Xiaomi kameralarını neden düzeltmiyor

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
amaç kamera almak değil ki hocam amaç telefonlardaki kameranın diğer cihazlara göre daha kötü bir görüntü vermesi konu burada iphone fiyatına profesyonel kamera alınır değil yani...
Kamera konusunda mi 4 evet hala üst seviyede ama mi4'den sonraki hiçbir cihazının kamerasını ben beğenmedim şahsen örneğin;mi 5 te ön kamera odaklama sorunu (çok kişi) selfie yaparken var.
Mi 4 Kamera kalitesi fena değil ama onda mesela şöyle bir saçmalık var aynı donanımı kullanan G3 FHD 60 fps video kaydedebilirken bunu mi 4'te yapamıyorsun o olaya kıl oluyordum mesela şuan Le pro 3 kullanıyorum kamera benim için 2. plandadır hız+performans+batarya önceliklidir benim için her zaman ...
Olayı doğru özetlemişsiniz hocam, burda amaç tabiki telefonda profesyonel kameraya sahip olmak değil ama anlık spontone gelişen görüntüleri telefonumuzla çekiyoruz. Hiçbirimiz profesyonel fotoğrafçı değiliz ve öyle bir kamerayı yanımızda her zaman taşıyamayız.
Ayrıca donanım ihtiyacı kişiye göre tabiki değişir ama telefonda iyi bir kamerada bana göre ihtiyaçtır. Mi4 eski olmasına rağmen sonradan çıkan modellere kamera açısından beş basar. Xiaomi nin mutlaka bu konuyu çözmesi gerekiyor.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

abilgen73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
bilgen
Cihazım
Xiaomi Mi8EE
Konular
164
Bende mi mix vardı hanım da mate 9 taile çıktık antalya'dayız.inanın resim çekmeye utandım.aradaki fark anlatılmayacak kadar açık.Her resim çektiğimde silip tekrar çekiyordum güzelini çekmek için.hanım beni izliyordu ve sonunda ''al benim telefonla çek'' diyerek dalgasını geçiyordu.gerçekten cihaz harikaydı ama o cihaza o kamera konmaz.bir tık pahalı sat ama en azından gece resim çekebilelim.kamera nın önemini tatide anladım diyebilirim.kimine göre önemsiz gelir ama öyle bir an gelir ki kameranın önemini o zaman anlarsın.sırf kamera yüzünden mi mix i sattım.oysaki severek kulanıyordum.şu an mate 10 lansmanını beklemekteyim ve büyük ihtimal mate 10 alacağım.mix 2 de çok almak istediğim cihazdı ama geçen gün inceleme videosunu izledim gene kamera vasat ve gece çekimi çok kötü.benim düşüncem bu şekilde.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Bende mi mix vardı hanım da mate 9 taile çıktık antalya'dayız.inanın resim çekmeye utandım.aradaki fark anlatılmayacak kadar açık.Her resim çektiğimde silip tekrar çekiyordum güzelini çekmek için.hanım beni izliyordu ve sonunda ''al benim telefonla çek'' diyerek dalgasını geçiyordu.gerçekten cihaz harikaydı ama o cihaza o kamera konmaz.bir tık pahalı sat ama en azından gece resim çekebilelim.kamera nın önemini tatide anladım diyebilirim.kimine göre önemsiz gelir ama öyle bir an gelir ki kameranın önemini o zaman anlarsın.sırf kamera yüzünden mi mix i sattım.oysaki severek kulanıyordum.şu an mate 10 lansmanını beklemekteyim ve büyük ihtimal mate 10 alacağım.mix 2 de çok almak istediğim cihazdı ama geçen gün inceleme videosunu izledim gene kamera vasat ve gece çekimi çok kötü.benim düşüncem bu şekilde.
Düşüncelerinize yürekten katılıyorum, düşüncelerime tercüman olmuşsunuz, benimde tamamen anlatmaya çalıştığım bu. Konuyu da bu yüzden açtım. Aynen dediğiniz gibi bir tık pahalı ver gönül rahatlığıyla alalım. Bende küçük oğlumun anasınıfı mezuniyet resimlerini eşimin mi max 'i ile çekmiştim, çok kötü çıkmıştı resimler.

Unstable

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozan
Cihazım
Mİ5s
Konular
0
Manuel modu kullan dostum. Bunu cok az bir ışıkta iso 3200 32sn de çektim. Zamanın varsa gece çekimlerinde cekim süresini uzat ve telefonu sabit tut. Bence kamerası gayet başarılı.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hiu482

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
slx
Cihazım
MI 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
3
Ona bakarsan iphone7 fiyatına mükemmel kaliteli prof foto makinası alırsın. Şarjı zırt pırt biten telefonu övme bana hocam :)
Ekran süresi olarak 7 saati gören bir cihaz iphone 7. Plus modeli ise 10-12 saat görebiliyor.

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

imazit

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi note 3
Konular
2
Tabiki başlı başına bir fotoğraf makinesi veya profesyonel bir kamera almıyoruz telefon satın alarak ama şu bir gerçek günümüzde kamera telefonların en önemli işlevi, herkes telefonlarla durmadan takır takır foto ve video çekiyor. Ha ama kamera dışında xiaomi bilgisayar gibi cihaz, o da bir gerçek.

Aynen katılıyorum.kamera hariç hiçbiri Su dökemez eline xiaomi'nin.

mvsyrsln

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
veli
Cihazım
xiaomi mi 5
Konular
29
Ben Mi5 kullanıyorum ve gerçekten kameradan çok memnunum. Yani f/p olayına göre kamerası mükemmel. Ama gelgelelim yeni çıkan modelinin incelemesine baktığımda kamera fiyasko.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Ben Mi5 kullanıyorum ve gerçekten kameradan çok memnunum. Yani f/p olayına göre kamerası mükemmel. Ama gelgelelim yeni çıkan modelinin incelemesine baktığımda kamera fiyasko.

Problem konunun başında da yazdığım gibi gece çekimleri, yoksa gündüz çekimleri süper.

mvsyrsln

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
veli
Cihazım
xiaomi mi 5
Konular
29
Problem konunun başında da yazdığım gibi gece çekimleri, yoksa gündüz çekimleri süper.

Mi5'te gece çekimleri de fena değil. YouTube'da Samsung S7 edge ile Mi5 kamera karşılaştırması vardı, izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız hocam. :) Fiyatına göre bence normalin üstünde.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Mi5'te gece çekimleri de fena değil. YouTube'da Samsung S7 edge ile Mi5 kamera karşılaştırması vardı, izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız hocam. :) Fiyatına göre bence normalin üstünde.

Tabi modeller arasında farklar olabilir, genel olarak bir kamera problemi var gece çekiminde. Bu sadece benim fikrim değil, modellerin altına yazılan yorumlar ve youtube daki xiaomi incelemelerine dayanarak söylüyorum.

Üst Alt