Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Yeni telefon alacaklara tavsiye niteliğinde günü birlik tecrübe ve bilgilendirme amaçlı konuyu devamlı güncellemek istiyorum.
İnternette bu konuda çok soru soran insanlar var.öyle tatmin edici cevaplar yok maalesef..
Öncelikle
Profesyonel olmasa da deneyimlerim
Önceki telefonum redmi note 12 pro 5 g idi.Telefon gerçekten çok iyiydi.ses hoparlör malzeme kalitesi ama 20bant olmaması nedeniyle telefonu 13 T ile takas ettim.
Önceki telefonum hanıma verdiğim cihaz redmi note 10 pro kesinlikle bana göre bir efsaneydi.
Doğal olarak kıyaslamayı bu cihazları baz alarak yorum yapacağım.
Telefonum 13 t yurtdışı cihaz yeşil renk telefonu alırken bide şeffaf kılıf aldım.
Kesinlikle telefon asla kılıfsız kullanmayın telefon elimizde sabun misali kayıp gidebilir.
Benim en çok önem verdiğim özellikler ses kamera video film sosyal medya gibi şeyler..
Asla oyun oynamam vaktim de yok zaten.
Ama telefonu bazen çok kurcalarken telefon bir anda ısınıyor.bazı arkadaşlar itiraz eder yada bende problem yok desede cihaz böyle hafif işlemlerde ısınırsa oyunda nasıl olur sis tahmin edin.
Ses olarak iyi ama dobl atmos hakkını vermiyor.
Sesi yüksek ama dağınık bir şekilde net değil.
Ekran olarak ta bir Samsung gibi olmaz olamaz amoled ama yazılımsal sorunlar nedeniyle ekranda otomatik parlaklık sıkıntılı bazen sapıtıyor.
Kamera benim için önemli olan özellik ama maalesef bu telefon kamera konusunda kesinlikle çuvallamış ön kamera benim 10 yıl önceki telefonum bundan kat kat iyi fps düşük renk kontrast sanki kafama bir un çuvalı dökülmüş.fena değil diyenler var ama vallahi tam bir rezalet..
Arka kamera ön kamera ya göre kat kat iyi ama kesinlikle redmi note 12 pro la hiç bir fark yok hatta daha düşük diyebilirim.
Leica lens tamamen bir hikaye iş olsun diye konulmuş..yani bu telefonu üreten firma mühendisi her ne halt ise ön kamera dan fotoğraf video çekmiş mi nasıl bu rezilliği görmemiş görememiş.ve tabi macro mod yok.
Oyun performansını oyun oynamadığım için yorum yapamam.ama şunu anladım ki snapdragon olmayan cihaz tomarla para vermek akıl karı değil.
Batarya konusunda standart kullanıcı olarak bir günü fuul kurtarıyor.
Büyük ihtimalle cihazı satmayı düşünüyorum.
Xiomi artık fp cihazı değil.
Yeni gelecek hiperos ta xiomiyi kurtaramaz.
Bu kadar sık sık cihaz çıkarmak marifet değil.
Büyük ihtimalle sonraki telefonum Samsung Huawei yada oneplus olacaktır.
Benim telefon da sıkıntı yok senin cihazı garantiye yok tamire ver yazılımsal sorunlar var efendim diye karşı çıkanlar olabilir.gerçek bu ona göre karar verin.
10 üzerinden
Ses 10/8
Kamera 10/7
Performans 10/7
Tasarım 10/9
Bir telefon almak ülkemizde hayal gibi bir şey..
Ona göre araştırıp telefon alın.takasta 13 bine aldım.Cihazı almak isteyen varsa 11,5 den vereceğim.
Sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum.
Adminler konuyu silmez ise fotoğraf ve video çekimlerini ekleyeceğim.