Sohbet Xiaomi Almak Ve Almamak için sebepler.

lbatuhan.uzunl

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan Uzun
Cihazım
Galaxy S10
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Kendime göre yazıyorum;
Almak için;
-fiyatına göre üst donanım
-tasarım ve kalitesi (tamam tasarımları öteden beriden kopya olabilir ama üretim kısmında kaliteli üretim yapıyor/yaptırıyor)
-güncelleme desteği
Almamak için
-ülkemizdeki aşırı fiyatlar nedeniyle rakiplerine yakınlaştırıyor fiyat bakımından
-yazılım desteği, evet uzun sürüyor fakat her güncellemede bir sorun geliyor ve çözülmesi uzun zaman alıyor.
-halen daha ülkemize resmi olarak gelmiş değiller firma globalleşme yolunda neredeyse hiç İlerlemiyor.
-şanssız biriyseniz (teknoloji çoğunlukla şans işi ) garanti konusunda pek birşey beklemeyin.

Sıfır

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiamoi Mi Max 2
Konular
23
Kendime göre yazıyorum;
Almak için;
-fiyatına göre üst donanım
-tasarım ve kalitesi (tamam tasarımları öteden beriden kopya olabilir ama üretim kısmında kaliteli üretim yapıyor/yaptırıyor)
-güncelleme desteği
Almamak için
-ülkemizdeki aşırı fiyatlar nedeniyle rakiplerine yakınlaştırıyor fiyat bakımından
-yazılım desteği, evet uzun sürüyor fakat her güncellemede bir sorun geliyor ve çözülmesi uzun zaman alıyor.
-halen daha ülkemize resmi olarak gelmiş değiller firma globalleşme yolunda neredeyse hiç İlerlemiyor.
-şanssız biriyseniz (teknoloji çoğunlukla şans işi ) garanti konusunda pek birşey beklemeyin.
Teşekkür ederim eleştiriniz için gayet haklısınız ülkemizdeki ekonomi olsun teknolojinin global çapta pahalılaşması olsun xiaominin yavaş yavş bir önemi kalmayacak.

EAN06

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
numan
Cihazım
Mİ 8
Konular
2
Vallahi bende çok düşündüm o kadar çok marka kullandım ki kullanmadığım Xiaomi kaldi birde Google ( çok salakça bir fiyat politikası var nefret ediyorum )
Mi8 aldım bugün İngiltere den aldım gayet uygun bir fiyata cihazı elime aldığımda çok beğendim
İnşallah ilerleyen zamanda yazılım konusunda pek bir bilgim yok ama bu forum her şey hakkında detaylı bilgi sahip .

easede

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Mi 8
Konular
12
Şuan a kadar yaklaşık 6 farklı Xiaomi cihaz kullandım. İlk cihazım Mi Mix idi. Çok memnun olarak halen daha duruyor yedek telefonum olarak uzun süredir kullanıyordum ta ki Mi 8 Lite alana kadar. Gerçekten Xiaomi den soğuttu cihaz beni bu konuda ciddiyim. Xiaomi üst segment de kullandım orta segment de cihazımın orta segment olduğunu söylemeyin ancak bu kadar problemli bir cihaz daha önce görmedim, Xiaomi firmasına da yakıştıramadım. Bunu yazma sebebim alacağınız cihazı iyi araştırmanız. Mini arayüzü çok güzel ama mi 8 Lite 3 güncelleme aldı bende iken bildirim yukarda gözüküp kayboluyordu bunu düzeltmek bu kadar zor değil bu birincisi. Vodafone operatör ile Volte açıkken cihaz ulaşılamıyordu bu iki. İnternet hızı band 20 olmasına rağmen çok düşüktü. Ve güneş gözlüğü ile ekran kararıyordu kullanılamaz hale geliyordu. Bunları daha önce farklı postta belirttim ancak almak ve almamak konusu altında insanların bu cihaz ile bilgi sahibi olması gerekir. Bu hatalar beni çileden çıkarttı ve açtığım postta satıp napacaksın Samsung mu alacaksın demişti bir arkadaş. Aynen öyle yaptım. Ne 4.5G problemi ne volte ne de ekran. Ha Xiaomi seviyor muyum evet. Ama alacağınız modeli iyi araştırmanızı hatta mutlaka elinize alıp incelemenizi tavsiye ediyorum.

