĞİ olacak mı acaba? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Merhabalar Mİ5'te TÜRKÇE DİL DESTEĞİ olacak mı acaba? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Hugo Barra tarafından cihazın Çin dışındaki ülkelerde de satılacağı söylendi. Ayrıca videolarda cihazdaki rom Global olarak görünüyor. Bu da demek oluyorki Türkçe ve diğer diller de olacak.
Bir başka ispat ise yine burda paylaşılan yerli bir video incelemesinde cihaz Türkçe olarak karşımıza çıkıyor. Arkadaşımız diğer hiçbir kimsenin yapmadığı birşeyi yapıp, cihazı Türkçe yaptıktan sonra inceleme yapmıştı.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar merhaba.. GSMArena sayfası yaklaşık 15 dakika önce Xiaomi Mi5 ve Xiaomi Mi5 Plus adlı telefon hakkında bilgilerini güncelledi.. İşin garibi benim Mi5 Plus adlı bir telefondan haberdar olmamam.. Aşağıda linklerini paylaşacağım Mi5 ve Mi5 Plus'ın GSMArena sayfasından..
_-_ Mi5 Plus _-_
5.7" Ekran (Mi5'te 5.15")
2K Ekran = 1440*2560 (Mi5'te Full HD = 1080*1920)
518 ppi (Mi5'te 428 ppi)
Corning Gorilla Glass 4 (Mi5'te Corning Gorilla Glass 3 mevcut)
13 MP Kamera (Mi5'te 16 MP)
4 GB RAM (Mi5'te sadece 128 GB modeli 4 GB RAM'e sahipti)
64 GB Hafıza (Mi5'te 32,64 ve 128 GB seçenekleri bulunuyor)
Chipset, CPU, GPU her iki telefonda da aynı..
Batarya 3500 mAh (Mi5'te 3000 mAh batarya mevcut)
Genel değerlendirme yapacak olursam bugün uyanmadan önce seçeneğim Mi5 128 GB olan modeldi.. Şuan bir sürü özellikte yenilikler olduğu için tercihim Mi5 Plus adlı telefona döndü eğer gerçekten böyle bir telefon mevcutsa..
GSMArena Mi5 link :
GSMArena Mi5 Plus link :
Hocam GSM Arenadaki Mi5 Plus konusundaki açıklama şu şekilde...

LAUNCH Exp. announcement 2016, Q1
. Exp. release 2016, Q1

Yani sadece dedikodu olduğu orada da belirtilmiş. :)

Üst Alt