İnceleme Xiaomi 15 Ultra İlk deneyimler

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Hayir hocam. Benim cihaz çin 15 ultra. Açmanin yolunu buldugum gibi deneyecegim. Hyperos 2 çin bl acma kismi artik bayagi bir zor. Hayirlisi inşallah acabilirim.
Neden Çin sürüm aldın hocam? Batarya için mi?

hayretlericerisindeyim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi 14 Ultra
Konular
7
14 ultra mı, 15 ultra mı derken konuştuğumuz şey ne diye bakınca menülerde ve geçişlerde takılma olmuyor diyoruz. Ödediğimiz paraya bak, konuştuğumuz incelemeye bak.
Bana saçma gelen şeyler var. Ekran çözünürlüğünü WQHD+ yaptığımda ve ekran yenileme hızı 120hz olduğunda, şarj 5-6 saatte bitiyor. Bu kadar kısa sürede bitecekse neden bu özellikleri telefona ekliyorlar ki? Bu telefonlar pazarlanırken "donanım harikası, amiral gemisi, uzay mekiği" gibi tabirler kullanılarak pazarlanıyor ama gelin görün ki şarjı 5-6 saat bile gitmiyor

reLive <3

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
7
Neden Çin sürüm aldın hocam? Batarya için mi?
Hem batarya hem depolama icin. Global de 4.0 kullaniliyor hocam. 14 ultra da bulunan kioxia ufs 4.0 nand in kucuk hali var global de. Çin de hynix ufs 4.1 yeni bir nand kullaniliyor. Suan global den 3k ucuz aldim hem de sifir kutulu jelatinli. Zaten kaydi yapiliyormuş ta sonra lazim olur diye bl acayim dedim. İngilizcem bayagi iyi sorun yasamiyorum bilgisayarimi da ingilizce kullaniyorum ama yapay zeka kisimlari çince ve whatsapp sorun cikariyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana saçma gelen şeyler var. Ekran çözünürlüğünü WQHD+ yaptığımda ve ekran yenileme hızı 120hz olduğunda, şarj 5-6 saatte bitiyor. Bu kadar kısa sürede bitecekse neden bu özellikleri telefona ekliyorlar ki? Bu telefonlar pazarlanırken "donanım harikası, amiral gemisi, uzay mekiği" gibi tabirler kullanılarak pazarlanıyor ama gelin görün ki şarjı 5-6 saat bile gitmiyor
Hocam 14 ultra kullaniyordum onceden. Dediginiz sorunlardan ayri cihaz asiri isiniyordu. O yuzden sattim. Global di o. Şuan çin 15 ultra kullaniyorum. Yogun kullanimda dahi gunu rahat cikartiyor. Orta kullanimda kamera acmadigimda 12 saati geckin ekran suresi aliyorum. Gayet memnunum. 2k 120hz de kullaniyorum. Rus romu ile ne olur acaba 😋

Hem batarya hem depolama icin. Global de 4.0 kullaniliyor hocam. 14 ultra da bulunan kioxia ufs 4.0 nand in kucuk hali var global de. Çin de hynix ufs 4.1 yeni bir nand kullaniliyor. Suan global den 3k ucuz aldim hem de sifir kutulu jelatinli. Zaten kaydi yapiliyormuş ta sonra lazim olur diye bl acayim dedim. İngilizcem bayagi iyi sorun yasamiyorum bilgisayarimi da ingilizce kullaniyorum ama yapay zeka kisimlari çince ve whatsapp sorun cikariyor.

Hocam 14 ultra kullaniyordum onceden. Dediginiz sorunlardan ayri cihaz asiri isiniyordu. O yuzden sattim. Global di o. Şuan çin 15 ultra kullaniyorum. Yogun kullanimda dahi gunu rahat cikartiyor. Orta kullanimda kamera acmadigimda 12 saati geckin ekran suresi aliyorum. Gayet memnunum. 2k 120hz de kullaniyorum. Rus romu ile ne olur acaba 😋
10 - 11 saat desem daha dogru olur hocam 12 yerine. Cihazin kapali oldugu yerleri az dusunmus olabilirim.

Son düzenleme:

hayretlericerisindeyim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi 14 Ultra
Konular
7

10 - 11 saat desem daha dogru olur hocam 12 yerine. Cihazin kapali oldugu yerleri az dusunmus olabilirim.
Hâlâ bu ROM işlerinden anlıyor değilim fakat günde en az 2 kez şarja takmam gerekiyor, bu da hâliyle can sıkıcı oluyor. iPhone'dan buna geçmemin nedeni şarj idi ama geçtiğimden beri bir türlü yüzüm gülmedi desem yeridir. Bugün sizin paylaşımınızı gördükten sonra telefonu elden çıkartıp 15 Ultra'ya geçmeyi bile aklımdan geçirdim. Sonrasında "Ulan, ben bir iPhone'u iyi kötü 6-7 sene kullandım. Bir Xiaomi'yi ise 5 ayda 2 kez değiştirip şimdi de bir üst modeline geçme ihtiyacı mı hissediyorum?" diye düşünerek vazgeçtim

mkm5838

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
rn9s
Konular
1
Bu problemi yaşayan var mı acaba güç bela giriyorum bir şekilde ama l3 gözüküyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-24-21-15-08-865_com.netflix.mediaclient.jpg
    Screenshot_2025-03-24-21-15-08-865_com.netflix.mediaclient.jpg
    259,5 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2025-03-24-20-33-31-284_com.netflix.mediaclient.jpg
    Screenshot_2025-03-24-20-33-31-284_com.netflix.mediaclient.jpg
    159,3 KB · Görüntüleme: 25

mkm5838

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
rn9s
Konular
1

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-03-25-01-16-21-524_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2025-03-25-01-16-21-524_com.android.vending.jpg
    639,8 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_2025-03-25-01-16-08-071_rikka.safetynetchecker.jpg
    Screenshot_2025-03-25-01-16-08-071_rikka.safetynetchecker.jpg
    385,8 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2025-03-25-01-26-56-364_com.flinkapps.safteynet.jpg
    Screenshot_2025-03-25-01-26-56-364_com.flinkapps.safteynet.jpg
    610,1 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

reLive <3

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail Dağlı
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
7
APK pureden indirdim mecbur onda da durum bu hocam

Başka uygulamada böyle sonuç aldım
Drm info dan bakar misiniz? O da play store da var. Cihazin yazilimi ile oynandi mi?

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
30
Bootloader kilidiniz açık mı ? Ücretli mi açtınız ?

Security Developer ana başlığa 15 Ultra başlığı ekleyebilir misiniz ? Rom vs konularını ayrı başlıklarda açsak.
Tabi ki üst birime aktarıyorum isteğinizi, kategori açılım sonrası taşınması gereken konuları dahil ederiz.

İyi forumlar

Üst Alt