Soru Xiaomi Camera App Yetersiz

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
31
Sadece kamera yazılımı değil fotoğrafları işlemesi sorunlu diyebiliriz, leica aslın da güzel bir lens üretimi yapan şirket fakat bunu beceremeyen xiaomi'nin yazılım tarafı denilebilir eleştiri olacaksa açık olması şart bölge yazılımları dahi bir birinden bağımsız dahası da 3-4 yıldır arayüz hep aynı kalıyor belki bir tık bazı romlar da iyleştirmeler oluyor, verilen vaatlerin hiç birisi yok mesela :)

Tekrar kamera yazılımına gelecek olur isek mesela Huawei mate 30 40 serisini inceleyin leica lensli fakat adamlar bunu kullanmayı nasıl optimize edeceğini, nasıl yazılımla beraber mükemmel çalışacağını ayarlamışlar. Bu bahsi geçen cihazlar 2018-19 yıllarına ait diyeceğim bu kadar :)

yusufabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Polat
Cihazım
Xiaomi MI5
Konular
2
Sadece kamera yazılımı değil fotoğrafları işlemesi sorunlu diyebiliriz, leica aslın da güzel bir lens üretimi yapan şirket fakat bunu beceremeyen xiaomi'nin yazılım tarafı denilebilir eleştiri olacaksa açık olması şart bölge yazılımları dahi bir birinden bağımsız dahası da 3-4 yıldır arayüz hep aynı kalıyor belki bir tık bazı romlar da iyleştirmeler oluyor, verilen vaatlerin hiç birisi yok mesela :)

Tekrar kamera yazılımına gelecek olur isek mesela Huawei mate 30 40 serisini inceleyin leica lensli fakat adamlar bunu kullanmayı nasıl optimize edeceğini, nasıl yazılımla beraber mükemmel çalışacağını ayarlamışlar. Bu bahsi geçen cihazlar 2018-19 yıllarına ait diyeceğim bu kadar :)
Evet kesinlikle. Ben leica filtresi diyorum ama onu da bir yerden okumuştum öyle aklımda kalmış. Leica ile alakası yok sanırım olayın. Tamamen xiaomi taraflı yazılım ile alakalı sorunlar. Bakalım belki bir yetkili görür diye tartışmaya açtık.

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
31
Evet kesinlikle. Ben leica filtresi diyorum ama onu da bir yerden okumuştum öyle aklımda kalmış. Leica ile alakası yok sanırım olayın. Tamamen xiaomi taraflı yazılım ile alakalı sorunlar. Bakalım belki bir yetkili görür diye tartışmaya açtık.
Görmezden geliniyor :)

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 14T TR
Konular
42
biraz mediatek dspsi ile alakali ama sonra gel gelelım oppo dimensity 9400 ile güzel işler çıkarıyor o yüzden büyük ihtimalle xiaominin T serisi mediatek cihazlara ilgisizliği

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
47
Arkadaşlar merhaba. bu konu hakkında çok fazla tartışma göremedim. İnsanlar ne düşünüyor merak ettim.. Xiaomi 13t kullanıyorum ve ben kamera konusunda takıntılıyımdır biraz. Kullandığım her telefonda gcam denemeleri yapmış birisi olarak telefonumun kamerasının değil de kamera uygulamasının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Xiaomi 13t cihazım için bir çok gcam denemesi yaptım. Stabil olsa gerçekten gcam kullanmaya devam edip gıkımı bile çıkarmazdım ama stabil değiller. Denklanşör 1 saniye daha geç basıyor belki fakat ortaya muazzam bir fotoğraf çıkarıyor. Sadece merak ediyorum google kamera açık kaynak olmasına rağmen nasıl ondan daha kötü performans verebilir bir kamera app'i?

Takıntılı olmayan için zaten sorun yok çekersin hop bakarsın hmm güzelmiş dersin geçersin. Bir de leica filtresi var. Bilmiyorum o saçmalığın adı leica filtresi mi fakat suluboyadan farksız bir efekt veriyor ve onu kaldırmak için bir seçenek de sunmuyor. Fotoğrafın doğallığını mahvediyor. Kimse aşırı editlenmiş bir fotoğrafa sahip olmaktan hoşlanmıyor. Xiaomi bunun farkında değil sanırım.

Şimdi çin sürümünde yeni bir camera apk çıkmış henüz bize gelmedi ama değişen bir şeyin olduğunu pek sanmıyorum ve bunun bir satış stratejisi olduğunu düşünüyorum. Daha yeni modelleri satabilmek için eski telefonla "en iyi" fotoğrafları çekmemizi istemiyorlar bunun başka açıklaması yok.
Hocam kamera takıntıniz var ise bir daha T serisi almayın derim çünki T serileri hiçbir zaman kamera yönünde yüksek performans sunmadi hep orta ve alt seviyenin arasında bir kalite verir fiyatından dolayı mı ultra serisi sizi bu dertten kurtarır ancak yazılım işleri gercekten boşa ugras

Kegrine

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
5
Ben Note 13 Pro Plus kullanmama rağmen bu konuya katılıyorum. Google Camera da olmasa telefonda kamera namına bir şey yok resmen. Benim Google Camera da da bir yavaşlık söz konusu. Fotoğraf çekince 5 saniyede çekiyor ama en azından stok kameradan kat kat daha iyi.

Üst Alt