Haber Xiaomi artık Saf Android'li akıllı telefon çıkarmayacak.

Mobil sektörün önde gelen markalarından Xiaomi artık Saf Android deneyimi sunan telefon çıkarmayacak. Çinli şirketin Android One programından ayrıldığı bildiriliyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin artık Android One programı kapsamında akıllı telefon çıkarmayacağı bildiriliyor. Bu gelişmeyle birlikte Xiaomi Mi A4'ün piyasaya sürülme ihtimali de ortadan kalmış oldu.

Xiaomi'nin neden bu yönde bir karar aldığında dair bir açıklama bulunmuyor. Hatırlayacağınız üzere daha önce Motorola da benzer bir hamle yaparak Android One programından ayrılmıştı. Yani "Saf Android" deneyimi sunan cihaz konusunda yaprak dökümü sürüyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bir tek HMD Global kaldı

Android One projesi, yazılım güncellemelerini Android telefonlara hızlı bir şekilde sunmak için hayata geçirilmişti. Ancak Xiaomi Mi serisi cihazlar güncellemeleri gecikmeli olarak aldı. Ayrıca yeni sürümler çok sayıda hatayı da beraberinde getirdi.

Şu anda Saf Android'li akıllı telefon üreten tek büyük şirket HMD Global kalmış gibi görünüyor. Finli şirket bildiğiniz gibi Nokia markasının sahibi. Akıllı telefonlarını da bu marka altında piyasaya sürüyor.

Android One Nedir?

Google tarafından sunulan One programı, akıllı telefonlarda stok olarak Android kullanılmasını sağlıyor. Stok olarak kullanılan Android, saf Android olarak da gösterilebilir. Saf Android kullanılması, üreticilerin herhangi bir özelleştirme yetkisi olmadığı anlamına geliyor. Yani Google ne şekilde Android sunmuşsa, o şekilde kullanılması gerekiyor.

Sade, basit tasarımlı bir arayüz sunması nedeniyle başarılı bulunmasının yanında Saf Android, biraz daha yüksek performans sunabiliyor çünkü markaların sistemi yavaşlatacak olan arayüz güncellemeleri bulunmuyor. Sadece saf Android kullanılıyor.

Son düzenleme:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Paylaşım için teşekkürler hocam. Sonunda güzel bir haber :D
Kendisi android one dan ayrılmış ama merak etmeyin android one sistemini miui ye enjekte eder. Yakında bazı markalar gibi galerimiz, dosya yöneticimiz bile google files ile değişirse şaşırmayız.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Kendisi android one dan ayrılmış ama merak etmeyin android one sistemini miui ye enjekte eder. Yakında bazı markalar gibi galerimiz, dosya yöneticimiz bile google files ile değişirse şaşırmayız.
İşte o zaman Xiaomi devri de benim için biter. Zaten eskisi gibi de pek ucuz değiller, kur zaten sürekli artıyor yurtdışı fiyatları da artacaktır.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
İşte o zaman Xiaomi devri de benim için biter. Zaten eskisi gibi de pek ucuz değiller, kur zaten sürekli artıyor yurtdışı fiyatları da artacaktır.

Custom, Port mort idare ederiz mecbur hocam. Zaten dünyada herhalde en az resmi yazılım kullanılan cihazlar Xiaomilerdir bence. Mi 9 cihazımdan sonra bir daha Xiaomi'nin kablosunu bile almam diyordum ama bu paralara da başka iş görecek cihaz satılmıyor. Ya milletin iPhone alırken paraya kıydığı gibi bizde Oneplus, Huawei, Samsung gibi markalara paraya kıyacağız yada acısıyla, tatlısıyla xiaomi ye devam haha-- haha--

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Custom, Port mort idare ederiz mecbur hocam. Zaten dünyada herhalde en az resmi yazılım kullanılan cihazlar Xiaomilerdir bence. Mi 9 cihazımdan sonra bir daha Xiaomi'nin kablosunu bile almam diyordum ama bu paralara da başka iş görecek cihaz satılmıyor. Ya milletin iPhone alırken paraya kıydığı gibi bizde Oneplus, Huawei, Samsung gibi markalara paraya kıyacağız yada acısıyla, tatlısıyla xiaomi ye devam haha-- haha--
Son günlerde forumda bakıyorum da sorun çıkaran cihazlar hep yurtdışı cihazlar. Bakıyorum her Allah'ın günü dolar artıyor zaten, bedava da gelmiyor cihaz. Samsung da bu aralar çok güzel cihazlar çıkartıyor. Samsung biraz daha cazip geliyor nedense. IPS ekrandan da sıkıldım doğrusu. Gözümde 2. El Galaxy S serisi var, zamanında S4 mini vardı, vay anasını dedirtiyordu. Kaç yıllık cihaz elime alıyorum; malzeme kalitesi şuanki Mi 8 Lite'dan daha kalıplı ve estetik geliyor göze o zamanın şartlarına göre. Gerçi cihaz değiştirmem için bi 2 yıl daha var :D . Gerisi Allah Kerim. Belki ilerde bi de Ayasofya'da namaz kılarım :D . İyi geceler.

Üst Alt