Sohbet Xiaomi Almak Ve Almamak için sebepler.

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
Ya benim anlamadığım insanlar şu yazılım da ki küçücük hatalara nasıl deve gözüyle bakıyorlar...
MIUI arayüzü görsel olarak çok sade şık ve stabil çalışan bir sistem, bunun şarja da olumlu etkisi var.
Adam "WhatsApp bildiriminin içeriği gözükmüyor'muş" diye MIUI Allah belanızı versin çok kötü bir yazılım bu vs diye saydırıp duruyor, yahu gözükse ne olur gözükmese ne olur çok görmek istiyorsan basarsın bildirime girip bakarsın ya da ana ekrana wp kısa yolu eklersin veya en kötüsü bir kaç zaman yeni güncellemeyi beklersin ve düzelir sorun...
Neymiş efendim kilit ekranın da bildirim gözükmüyormuş, yahu git tema mağazasından başka bir tema yükle ve kullan çözümü bu kadar basit hiç olmadı adamlar zaten kullanıcı yazılımı tamamen kullanabilsin diye açık bırakmışlar git başka bir rom yükle..
Hadi Kamera simsiyah gösterir, Flash açılmaz, ne bileyim ekran kendi kendine gider kararır bir şey olur ya da batarya yazılımdan ötürü aşırı ısındığı için şişer veya patlar tamam deriz....
İphone alırlar Yok efendim o kadar para verdik Bluetooth'tan şuradan buradan şarkı fotoğraf atılmıyor derler, LG alırlar yok Ekranları Patlıyor diye şikayet ederler, Samsung alırlar hiç bir kullanışlığı yok derler..
Ne istiyorlar anlamadım ben..
Şimdi bir de Xiaomi'de su geçirmezlik yok olayı çıktı, bu sertifikayı almak ve buna göre cihaz üretmek mobil cihaz üreten firmalar için en basit işlerden birisi....
"Ama" adamlar bu su geçirmezlik sertifikasını alırlar ve cihazlarını da buna göre üretirler ama fiyatlarda bir 300-400 lira artar, bu kez de fiyatlar çok arttı Xiaomi kendi politikasını çiğnedi derler..
Su geçirmezlik istiyorsan git Sony al, Tamamen kapalı ve güvenli bir sistem istiyorsan İphone al, Ofis çalışanıysan git Samsung'un Note serisini al, Müzik film ses istiyorsan LG al, Görüntü istiyorsan da git Huawei al bu kadar basit.
Her yazılımın kendine ve diğerlerine göre İYİ ve KÖTÜ yönleri var.
E ama MIUI işletim sisteminde gördüğün özelleştirmeler ve kısa yolların da en az %60'ını diğer işletim sistemlerinde göremezsin.
Xiaomi fanı vs değilim normal kullanıcı ve tüketiciyim, sadece insanların çözümü çok basit olan saçma sapan şeyleri çok büyütüp bir firmayı tamamen kötü bellemelerini isyan etmelerini sindiremiyorum.
E bir de piyasa da Snapdragon 845'li bir cihazı en ucuz olarak alabileceğiniz tek firma da Xiaomi'dir bu arada.
Son olarak adam bir Xiaomi cihaz alırken sağda solda duyuyor (Misal Mi8 diyelim) "Mi8 çok iyi süper bir cihaz şöyle böyle" kendisi bir cihazdan tam olarak ne bekliyor ne istiyor ne talep ediyor daha bunu bilmeden gidip Mi8 alıyor, sonra yok çentik var çok kötü yok şöyle yok böyle, e araştır iyice kardeşim yorumlarını oku incele gerekirse satan mağazalara gidip canlı canlı incele bak gör ondan sonra al..
Tamam Mi8 sana kötü geldi sevmedin diyelim ama başka birisi için çok iyi ve kusursuz bir cihaz ve tüm isteklerini taleplerini eksiksiz karşılıyor..
Telefon alırken cihaz modeline bakmayacaksın, kendi istek taleplerini analiz edip güzelce araştırıp ona göre bir cihaz belirleyip alacaksın.
Tamamen haklısınız hocam. Zaten saydığım sebepler ceviz kabuğunu doldurmaz. Ama Son Kullanıcı gözüyle bakmakta fayda var. Dediğim gibi sadaka veren katile iyi demek de biraz saçma kaçacaktır. Biz her kullanıcının isteğini bilemeyiz ama kullanıcılar bu sebepler arasından kendisini âlâkâdâr eden kısımlarını alır ona göre bakarlar. Biraz sert de olsa eleştiriniz için teşekkür ederim. Değerli vaktinizi ayırdığınız için de sağolun derim.

ismuta

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Daha önce bilgi sahibi olsaydım kesinlikle yazılım yüzünden Xiaomi Mi8 almazdım.

Bir sürü ROM var, hangisi uyumlu hangisi uyumsuz yok beta yok stable. Efendime söyleyeyim Russian, China yani hal böyle olunca kafası karışıyor insanın. Foruma giriyorum bana ait şeyi bulana kadar canım çıkıyor. Uygulama indiriyorum sonra bakıyorum o uygulama yalnızca beta için çalışıyor. Güncelleme geliyor hangisine ait çözmek için araştırma lazım.

Hardware olarak ise benlik hiçbir sıkıntısı yok.

nebula72

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
emre
Cihazım
MI 8 SE
Konular
13
Türkiyede ilk gsm uygulaması başladığından beri cep tlf kullanıyorum.hobi amaçlı yazılım vs işlerinide okuyup takip ederim. akıllı telefon sınıfında yıllarca iphone samsung lg kullandım. bu işin en basit açıklaması bence şudur : yazılım atma güncelleme takibi root vs gibi işlerle işiniz yoksa düz bir kullanıcıysanız sosyal medya ve foto oyun kullanıcısı için bütçeniz uygunsa iphone yok değilse samsung uygundur. yok ben her güncellemiyi takip ederim root custom rom modlar vs severim 10 kere yazılım atarım diyorsanız xiaomi. yıllarca samsung iphone lg forumlarında takıldım. sorular şu şekilde genelde ne zaman güncelleme çıkacak ? custom rom hangisi iyi? güncelleme yükledim nasıl geri dönerim :) iphone da jailbreak nasıl olur şu niye paralı bunu nasıl ücretsiz yüklerim müzikleri atamıyorum film nasıl yüklerim? gibi sorular. kısacası android kullanıcısı eninde sonunda( garanti dolunca ve son güncellemeyi alınca) custom rom arayışına giriyor. ios cularda son güncelemelerle yavaşlayan tlfları satıp model yükseltme derdine düşüyolar. xiaomi nin gördüğüm zayıf yanı yazılım tarafı. çok mu kötü? hayır.. iyi yanı yok mu? tabiki var her hafta öyle veya böyle bi güncelleme yayınlıyor. diğer firmalara göre kullanıcıları daha çok dinleyen bir ekibi var. özetle xiaomi donanım olarak başarılı yazılım tarafında miui arayüzü başarılı ancak sistem güncellemesinde eksikleri olan bir firma. ben memnunum çünkü hobi amaçlı uğraşmayı severim. yenilikleri denerim. kötü bir cihaz değil hatta donanım olarak fiyat performans karşılaştırmasında bir çok firmaya fark atar. yazılım olarak stabil rom yükler takılırsanız üzmez.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Ben de 3 yıllık Samsung Note 5 kullanıcısı ve yeni bir Poco kullanıcısı olarak yazayım:
Note 5'i 3 yıl önce aldığımda zamanının amiral gemisi telefondu, hatta şu anda bile donanım özellikleriyle 2 yıl daha kullanılabilir bir telefon durumunda. Note 9 fiyatları uçuk olmayıp 3-3,5 civarlarında olsaydı Note 9 alırdım. Artık amiral gemisi tabir edilen telefonlara 4-5 bin ve üzeri para vermek istemediğim için ne alabilirim diye bir ay önce araştırmalara başladım. Araştırma yaparken en çok gsm arena ve donanımhaber sitelerinden faydalandım. İlk önce görünüşü çok hoşuma gittiği için Mate 20 Lite olur mu diye araştırdım. Ama teknik özellik olarak kullandığım Note 5'ten geride bir telefondu, tek artısı batarya performansıydı. Sonra aklıma Xiaomi geldi. Mi Max 3'ün bataryası çok iyiydi ama çok büyük diye vazgeçtim. Mi8'lere bakmaya başladım. Teknosa'da canlı canlı inceledim. Hoparlör sesini çok zayıf buldum. Aynı gün Vatan'da Zenfone 5Z'yi gördüm. Çok hoşuma gitti harika bir tasarımı, mükemmel bir arka kapağı vardı. Sesi de mükemmeldi. ama incelemelerde bataryasının zayıf olduğunu öğrendim. ayrıca Asus kullanan kişi çok azdı. yani bilgi paylaşımı yapmak Xiaomi'ye göre zor olacaktı. Sonra Pocophone F1'i keşfettim. Migros'ta Mi8 ve Poco'yu elime aldım baktım, tasarım olarak aman aman bir farkları yoktu. Dedim benim telefonum Poco. O sırada tabi bu siteyi de keşfettim üye oldum. Burdan edindiğim bilgilerin de çok faydası oldu. En sonunda Poco'da karar kıldım. Ama bu sefer de en ucuz nasıl ve ne zaman alırım diye beklemeye başladım. Nihayet n11'den 64 gb'lık olan modelini 2448 liraya aldım. 2 gündür kullanıyorum. Samsung'dan sonra alışmam haliyle zaman alıyor.

