3-4 saatlik hyperos deneyimim
- Akıcılık artmış ama genel olarak bir yavaşlama hissettim özellikle sayfalarda yukarıdan aşağı kaydırma hareketinde. Belki yeni yüklediğim içindir bir kaç gün daha şans vermek gerek ama ara sıra takılmalarda yaşadım arayüzde.
- Bir an eu custom rom yükledim sandım çünkü bir kaç yerde ingilizce ayar gördüm garip geldi.
- En sevdiğim brave browser mahvoldu kendi kendine sekme kilitleniyor kapatıp açıyorum düzelmiyor bir kaç dakika sonra kendiliğinden düzeliyor sonra arada tekrarlıyor pil optimizasyonunu falan kapattım apkmirrordan daha önceki sürümleri denedim olmadı muhtemelen android 14 veya hyperos kaynaklı bir bug.
- İlk yüklediğimde arama uygulaması kasıyordu 60hz çalışıyordu ekran ayarlarından yenileme hızını değiştirip eski ayarına aldığımda düzeldi arama uygulaması 120hz çalışmaya başladı bir anda böyle bir bugda var bilginiz olsun.
Uygulama kasasındaki widgetlar ana ekrana hala eklenemiyor ve kontrol merkezindeki yeni tasarım hoşuma gitmedi çünkü ihtiyacım olanları eklediğimde kontrol merkezini kapatmak için 2 kez yukarı kaydırmam gerekiyor. Tek seferde yukarı kaydırma hareketiyle kapatmak için bir çok kontrol merkezi öğesini kaldırdım.
Genel olarak toparlarsak hyperos beni mutlu etti yeni Mi Sans yazı tipini simgeleri ve özellikleri beğendim ufak tefek sorunları göz ardı ederek kullanmaya devam edeceğim muhtemelen bir sonraki güncellemede çok daha iyi hale gelecektir.
Gerçi beğenmesemde bootloader kilidi kapalı tıkılıp kaldım tekrar kilidi açmak zor olacak ve uzun sürecek hyperos ile gelen bootloader kilidi kuralları malum o yüzden beğenmek zorundayım
2025 te android 15 ve hyperos 2.0 güncellemesinde görüşmek üzere