Yardım Xiaomi 13T Kamera Bug

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
4 sene sonra tekrar xiaomi aldım ve bir arpa boyu yol alamamışlar kamera yazılımı bile hatalı yanlış çalışıyor...
13T sahipleri ayarlardan çekirdek sürümüne 5-6 kez tıklayıp donanım testine girerek rear camera, telefoto camera bölümüne bakarken telefonun arkasından parmağınızla kapatarak ana kamerayı ve telefoto kamerasını tespit edin.
Daha sonra kamera uygulamasını açın 1x 2x moduna getirin ve portre modunda master lens ayarlarından 35mm 50mm arası geçiş yapın telefon canı isterse ana kamerayı canı isterse arada telefoto kamerayı kullanıyor 🤣 madem telefoto kamerayı kullanmayacaksın neden koyarsın süs mü?
Samsung almayan aklıma tüküreyim böyle bir saçmalık olamaz ya cidden insana merdiven altı ürün almış gibi hissettiriyorlar... Üretirken piyasaya sürerken kimsemi test etmiyor bu cihazları anlamıyorumki...

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
23
4 sene sonra tekrar xiaomi aldım ve bir arpa boyu yol alamamışlar kamera yazılımı bile hatalı yanlış çalışıyor...
13T sahipleri ayarlardan çekirdek sürümüne 5-6 kez tıklayıp donanım testine girerek rear camera, telefoto camera bölümüne bakarken telefonun arkasından parmağınızla kapatarak ana kamerayı ve telefoto kamerasını tespit edin.
Daha sonra kamera uygulamasını açın 1x 2x moduna getirin ve portre modunda master lens ayarlarından 35mm 50mm arası geçiş yapın telefon canı isterse ana kamerayı canı isterse arada telefoto kamerayı kullanıyor 🤣 madem telefoto kamerayı kullanmayacaksın neden koyarsın süs mü?
Samsung almayan aklıma tüküreyim böyle bir saçmalık olamaz ya cidden insana merdiven altı ürün almış gibi hissettiriyorlar... Üretirken piyasaya sürerken kimsemi test etmiyor bu cihazları anlamıyorumki...
İnternet üzerinden çin romi için geliştirilen, kamera uygulamasını indirip güncelleme yapabilirsiniz belki hata giderilir.

Telegram kanalında da indirebilirsiniz.
Onun yazılımsal hata olduğunu düşünüyorum Xiaomi Cihazlar zaten ayrı bir kronik orası ayrı mevzu kendi güvenlik uygulamasın da bile reklam veriyor gerisini siz düşünün 😂

Bu tür şeyler bana saçma geliyor, yazılım olarak Samsung dan iyi olan Huawei var fakat onun cihazları biraz pahalı ve ambargo sebebi ile Türkiye ye pek getirmiyorlar cihazları.

Son düzenleme:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Bu sorun değil aslında hocam. Kamera uygulamasında bunun ayarı bile var. Telefoto kameranın odak mesafesi biraz uzak. Bu nedenle 2x moduna alınca cihaz mesafeyi kontrol ediyor. Eğer telefoto kameranın odak mesafesinden önde ise nesne ana kamerayı 2x yapıp fotoğraf çekiyor. Eğer telefoto kameranın odak mesafesinin içindeyse telefoto kameraya geçiyor.

Şöyle test edebilirsiniz. Bir odanın diğer ucuna (5-6 mt) bakarken cihazı 2x moduna alın, kamera geçişi yaptığını hissedeceksiniz, cihaz telefoto kameraya geçecek. Ardından öyleyken bir de çok yakındaki bir nesneye çevirin kamerayı, tekrar bir kamera geçişi olacak, telefotodan ana kameraya geçecek.

Benim cihazda Xiaomi.EU kurulu olduğu için İngilizce yazıyor ama aynı çeviride sizde de böyle bir ayar olmalı bunun için.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sorun değil aslında hocam. Kamera uygulamasında bunun ayarı bile var. Telefoto kameranın odak mesafesi biraz uzak. Bu nedenle 2x moduna alınca cihaz mesafeyi kontrol ediyor. Eğer telefoto kameranın odak mesafesinden önde ise nesne ana kamerayı 2x yapıp fotoğraf çekiyor. Eğer telefoto kameranın odak mesafesinin içindeyse telefoto kameraya geçiyor.

Şöyle test edebilirsiniz. Bir odanın diğer ucuna (5-6 mt) bakarken cihazı 2x moduna alın, kamera geçişi yaptığını hissedeceksiniz, cihaz telefoto kameraya geçecek. Ardından öyleyken bir de çok yakındaki bir nesneye çevirin kamerayı, tekrar bir kamera geçişi olacak, telefotodan ana kameraya geçecek.

Benim cihazda Xiaomi.EU kurulu olduğu için İngilizce yazıyor ama aynı çeviride sizde de böyle bir ayar olmalı bunun için.
Teşekkürler hocam sorun çözüldü artık yakınlaştırmada her zaman telefoto kamera çalışıyor :) Yalnız xiaominin yazılımsal hatalarına hiç tahammülüm kalmamış patlamaya hazır bomba gibiyim :D hyperos ile çindeki özellikler umarım globale gelir.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Teşekkürler hocam sorun çözüldü artık yakınlaştırmada her zaman telefoto kamera çalışıyor :) Yalnız xiaominin yazılımsal hatalarına hiç tahammülüm kalmamış patlamaya hazır bomba gibiyim :D hyperos ile çindeki özellikler umarım globale gelir.
Gelmez hocam, beklentiye girip bu sefer de atom bombası seviyesine çıkmayın. :D Düzgün çalışsın da gerisi hallolur. :D

boruc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Konular
0

Bu ayar açık mı olması gerekli yoksa kapalı mı?

Birde genel olarak kullandiginiz kamera ayarlari nedir acaba?
HDR- Acik/Kapalı
AI Kamera - Açık/Kapalı
AI Deklanşör - Açık/ Kapalı
Leica Mod - Otantik/Vibrant
Vs.

Bu telefon bazen cok guzel fotograf cekiyor bazen ise kötü. Kamera iyi mi kötü mü karar veremiyorum :)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Bu ayar açık mı olması gerekli yoksa kapalı mı?

Birde genel olarak kullandiginiz kamera ayarlari nedir acaba?
HDR- Acik/Kapalı
AI Kamera - Açık/Kapalı
AI Deklanşör - Açık/ Kapalı
Leica Mod - Otantik/Vibrant
Vs.

Bu telefon bazen cok guzel fotograf cekiyor bazen ise kötü. Kamera iyi mi kötü mü karar veremiyorum :)
Bence bu ayar açık olmalı. Kapalı olursa gerçekten 2x uzaklıkta bir mesafedeki bir şeyi çekmek isterseniz bulanık çıkacaktır yoksa.

HDR otomatik zaten.
AI kapalı.
AI deklanşör kapalı.
Leica mecbur seçiyoruz, en gerçek tonlar da onda olduğundan vibrant seçili.

Diğer hiçbir ayarla oynamıyorum. Genelde fotoğrafları da GCam ile çekiyorum.

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
23
En sonun da iple asacaz telefonları 😅

Üst Alt