- Adım
- Avni Ataver
- Cihazım
- Xiaomi 13 Pro
- Meslek
- Eğitimci
- Konular
- 47
Dxomark' ı bu kadar önemsemeyin hocam. Oradaki dereceler profesyonel araştırmalar sonucunda ortaya çıkıyor. Bence siz normal bir kullanıcının çektiği fotoğraflarla cihaz karşılaştırması yapın. Misal herkesin öve öve bitiremediği iPhone 14 pro dxomark' a göre 13.sırada benim 13 Pro 27.sırada. Fakat her ikisiyle yaptığım karşılaştırmalarda ( kendi çekimlerinden bahsediyorum ) video çekimi dışında 13 pro her şekilde önde. Leica' ,nın Xiaomi' ye bir artısı olduğunu bende düşünmüyorum. Zira Leica'sız 11 ultranın dxomark' a göre Leica' lı 13 prodan da 13 ultradan da daha iyi bir derecesi var.13T 600 dolar ile satışa çıktı ama telefon kötü olduğu için bu fiyata satilmadigi için zavallı xiaomi essek gibi fiyatını 150 dolar birden indirdi 2 ay içinde. Orta doğu fiyatları ile Avrupa Amerika fiyatlarını karıştırmayın xiaomi orta doğuda daha ucuza satış yapabilmek için daha kalitesiz bir seri ürettiğini duydum. Bence başarısız kelimesi daha doğru olur bu cihaz için. Madem böyle salak kamerası var A54 yurtici alırdım imei falan uğraşmazdim bu cihazı almayı düşünen varsa almayın. Kamera özürlüsü xiaomi dümenden leica işte. Leica Huawei ile işbirliği yapmıştı direk dxomark 1.siraya fırladı birde xiaomi ve leica iş birliğine bakın en pahalı cihazları bile diğer markaları yakalayamıyor...
Huawei konusunda size katılıyorum. Xmage teknolojisi ile Huawei fotoğrafçılıkta başka bir seviyeye çıktı. Ne var ki kamerası iyi diye de Google uygulamalarının olmadığı bir telefona o kadar para verilmez. Üçte bir fiyatına gider DSLR kamera alırım daha iyi.