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20
Ya benim anlamadığım insanlar şu yazılım da ki küçücük hatalara nasıl deve gözüyle bakıyorlar...
MIUI arayüzü görsel olarak çok sade şık ve stabil çalışan bir sistem, bunun şarja da olumlu etkisi var.
Adam "WhatsApp bildiriminin içeriği gözükmüyor'muş" diye MIUI Allah belanızı versin çok kötü bir yazılım bu vs diye saydırıp duruyor, yahu gözükse ne olur gözükmese ne olur çok görmek istiyorsan basarsın bildirime girip bakarsın ya da ana ekrana wp kısa yolu eklersin veya en kötüsü bir kaç zaman yeni güncellemeyi beklersin ve düzelir sorun...
Neymiş efendim kilit ekranın da bildirim gözükmüyormuş, yahu git tema mağazasından başka bir tema yükle ve kullan çözümü bu kadar basit hiç olmadı adamlar zaten kullanıcı yazılımı tamamen kullanabilsin diye açık bırakmışlar git başka bir rom yükle..
Hadi Kamera simsiyah gösterir, Flash açılmaz, ne bileyim ekran kendi kendine gider kararır bir şey olur ya da batarya yazılımdan ötürü aşırı ısındığı için şişer veya patlar tamam deriz....
İphone alırlar Yok efendim o kadar para verdik Bluetooth'tan şuradan buradan şarkı fotoğraf atılmıyor derler, LG alırlar yok Ekranları Patlıyor diye şikayet ederler, Samsung alırlar hiç bir kullanışlığı yok derler..
Ne istiyorlar anlamadım ben..
Şimdi bir de Xiaomi'de su geçirmezlik yok olayı çıktı, bu sertifikayı almak ve buna göre cihaz üretmek mobil cihaz üreten firmalar için en basit işlerden birisi....
"Ama" adamlar bu su geçirmezlik sertifikasını alırlar ve cihazlarını da buna göre üretirler ama fiyatlarda bir 300-400 lira artar, bu kez de fiyatlar çok arttı Xiaomi kendi politikasını çiğnedi derler..
Su geçirmezlik istiyorsan git Sony al, Tamamen kapalı ve güvenli bir sistem istiyorsan İphone al, Ofis çalışanıysan git Samsung'un Note serisini al, Müzik film ses istiyorsan LG al, Görüntü istiyorsan da git Huawei al bu kadar basit.
Her yazılımın kendine ve diğerlerine göre İYİ ve KÖTÜ yönleri var.
E ama MIUI işletim sisteminde gördüğün özelleştirmeler ve kısa yolların da en az %60'ını diğer işletim sistemlerinde göremezsin.
Xiaomi fanı vs değilim normal kullanıcı ve tüketiciyim, sadece insanların çözümü çok basit olan saçma sapan şeyleri çok büyütüp bir firmayı tamamen kötü bellemelerini isyan etmelerini sindiremiyorum.
E bir de piyasa da Snapdragon 845'li bir cihazı en ucuz olarak alabileceğiniz tek firma da Xiaomi'dir bu arada.
Son olarak adam bir Xiaomi cihaz alırken sağda solda duyuyor (Misal Mi8 diyelim) "Mi8 çok iyi süper bir cihaz şöyle böyle" kendisi bir cihazdan tam olarak ne bekliyor ne istiyor ne talep ediyor daha bunu bilmeden gidip Mi8 alıyor, sonra yok çentik var çok kötü yok şöyle yok böyle, e araştır iyice kardeşim yorumlarını oku incele gerekirse satan mağazalara gidip canlı canlı incele bak gör ondan sonra al..
Tamam Mi8 sana kötü geldi sevmedin diyelim ama başka birisi için çok iyi ve kusursuz bir cihaz ve tüm isteklerini taleplerini eksiksiz karşılıyor..
Telefon alırken cihaz modeline bakmayacaksın, kendi istek taleplerini analiz edip güzelce araştırıp ona göre bir cihaz belirleyip alacaksın.

Son düzenleme:

212celal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celâl
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
2
Xiaomi bazı şeyleri gittikçe zorlaştırıyor mi 8 se kullanıyorum global rom desteği verilmiyor twrp den eu rom yüklüyoruz telefon kaç defa festboot ta kaldı zor yani

XiaoMiraç

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Miraç
Cihazım
Mi A2 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
29
Kamerası için google cam yükleyebiliriz ayrıca SD işlemci kullanması mükemmel oluyor o fiyatlara genelde MT falan kullanıyorlar oyun kısmını pek bilmem ama mi a2 lite mesela SD 625 var gfx tool ile hdr ayarlarda gölge falan her şey açık kasmadan oynayanı gördüm tasarım da hangi markaya baksam diğerinin çakması gibi zaten şimdi hepsi aynı aşağı yukarı
Güncellemeler de gerçekten sinir bozucu olabiliyor beta sürümlerine hiç güncelleme yapmayın derim