Edit: note5'i neden satıyorum ondan bahsetmedim. bataryası bir günü çıkarmamaya başlamıştı. özel serviste bataryayı değiştirdim, yeni bataryadan da tat alamadım. telefondan soğudum.

omurserap

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Omur
Cihazım
Mi6
Konular
56
Bilerek değinmedim hocam. Ritzy, delta, kvk, Mi Türkiye, İthalatçı garantiler birbirlerinden farklı konular onun için ilerki zamanlarda ayrı konu açararım (beeelki)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam zevkler ve renkler farklıdır. Google Pixel 3'teki gibi duşakabin tasarımlı telefonu kimse almaz.

Almak yada Almak İşte Tüm Xiaomi Bu! :D

Hocam bence insanlar biraz beklesin Mi Mix 3 daha snapdragon 855li çıkacak ne bu acele :D
konu başlıgına bakarsan google pixel demıyor xıaomı dıyor kaldı kı bende xıamo uzerınde yorum yapıp bu ıslemcılı ceplerı tavsıye ettım

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Xiaomi bazı şeyleri gittikçe zorlaştırıyor mi 8 se kullanıyorum global rom desteği verilmiyor twrp den eu rom yüklüyoruz telefon kaç defa festboot ta kaldı zor yani

Bendede varda şimdi resmi olarak çin dışında satılmayan telefonu kaçak alıyoruz :D suçu xiaomiye atmak çok da mantıklı değil

Daha önce bilgi sahibi olsaydım kesinlikle yazılım yüzünden Xiaomi Mi8 almazdım.

Bir sürü ROM var, hangisi uyumlu hangisi uyumsuz yok beta yok stable. Efendime söyleyeyim Russian, China yani hal böyle olunca kafası karışıyor insanın. Foruma giriyorum bana ait şeyi bulana kadar canım çıkıyor. Uygulama indiriyorum sonra bakıyorum o uygulama yalnızca beta için çalışıyor. Güncelleme geliyor hangisine ait çözmek için araştırma lazım.

Hardware olarak ise benlik hiçbir sıkıntısı yok.

