- Adım
- M. Mustafa
- Cihazım
- Xiaomi 13T
- Meslek
- Ofis Sorumlusu
- Konular
- 191
İyi forumlar hocalarım. 13T için custom kernel veya TWRP olmadığından ve ben de Magisk kullanmak istemediğimden dolayı KernelSU kurma çabasına girdim. Kendi sitesinde çok basit ve açıklayıcı olmayan bir anlatımı olduğunu düşündüğümden dolayı biraz gerilsem de yabancı bir arkadaşın tavsiyesi üzerine yaptığım çok basit bir yöntemle KernelSU kurdum cihazıma. Özellikle banka, NFC gibi durumlarda sorun yaşandığı için Magisk ile, onun yerine KernelSU tavsiye ederim. 
Gerekenler:
Kurulum:
Şu an root yetkisi verme, modül kurma gibi özellikleri rahatça kullanabiliyorum. Ancak garip bir durum var: SafetyNet testinden geçiyor ama Play Store sertifikalı değil uyarısı veriyor ve Netflix gibi uygulamalar Play Store'da görünmüyor. Uygulamalar sıfırlamama rağmen sıkıntı gitmedi. Bilginize.
Kullandığınız romun boot.img dosyasını
DİKKAT!
Herhangi bir bootloop olayıyla karşı karşıya kalırsanız veya cihaz boot ekranını geçemezse, kullanmış olduğunuz rom dosyasının içinden boot.img dosyasını yine aynı kurulum yoluyla kurarsanız stok haline getirmiş olursunuz. Ben bu işlemleri Xiaomi.EU romda yaptım ve sorun yaşamadım. Ancak %100 garantisini veremiyorum başka kullanıcılar için.
DİKKAT 2!
Bu anlatım Xiaomi 13T içindir. Başka cihazlarda aynı dosyalar geçerli olmayabilir (özellikle KernelSU tarafından yayınlanan boot imaj dosyası). Konuya göre hareket etmiş herkes kendi sorumluluğundadır.
DİKKAT 3!
TWRP olmadığı için, bir modül dolayısıyla bootloop olma durumunda cihazı kurtarmak kolay olmayacaktır. Cihazın stok boot imaj dosyasını yine yukarıdaki adımlarla kurarsanız KernelSU devre dışı kalacağı için açılacaktır. Ancak modüller uygulamada görünmeyeceğinden yeniden rootladığınızda yine bootloop olacaktır. Bununla ilgili önlemlerinizi alınız. Ben bulamadım ama varsa KernelSU için bootloop saver modülü, paylaşırsanız seviniriz.
KernelSU ekibi tarafından yayınlanan kurtarma yöntemi açıklaması şöyle:
Gerekenler:
- Kişisel bilgisayar
- BL kilidi açık Xiaomi 13T
- Minimal ADB and Fastboot
- Kablo
- KernelSU'nun kendi yayınladığı
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
-
- Yedek olarak kullandığınız romun boot.img'si *opsiyonel*
Kurulum:
- Minimal ADB and Fastboot programını bilgisayara kurun.
- KernelSU'nun kendi boot imaj dosyasını indirdikten sonra zip aracıyla (Winrar, 7Zip vs.) klasöre çıkartın ve içindeki imaj dosyasının adını "boot" olarak kısaltalım.
- Bu imaj dosyasını "C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot" klasör yoluna gittikten sonra klasör içine kopyalayın.
- Telefonu kapatıp ses kısma ve güç tuşuna basılı tutarak açın. Cihazın ekranına "FASTBOOT" yazısı gelince elinizi çekin.
- Telefonu kablo ile bilgisayara bağlayın.
- "C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot" klasörünün yukarıdaki klasör yoluna tıklayın ve "cmd" yazıp enterlayın.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
- Siyah CMD ekranı gelince şu kodu yazın: fastboot flash boot boot.img
- İşlem bitince de şu kodu yazın: fastboot reboot
- Cihazınız yeniden başlayacak. Açılınca da KernelSU apk dosyasını kurup keyfini çıkartın.
