Ben hpden 5s aldım bi sorun olmadı ama söyledigin dogru biraz olumsuz yorum yaptım yorumum yok.
Bu sene HB den aldıgım 4. cihaz benim 3 ünde sorun cıkmadı. Cihazdaki sorun sureklı degıl ona eyw ama yapılan bır yanlıs olumsuz yoruma ızın olmaması!
Arkadaşlar her zaman karşınızda bir firma olması iyi olduğu anlamına gelmiyor. Forumumuzda ve dışında pek çok satıcı var delta dan evo dan daha teknik bilgileri var, sattıkları malın arkasında duruyorlar. İsim vermeden bir örnek vereyim, Ahmet kişisinden aldığınız cihaz arızalı çıktı, Ahmet bunu gidermek zorundadır. Neden mi? Çünkü Ahmet büyük bir firma değil, bir kere ayıplı mal sattığı duyulunca kimse ondan almaz. Ama karşınızdaki bu firmalar olunca böyle hakem heyeti mahkeme sürünüyorsunuz. Bu sorunu yaşayanlar da bir iki kişiyle sınırlı olmuyor, ayıplı ürün sattı deyip kimse ondan almam demiyor. Neden? Çünkü o kurumsal bir firma. Tabi bu kurumsal firmalardan almayın demek değil. Kısa bilgilendirici bir yazı.
Arkadaşım bende senin gibi düşündüm ancak.. Sana bir kaç ay önce okuduğum bir sıkıntıdan bahsedıyım. Adamın biri cihaz alıyor sorunlu cıkarıyor garanti falan filandı baya bi cebeleşlikten sonra hakem heyeti iade kararı cıkarıyor. Ama parasını aylarca alamıyor cünkü karsındakı fırma kucuk fırma adam tası taragı toplamıs batmıs gıtmıs yani kimden neyi alacan... HB yi eleştridim elımden geldıgı kadar elestıreccem ancak yınede HB dıger ufak satıcılara gore bu sancılı sureclerden sonra öyle tası tarafgı toplayıp gıdebılecek bır fırma degıl..
arkadaşın internetten aldığın telefonlarda 14 günlük cayma süren var bunu kullanabilirdin. kaldıki sorunlu bir telefon. bildiğim kadarı ile yapmış olduğun alışveriş sözleşmesinde 14 gün içersinde koşulsuz şartsız iade maddesi var. iphone 6s kutu açıldı kullanıldı iade prosedürü cayma hakkımı kullanmak istedim firma kabul etmedi, tüketici hakm heyetinden lehime karar çıktı.
Ben gittim hakem heyetıne hat taktıgın an o prosedurden yararlanımıyorsun dedıler.
Bende 28 Aralık'ta Turuncumağaza N11 den Mi 5 Prime aldım. Geri Tuşu arasıra çalışıyor arasıra çalışmıyor, parmak izi okuyucu soyuldu, pili çabuk bitiyor. Şikayetler bunlar idi. Delta Servise kendim teslim ettim. Pil için kendimin çok kullanması etkili olduğu için hak verdim batarya normal demelerine. Diğer konularda geri tuşu hâlâ aynı. Soyulma konusunda ilk önce kullanıcı hatası dedi serviste bire bir yetkili ile görüştüğümde. Ben 5 gün kullandığımı satıcım ile de görüştüğümü böyle bir şeyin ilk defa bende çıktığını söyledi. Bu konuda yardımcı olacağını şuanda elinde yedek parça olmadığını 1 ay sonra gelip yarım saat 1 saat içinde değişimi yapıp geri vereceğini söyledi. Yardımcı olması beni memnun etti ama geri tuşu ile alakalı hâlâ devam etmesi beni sinirlendirdi. Satıcıma iade etmek istediğimi söylendiğimde N11 sözleşmesinde servisin onaylamasının gerektiğini söyledi. Bende gönderdim. Problem çözüldü diye ürünü aldım. Ama sadece yazılım güncelleyip verdiler. Hiçbir şekilde değişen bir şey olmadı. Yazılımsal bir sorun diye ümit ediyorum fakat bugün ekran koruyucu takınca geri tuşu hiç çalışmadı. Satıcıma mesaj attım durum ile alakalı cevabını bekliyorum. Onun dışında eğer yazılımsal bir sorun ise bir sonraki güncelleme ile geçeceğini ümit ediyorum. Eğer geçmez ise ve sorun devam ederse 2. defa servise gönderip sonra sizin de yaptığınız gibi Hakem Heyetine başvurmayı düşünüyorum.
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim sorun sürekli değil! Bunun için takıldıgı anlarda cektıgım vıdeolar var. Şaşırtıcı ama 1 haftayı gecık telefonda sorun yaşamadım
böyle devam ederse kullanırım sıkıntı ama bı kere takılırsa yıne cevıp garantıye gondermeyı dusunuyorum sonra klasık süreçlere devam...
Hepsiburadadan bende aldım bugün itibariyle. mi5 miz geldi gelmesine lakin Çin sürümü yarı Türkçe yarı İngilizce . aradım cevap verecekler bakalım. Sahte root atılmış diye okudum nurdan. Ve sistem güncellemesi yapmıyor. Onun dışında gayet memnun kaldık telefondan
Konudada bahsettıgım önemlı olan cıhazda sorun cıktıgında sıze sagladıkları destek.. Adamlar olumsuz yorum bıle yayınlamıyolar bu gercekten cok sıkıntılı bir durum ürün alırken insanları yanıltıyolar.