Haber Xiaomi Mi 10E, Exynos 990 İşlemcisiyle Birlikte Geekbench'te Ortaya Çıktı

Bugün Geekbench'te Xiaomi Mi 10E adında gizemli bir telefon listelendi. Telefon hakkında çok fazla bilgi bulunmamasına rağmen telefonun Exynos 990 işlemci kullandığı görüldü.

Popüler performans değerlendirme sitelerinden biri olan Geekbench'in veritabanına Xiaomi Mi 10E adında gizemli bir telefon eklendi. Geekbench veritabanına göre bu telefon, gücünü Samsung Exynos 990 adlı işlemciden alacak. Değerlendirme platformu ayrıca telefonun 8 GB RAM'e sahip olacağını ve işletim sistemi olarak Android 10 kullanılacağını da doğruladı.
Hiç kuşkusuz, bir telefonun en önemli donanımlarından biri işlemcidir. Telefona gücünü vererek tüm işlemlerin yapılmasını sağlayan işlemciler, bir nevi telefonun beynidir. Bu nedenle akıllı telefon üreticileri, telefonları tasarlarken işlemci konusunda dikkatli bir seçim yapar. Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de Mi 10 serisinin yeni üyesinde Exynos 990'ı kullanmayı tercih etmiş.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi'nin yaptığı bu tercih, açıkçası kullanıcıların kafasını karıştırdı. Şirket, amiral gemisi telefonlarında Snapdragon 865 işlemci kullanmayı tercih ediyordu ancak bu telefonda Snapdragon serisinin dışına çıkarak Exynos 990'ı kullanmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Bunun garip yanlarından biri de şirketin daha ucuz telefonlarda daha önce Exynos 990 yerine MediaTek Helio G90T'yi tercih etmiş olması.
Samsung, uzun süredir amiral gemisi telefonlarında Exynos'un veya Snapdragon'ın en güncel versiyonlarını kullanmayı tercih ediyor. Şu anda Snapdragon 865'in piyasaya sürülmesinin üzerinden birkaç ay geçti ve birçok akıllı telefonda bu işlemci kullanılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 1000 karşımıza çıkmıştı. Bu işlemci, diğer Samsung işlemcilerinin aksine RDNA GPU teknolojisini kullanıyordu. RDNA GPU teknolojisi, geçen sene Samsung tarafından geliştirildi ve bu teknolojinin hâlihazırda kullanımda olan Mali GPU'nun yerini alması bekleniyor.

Kaynak: WebTekno

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
Haber için teşekkürler hocam. Sırf bu tip haberleri(nizi) edinmek amacıyla direkt olarak bölümü bildirim takibine almıştım.

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Haber için teşekkürler hocam. Sırf bu tip haberleri(nizi) edinmek amacıyla direkt olarak bölümü bildirim takibine almıştım.
Takip icin tskler hocam. Bende aranizda root rom işlemlerinden hic anlamayan bir insan olarak elimden geldigince diger teknoloji sayfalarindan takip ettigim ve yeni edindigim bilgileri başta xiaomi gelişmeleri olmak üzere ve sonra diger teknolojik mobil gelişimleri elimden geldigince anlık cok taze olarak sizlere aktararak bu foruma faydali olmayi hedef edindim. :)

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
Takip icin tskler hocam. Bende aranizda root rom işlemlerinden hic anlamayan bir insan olarak elimden geldigince diger teknoloji sayfalarindan takip ettigim ve yeni edindigim bilgileri başta xiaomi gelişmeleri olmak üzere ve sonra diger teknolojik mobil gelişimleri elimden geldigince anlık cok taze olarak sizlere aktararak bu foruma faydali olmayi hedef edindim. :)
Estağfurullah hocam :) Benim de çokça pek bilgim yok o konularda. Önemli olan bulunmak zaten. Siz daha da fazlasını yapıyorsunuz. Emeğinize sağlık.

