Haber Xiaomi, Mayıs 2024’ten itibaren Bootloader Kilidini Açmayı durdurmayı planlıyor

Xiaomi, Mayıs 2024’ten itibaren Bootloader Kilidini Açmayı durdurmayı planlıyor
Xiaomi telefonlarını sadece özel ROM’ları deneyimlemek ve cihazlarını rootlamak için satın alanlar için çok üzücü bir haber, çünkü Xiaomi 24 Mayıs 2024’ten itibaren bootloader kilidini açmayı ve diğer tüm hizmetleri durdurmayı planlıyor. Halihazırda piyasada bulunan ürünler için, bootloader kilidi açma desteği duyuru tarihinden 60 gün sonra durdurulacak ve bu haber artık resmi olarak onaylandı.

Kaynak

Okumaya devam et...

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Cazip bir güncelleme,ya da globale gelmeyen bir özellik bu durumu tetikliyor diye düşünüyorum
Ben öyle düşünmüyorum ama BL kilidi her halükarda açık olmalı, ben niye açmadım derseniz, çok yorgunum, bu seneyi atlatayım, seneye Allah kerim... Iyi geceler hocam

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Ben öyle düşünmüyorum ama BL kilidi her halükarda açık olmalı, ben niye açmadım derseniz, çok yorgunum, bu seneyi atlatayım, seneye Allah kerim... Iyi geceler hocam

Kafanızda uygun zaman ne zaman ise o doğru zamandır hocam.
İyi geceler...

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Şair burada Tabi siz şuan end user konumundasınız,sizin için fark eden bir durum yok derken tam olarak ne demek istediğini anlayamadım, sorry? Son kullanıcı?

Kelime anlamı olarak herhalde son kullanıcı demek istiyor hocam. wasntme~~ Evet ben halinden memnun bir son kullanıcıyım, bu net. StreX hocam kadar da Xiaomi'nin misyonuna ve satış stratejisine hakim değilim. Lakin bundan iki sene önce Xiaomi'nin yazılım yöntemiyle imei repair dönemini sonlandıracağını ve eline her tornavida alanın binlerce dolarlık cihazların her yerini söküp plakasını değiştireceğine de kimse ihtimal vermezdi. ( Ki yakın zamanda o yöntemi de bypass edeceklerinden eminim )

E ne demiş şair....
Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki ğayr eyler
Arif olan anı seyreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler......

Bekleyip görelim. 8=)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kilit kapalı hocam, kilidin açılıp açılmaması Koçara hoca için çok fark etmiyor demek istiyor şair.
Koçara hoca gerek görmüyor.... Yoksa Mi6 da bir senelik garantiyi yakmış adamdır kendisi. 8=)

Son düzenleme:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Kelime anlamı olarak herhalde son kullanıcı demek istiyor hocam. wasntme~~ Evet ben halinden memnun bir son kullanıcıyım, bu net. StreX hocam kadar da Xiaomi'nin misyonuna ve satış stratejisine hakim değilim. Lakin bundan iki sene önce Xiaomi'nin yazılım yöntemiyle imei repair dönemini sonlandıracağını ve eline her tornavida alanın binlerce dolarlık cihazların her yerini söküp plakasını değiştireceğine de kimse ihtimal vermezdi. ( Ki yakın zamanda o yöntemi de bypass edeceklerinden eminim )

E ne demiş şair....
Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki ğayr eyler
Arif olan anı seyreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler......

Bekleyip görelim. 8=)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Koçara hoca gerek görmüyor.... Yoksa Mi6 da bir senelik garantiyi yakmış adamdır kendisi. 8=)
Evet hocam son kullanıcı demek istedim.
Bir diğer konu elbette direnç olayı,bu durumu hiç bir marka istemez, lakin şöyle bir şey de var.
Markaların satış yapabilmesi için göz yumduğu bazı durumlar var 😶‍🌫️,bu Samsung da var Oneplus da vardı artık yok,yeni yükselişe geçmeye çalışan Infinix, Nothing Phone da var ve yıllardan beri Xiaomi de var.
Hatta aslına bakarsanız bu durum çok daha rahattı Xiaomi için,ancak birilerinin şikayeti üzerine Xiaomi işleri biraz sıkılaştırmak zorunda kaldı.Daha fazla ileriye gitmeme sebebi yine buna izin vererek satış yapmak.Şuanlık strateji bu,ancak ileride belli mi olur dediğiniz gibi olabilir,bekleyip görmek lazım.
Mi 6 zamanı garantiyi bozmak çok mantıklı idi gerçekten 🥺,o zamanları insan özlüyor maalesef.

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
14
Xiaomi bu şekilde bir haber çıkararak nabız yoklamış da olabilir. Şöyle bakarsak olaya, bence kilit açmak daha basit hale getirilmeli bile. Tamam bazı sebeplerden dolayı bunu kapatmaya zorluyorlar firmaları. Ama sadece Türkiye için düşünürsek, Xiaomi'yi Türkiye satışlı kullananların sayısı, Yurt dışı kullananların sayısından daha az muhtemelen. Her ne kadar Xiaomi Türkiye için kötü bir durum olsa da, gün sonunda aslında Xiaomi'ye kazanç.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Nayır nolamaz nolamaaaaazzzz 🤣

umit35izm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi Note 2
Konular
5
Haberin doğru olmadığı söyleniyor ama bence açıklanmayan bazı gelişmeler var.

Ben 3 haftadır bootloader kilit açmaya çalışıyorum ama süre bittikten sonra girdiğimde yeni bir süre daha veriyor...

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Haberin doğru olmadığı söyleniyor ama bence açıklanmayan bazı gelişmeler var.

Ben 3 haftadır bootloader kilit açmaya çalışıyorum ama süre bittikten sonra girdiğimde yeni bir süre daha veriyor...
40$ ücret karşılığında direkt yetkili hesap ile açtırın siz de :)

Son düzenleme:

BoostersX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
NYANKO
Cihazım
Telefon
Konular
6
Kafanızda uygun zaman ne zaman ise o doğru zamandır hocam.
İyi geceler...
Birileri, birilerini engellemeye çalışır ve o birileri de birilerinin engellerini kırmaya çalışır.
Bu döngü de böylece akıp gider.
Ancak şu vardır ki, beşerin koyduğu engeli yine beşer kırar.
Tek yaptığımız şey birbirimizin ayağına sıkmak değil mi zaten :)
Koyunlaştırma çabaları hep bunlar :)

Üst Alt