Aslında basit normal kullanıcı resmi Türkiye'de satılan cihazları alırsa global rom çıkar ve hiç ellemeden normal 4 5 ayda bir gelen update ile sorunsuz kullanır , sadece şu an android 9 geçiş var ve evet sorunlar var buda normal sorunsuz versiyon yükselten telefon yok denecek kadar az ,ne iphone ne samsung ne lg hepsinde sorunlar oluyor

Bizde ne var betaya geçiyor sorun var diyor beta denilen rom zaten devloper yani geliştiriciler için, bence şikayet etmek mantıksız, devde telefon yazılımsal olarak patlasa genede bir şey dememek lazım onu kabul ediyorsunuz zaten ,

Ama yurt dışı ucuz almak için global olmayan bavulla gelen telefonları alıyoruz evet uğraştırıyor bl kilit twrp hiç bilmeseniz de 100 200 tl ye yaptırılabiliyor.Bu forumda hemen hemen hepsi için destek de var yapan arkadaşlarda var ,
Bu telefonu böyle yapan şu f /p cihazlar üretmesi , gerisi önemli değil pek 1700 tl ye mi 8 se aldım memnunum =))

Son düzenleme:

easede

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi 8
Konular
12
Ya benim anlamadığım insanlar şu yazılım da ki küçücük hatalara nasıl deve gözüyle bakıyorlar...
MIUI arayüzü görsel olarak çok sade şık ve stabil çalışan bir sistem, bunun şarja da olumlu etkisi var.
Adam "WhatsApp bildiriminin içeriği gözükmüyor'muş" diye MIUI Allah belanızı versin çok kötü bir yazılım bu vs diye saydırıp duruyor, yahu gözükse ne olur gözükmese ne olur çok görmek istiyorsan basarsın bildirime girip bakarsın ya da ana ekrana wp kısa yolu eklersin veya en kötüsü bir kaç zaman yeni güncellemeyi beklersin ve düzelir sorun...
Neymiş efendim kilit ekranın da bildirim gözükmüyormuş, yahu git tema mağazasından başka bir tema yükle ve kullan çözümü bu kadar basit hiç olmadı adamlar zaten kullanıcı yazılımı tamamen kullanabilsin diye açık bırakmışlar git başka bir rom yükle..
Hadi Kamera simsiyah gösterir, Flash açılmaz, ne bileyim ekran kendi kendine gider kararır bir şey olur ya da batarya yazılımdan ötürü aşırı ısındığı için şişer veya patlar tamam deriz....
İphone alırlar Yok efendim o kadar para verdik Bluetooth'tan şuradan buradan şarkı fotoğraf atılmıyor derler, LG alırlar yok Ekranları Patlıyor diye şikayet ederler, Samsung alırlar hiç bir kullanışlığı yok derler..
Ne istiyorlar anlamadım ben..
Şimdi bir de Xiaomi'de su geçirmezlik yok olayı çıktı, bu sertifikayı almak ve buna göre cihaz üretmek mobil cihaz üreten firmalar için en basit işlerden birisi....
"Ama" adamlar bu su geçirmezlik sertifikasını alırlar ve cihazlarını da buna göre üretirler ama fiyatlarda bir 300-400 lira artar, bu kez de fiyatlar çok arttı Xiaomi kendi politikasını çiğnedi derler..
Su geçirmezlik istiyorsan git Sony al, Tamamen kapalı ve güvenli bir sistem istiyorsan İphone al, Ofis çalışanıysan git Samsung'un Note serisini al, Müzik film ses istiyorsan LG al, Görüntü istiyorsan da git Huawei al bu kadar basit.
Her yazılımın kendine ve diğerlerine göre İYİ ve KÖTÜ yönleri var.
E ama MIUI işletim sisteminde gördüğün özelleştirmeler ve kısa yolların da en az %60'ını diğer işletim sistemlerinde göremezsin.
Xiaomi fanı vs değilim normal kullanıcı ve tüketiciyim, sadece insanların çözümü çok basit olan saçma sapan şeyleri çok büyütüp bir firmayı tamamen kötü bellemelerini isyan etmelerini sindiremiyorum.
E bir de piyasa da Snapdragon 845'li bir cihazı en ucuz olarak alabileceğiniz tek firma da Xiaomi'dir bu arada.
Son olarak adam bir Xiaomi cihaz alırken sağda solda duyuyor (Misal Mi8 diyelim) "Mi8 çok iyi süper bir cihaz şöyle böyle" kendisi bir cihazdan tam olarak ne bekliyor ne istiyor ne talep ediyor daha bunu bilmeden gidip Mi8 alıyor, sonra yok çentik var çok kötü yok şöyle yok böyle, e araştır iyice kardeşim yorumlarını oku incele gerekirse satan mağazalara gidip canlı canlı incele bak gör ondan sonra al..
Tamam Mi8 sana kötü geldi sevmedin diyelim ama başka birisi için çok iyi ve kusursuz bir cihaz ve tüm isteklerini taleplerini eksiksiz karşılıyor..
Telefon alırken cihaz modeline bakmayacaksın, kendi istek taleplerini analiz edip güzelce araştırıp ona göre bir cihaz belirleyip alacaksın.