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Exynos 990 Samsung-un en berbat exynoslarından biri oldu her halde. Şu an S20-ler ile ilgili bir çok sorun var. Isınma kasma beklenen performansı verememesi, fps drop yemesi ve s. Şu an Redmi Note 8 Pro ile Pubg karşılaştırılması yapıldı. 30 dakka sonrasında s20+ fps drop yiyor ısınıyor diye, Note 8 Pro gayet stabil performans veriyor. Mediatek-den bu başarı beklemezdim doğrusu. Benchmarklarda whitelist hilesi yapmasına rağmen.

Xiaomi de artık akıllı telefon üreticisi olduğu kadar donanım test şirketi de oldu. Qualcomm çiplerini ilk Xiaomi-ye test etdiriyor, protipleri Xİaomi hazırlıyor. Samsung kamera sensoru çıkartıyor ilk Xiaomi-e kullandırtıyor. Aslında bu iyi bir şey. Xiaomi ne kadar ortak edinirse o kadar gelişir bence.

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
Exynos 990 Samsung-un en berbat exynoslarından biri oldu her halde. Şu an S20-ler ile ilgili bir çok sorun var. Isınma kasma beklenen performansı verememesi, fps drop yemesi ve s. Şu an Redmi Note 8 Pro ile Pubg karşılaştırılması yapıldı. 30 dakka sonrasında s20+ fps drop yiyor ısınıyor diye, Note 8 Pro gayet stabil performans veriyor. Mediatek-den bu başarı beklemezdim doğrusu. Benchmarklarda whitelist hilesi yapmasına rağmen.

Xiaomi de artık akıllı telefon üreticisi olduğu kadar donanım test şirketi de oldu. Qualcomm çiplerini ilk Xiaomi-ye test etdiriyor, protipleri Xİaomi hazırlıyor. Samsung kamera sensoru çıkartıyor ilk Xiaomi-e kullandırtıyor. Aslında bu iyi bir şey. Xiaomi ne kadar ortak edinirse o kadar gelişir bence.
Her nasıl exynoss un çöp oldugu fikrine katiliyorsam, ki zaten galaxy s20 nin kamera ve oyun performansi sonuclari ortadaysada, bir okadar xiaominin yinede ortaklarin cogalmasiyla gelişecegine sonuna kadar katiliyorum. Bu güzel yorumun icin yüregine saglik

Son düzenleme:

Frohell

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nijat Hamid
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Konular
45
Her nasıl snapdragonun çöp oldugu fikrine katiliyorsam, ki zaten galaxy s20 nin kamera ve oyun performansi sonuclari ortadaysada, bir okadar xiaominin yinede ortaklarin cogalmasiyla gelişecegine sonuna kadar katiliyorum. Bu güzel yorumun icin yüregine saglik

Sen sağolasın hocam esas. Peki neden Snapdragon-un kötü olduğunu düşünüyorsun? Ve sence en iyisi kim? MediaTek ve ya Kirinmi?

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
Sen sağolasın hocam esas. Peki neden Snapdragon-un kötü olduğunu düşünüyorsun? Ve sence en iyisi kim? MediaTek ve ya Kirinmi?
Özürdilerim simdi sen sorunca farkettim cümle hatasi yapmisim. Ben senin exynoss un çöp oldugu kanaatindeyim ama mlsf hizli yazma ve klavye beceriksizligim birazda dikkat daginikligim konusunda bu tip hatalar yapabiliyorum. Bana gore suan piyasanin en iyisi kirin ve snapdragon islemcilerdir. Eger bi siralama yapacak olursam suan itibariyle yeni gelismelere bakilirsa kirin 990 derim ki 865 ten farki ortada. Ama ilerde ne olur snapdragon 875 le bunu gececektir muhakkak. Altinda kalmayi istemez. Yani ilk iki siralamam böyle. Ücüncü mediatek derim son siraya exynossu alirim. Tabi burda iphone nin bionik işlemcisini tamamen ayri bir kenarda tutarim. Android evrenine ait olmadigi icin :)

Üst Alt