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Ya benim anlamadığım insanlar şu yazılım da ki küçücük hatalara nasıl deve gözüyle bakıyorlar...
MIUI arayüzü görsel olarak çok sade şık ve stabil çalışan bir sistem, bunun şarja da olumlu etkisi var.
Adam "WhatsApp bildiriminin içeriği gözükmüyor'muş" diye MIUI Allah belanızı versin çok kötü bir yazılım bu vs diye saydırıp duruyor, yahu gözükse ne olur gözükmese ne olur çok görmek istiyorsan basarsın bildirime girip bakarsın ya da ana ekrana wp kısa yolu eklersin veya en kötüsü bir kaç zaman yeni güncellemeyi beklersin ve düzelir sorun...
Neymiş efendim kilit ekranın da bildirim gözükmüyormuş, yahu git tema mağazasından başka bir tema yükle ve kullan çözümü bu kadar basit hiç olmadı adamlar zaten kullanıcı yazılımı tamamen kullanabilsin diye açık bırakmışlar git başka bir rom yükle..
Hadi Kamera simsiyah gösterir, Flash açılmaz, ne bileyim ekran kendi kendine gider kararır bir şey olur ya da batarya yazılımdan ötürü aşırı ısındığı için şişer veya patlar tamam deriz....
İphone alırlar Yok efendim o kadar para verdik Bluetooth'tan şuradan buradan şarkı fotoğraf atılmıyor derler, LG alırlar yok Ekranları Patlıyor diye şikayet ederler, Samsung alırlar hiç bir kullanışlığı yok derler..
Ne istiyorlar anlamadım ben..
Şimdi bir de Xiaomi'de su geçirmezlik yok olayı çıktı, bu sertifikayı almak ve buna göre cihaz üretmek mobil cihaz üreten firmalar için en basit işlerden birisi....
"Ama" adamlar bu su geçirmezlik sertifikasını alırlar ve cihazlarını da buna göre üretirler ama fiyatlarda bir 300-400 lira artar, bu kez de fiyatlar çok arttı Xiaomi kendi politikasını çiğnedi derler..
Su geçirmezlik istiyorsan git Sony al, Tamamen kapalı ve güvenli bir sistem istiyorsan İphone al, Ofis çalışanıysan git Samsung'un Note serisini al, Müzik film ses istiyorsan LG al, Görüntü istiyorsan da git Huawei al bu kadar basit.
Her yazılımın kendine ve diğerlerine göre İYİ ve KÖTÜ yönleri var.
E ama MIUI işletim sisteminde gördüğün özelleştirmeler ve kısa yolların da en az %60'ını diğer işletim sistemlerinde göremezsin.
Xiaomi fanı vs değilim normal kullanıcı ve tüketiciyim, sadece insanların çözümü çok basit olan saçma sapan şeyleri çok büyütüp bir firmayı tamamen kötü bellemelerini isyan etmelerini sindiremiyorum.
E bir de piyasa da Snapdragon 845'li bir cihazı en ucuz olarak alabileceğiniz tek firma da Xiaomi'dir bu arada.
Son olarak adam bir Xiaomi cihaz alırken sağda solda duyuyor (Misal Mi8 diyelim) "Mi8 çok iyi süper bir cihaz şöyle böyle" kendisi bir cihazdan tam olarak ne bekliyor ne istiyor ne talep ediyor daha bunu bilmeden gidip Mi8 alıyor, sonra yok çentik var çok kötü yok şöyle yok böyle, e araştır iyice kardeşim yorumlarını oku incele gerekirse satan mağazalara gidip canlı canlı incele bak gör ondan sonra al..
Tamam Mi8 sana kötü geldi sevmedin diyelim ama başka birisi için çok iyi ve kusursuz bir cihaz ve tüm isteklerini taleplerini eksiksiz karşılıyor..
Telefon alırken cihaz modeline bakmayacaksın, kendi istek taleplerini analiz edip güzelce araştırıp ona göre bir cihaz belirleyip alacaksın.
Çok teşekkür ederim hocam....ağzınıza sağlık, dediklerinizin tamamının altına imzamı atıyorum...iyi forumlar

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20
Çok teşekkür ederim hocam....ağzınıza sağlık, dediklerinizin tamamının altına imzamı atıyorum...iyi forumlar

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk
Ne demek hocam ben teşekkür ederim..
Sizin düşüncelerinize de tercüme olduysam ne mutlu, iyi forumlar ..

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner Güngör
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
65
Verdiğim paraya aynı performansı Samsung veya Apple verseydi şüphesiz onları alırdım. 10 bin liraya iPhone alıp %100 verimle kullanacağıma 2 bin liraya Xiaomi alır %60 verimle kullanırım. iPhone X'e 7-8 bin lira verdikten sonra yenisi çıkıp cihazınız eskitilmeye başladığında içiniz yanmayacakmı? Mesela benim Mi 5s'im eskitmeye maruz kaldı. 1300'e satıp 1700 liraya yenisini aldım.

Üst Alt