Dedikleriniz de çok haklısınız ancak benim postuma yazdığınız cevap ise araştırmadan incelemeden cep telefon almıyorum bence sadece Xiaomi ilk zaman ki gibi değil demek istedim. Mi Mix, Mi mix 2, Mi 6, Mi Note 3, Note 5 Pro, Mi 8 kullandığım cihazlar arasında ve en sevdiğim arayüz Miui. Bahsetmek istediğim benim başıma gelen problem kullanıcı isteği ile alakalı değil. Volte problemi benle alakalı değil. İnternet hız problemi benle alakalı değil. Güneş gözlüğü ile ekran kararması benle alakalı değil. Ancak bir cihaz tüm problemleri bir kere de gösterirse insan bir daha mi Xiaomi modele daha sıcak bakacağını zannetmiyorum. Bildirime değinmişsiniz. Mi 8 lite de gelip kayboluyordu. 3-4 güncelleme ile bunu çözmek zor mu? Lütfen tarafsız olalım Xiaomi yi severim ama yazılım konusunda artık yetişemiyorlar birini yapıp birini unutuyorlar mi yoksa çok güncelleme mi gönderiyoruz bakın güncelleme desteği yapıyoruz mu diyorlar? Bence bilerek yapmayıp 3-5 güncelleme atıyorlar güncelleme desteği diyorlar :)

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
MIUI arayüzü almak için sebep olabilir ama almamak için de sebep olabilir bağımlılık yapıyor. :)

Garanti konusuna girmeye gerek yok, ithalatçı garanti delta, evo vs. Berbat.

Yazılım konusu sıkıntı. Umarım çözülür. ( Ben kendimce çözdüm. Rom, Root Kernel deneyerek.)

Donanım olarak bence gayet iyi.
Oyun performansı olarak 2 yıldır sorun yaşamadım. Arada sıkıntı oluyor ama keşke bu cihazı almasaydım dedirten sorunum hiç olmadı.

Xiaomi'yi seviyorum iyi ki almışım.

Benzemez kimse sanaaaaaa MIUI :)

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
MIUI arayüzü almak için sebep olabilir ama almamak için de sebep olabilir bağımlılık yapıyor. :)

Garanti konusuna girmeye gerek yok, ithalatçı garanti delta, evo vs. Berbat.

Yazılım konusu sıkıntı. Umarım çözülür. ( Ben kendimce çözdüm. Rom, Root Kernel deneyerek.)

Donanım olarak bence gayet iyi.
Oyun performansı olarak 2 yıldır sorun yaşamadım. Arada sıkıntı oluyor ama keşke bu cihazı almasaydım dedirten sorunum hiç olmadı.

Xiaomi'yi seviyorum iyi ki almışım.

Benzemez kimse sanaaaaaa MIUI :)

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Miui can'dır, Mi ise Canan

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk

Ynsgltkn

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 8
Konular
6
Miui can'dır, Mi ise Canan

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk

Üstadım keşke bende sizin gibi söyleyebilsem.
İnşallah bir gün bizim bu yaşadığımız sıkıntılar biter bizde o zaman sizin gibi can ve canan yaparız. Umudum var mı diye sorsan bu kadar güncellemeden sonra kalmadı.

Üst Alt