Şu an root yetkisi verme, modül kurma gibi özellikleri rahatça kullanabiliyorum. Ancak garip bir durum var: SafetyNet testinden geçiyor ama Play Store sertifikalı değil uyarısı veriyor ve Netflix gibi uygulamalar Play Store'da görünmüyor. Uygulamalar sıfırlamama rağmen sıkıntı gitmedi. Bilginize.
Kullandığınız romun boot.img dosyasını
adresinden indireceğiniz romun içinden alabilirsiniz. İndirip zip dosyalarını dışarı çıkartınca "images" isimli klasörün içinde boot dosyasını görebilirsiniz.DİKKAT!
Herhangi bir bootloop olayıyla karşı karşıya kalırsanız veya cihaz boot ekranını geçemezse, kullanmış olduğunuz rom dosyasının içinden boot.img dosyasını yine aynı kurulum yoluyla kurarsanız stok haline getirmiş olursunuz. Ben bu işlemleri Xiaomi.EU romda yaptım ve sorun yaşamadım. Ancak %100 garantisini veremiyorum başka kullanıcılar için.
DİKKAT 2!
Bu anlatım Xiaomi 13T içindir. Başka cihazlarda aynı dosyalar geçerli olmayabilir (özellikle KernelSU tarafından yayınlanan boot imaj dosyası). Konuya göre hareket etmiş herkes kendi sorumluluğundadır.
DİKKAT 3!
TWRP olmadığı için, bir modül dolayısıyla bootloop olma durumunda cihazı kurtarmak kolay olmayacaktır. Cihazın stok boot imaj dosyasını yine yukarıdaki adımlarla kurarsanız KernelSU devre dışı kalacağı için açılacaktır. Ancak modüller uygulamada görünmeyeceğinden yeniden rootladığınızda yine bootloop olacaktır. Bununla ilgili önlemlerinizi alınız. Ben bulamadım ama varsa KernelSU için bootloop saver modülü, paylaşırsanız seviniriz.
KernelSU ekibi tarafından yayınlanan kurtarma yöntemi açıklaması şöyle:
Güvenli Mod'u kullanmayı deneyebilirsiniz. Güvenli Mod'da tüm modüller devre dışı bırakılır.
Güvenli Mod'a girmenin iki yolu vardır:
Bazı sistemlerin yerleşik Güvenli Modu; bazı sistemlerde ses kısma düğmesine uzun basarak erişilebilen yerleşik bir Güvenli Mod bulunurken, diğerleri (MIUI gibi) Kurtarma'da Güvenli Modu etkinleştirebilir. Sistemin Güvenli Moduna girerken, KernelSU da Güvenli Moda girecek ve modülleri otomatik olarak devre dışı bırakacaktır.
KernelSU'nun yerleşik Güvenli Modu; işlem yöntemi, ilk önyükleme ekranından sonra ses kısma tuşuna sürekli olarak üç kereden fazla basmaktır. Bunun basılı tutma değil, bas-bırak, bas-bırak, bas-bırak şeklinde olduğuna dikkat edin.
Güvenli moda girdikten sonra, KernelSU Yöneticisinin modül sayfasındaki tüm modüller devre dışı bırakılır, ancak sorunlara neden olabilecek modülleri kaldırmak için "kaldırma" işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak:
Güvenli Mod'a girmenin iki yolu vardır:
Bazı sistemlerin yerleşik Güvenli Modu; bazı sistemlerde ses kısma düğmesine uzun basarak erişilebilen yerleşik bir Güvenli Mod bulunurken, diğerleri (MIUI gibi) Kurtarma'da Güvenli Modu etkinleştirebilir. Sistemin Güvenli Moduna girerken, KernelSU da Güvenli Moda girecek ve modülleri otomatik olarak devre dışı bırakacaktır.
KernelSU'nun yerleşik Güvenli Modu; işlem yöntemi, ilk önyükleme ekranından sonra ses kısma tuşuna sürekli olarak üç kereden fazla basmaktır. Bunun basılı tutma değil, bas-bırak, bas-bırak, bas-bırak şeklinde olduğuna dikkat edin.
Güvenli moda girdikten sonra, KernelSU Yöneticisinin modül sayfasındaki tüm modüller devre dışı bırakılır, ancak sorunlara neden olabilecek modülleri kaldırmak için "kaldırma" işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak:
Son düzenleme: