Yardım Xiaomi 13 HyperOS Büyük Sorun

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
71
Ben bu durumun cihazla çok alakası olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olsa eşimin kullandığı Redmi note 12s sıkıntı çıkarırdı. Biri güvenlik olmak üzere iki HyperOs güncellemesi aldı ama gayet akıcı ve stabil çalışıyor.
" Beklentisi az bir hayat çok beklentilerin getireceği yükleri telafi eder...." diye boşuna söylenmemiş.
Tamamen kullanıcı deneyimi ile alakalı...
Kullanıcı deneyimi ile ne alakası var hocam? 13 Ultra kullanıyorum miui 14de pil daha iyi gidiyordu. Ki hep dikkat ederim pil tüketimine aynı senaryolarda kullanırım hep. Gece geç yattığım için 4gibi şarjdan çeker öğlen 13.00 gibi uyanırım. Miui de ve Hyperos 1. Sürümde gece 4de şarjdan çektiğimde ve uyandığımda pil ömrü %100 oluyordu 2. Güncelleme sonrası %97 ve cihazı elime alıp biraz gezindiğimde pili resmen içiyor. Extra yüklenmiş uygulama yok, extra açılmış ayar yok. Yani 1 günde mi bu kadar fark edecek? Sırf denemek için cihazı 6 saat önce Ultra pil tasarruf moduna aldım. 6 saatte bekleme modunda(ki Ultra pil tasarruf modunda pil harcamaması lazım) %5 pil harcamış. Tamam ekran geçişleri, uygulama geçişleri hız vs stabil ama pili harcıyor işte. Kullanmadığım marka kalmadı. Pil tüketimini güncelleme ile en kötü hale getiren bir tek xiaomiyi gördüm. Zamanında miui 11den miui 12ye geçtiğimde aynısını mi note 10da da yaşadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçin Eu 14.0.20 sürüme diyorum ama, bir HyperOS sevdası almış gidiyor angel~~
Sonunda öyle olacak hocam 🙂

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Kullanıcı deneyimi ile ne alakası var hocam? 13 Ultra kullanıyorum miui 14de pil daha iyi gidiyordu. Ki hep dikkat ederim pil tüketimine aynı senaryolarda kullanırım hep. Gece geç yattığım için 4gibi şarjdan çeker öğlen 13.00 gibi uyanırım. Miui de ve Hyperos 1. Sürümde gece 4de şarjdan çektiğimde ve uyandığımda pil ömrü %100 oluyordu 2. Güncelleme sonrası %97 ve cihazı elime alıp biraz gezindiğimde pili resmen içiyor. Extra yüklenmiş uygulama yok, extra açılmış ayar yok. Yani 1 günde mi bu kadar fark edecek? Sırf denemek için cihazı 6 saat önce Ultra pil tasarruf moduna aldım. 6 saatte bekleme modunda(ki Ultra pil tasarruf modunda pil harcamaması lazım) %5 pil harcamış. Tamam ekran geçişleri, uygulama geçişleri hız vs stabil ama pili harcıyor işte. Kullanmadığım marka kalmadı. Pil tüketimini güncelleme ile en kötü hale getiren bir tek xiaomiyi gördüm. Zamanında miui 11den miui 12ye geçtiğimde aynısını mi note 10da da yaşadım.

Veri topluyorlar hocam Google bir yandan xiaomi bir yandan girişmiş arkada bir sürü veri toplayan uygulama var bazı kişiler debloat yaparak bundan kurtulduğunu sanıyor ama koskoca şirket bunu 1 2 gereksiz uygulama ile sınırlı tutmaz telefonun çalışması için gerekli uygulamaların içine gömülü yürütüyorlar işini. Birde telefonun işlemcisi neyse mediatek snapdragon o şirkette veri topluyor zaten yüklediğimiz bütün uygulamalarda bunu yapıyor haliyle telefonu kullanırken şarjın %30 sadece bunların veri toplama işlemlerine harcanıyor.

Apple bu konuda oldukça iyi durumda işlemci ve işletim sistemi kendisine ait ve en azından 1 kişi veri topluyor. Sosyal medya gibi 3.parti uygulamaların veri toplamasını baya zorlastiriyor engelliyor. Meta şirketi ile Apple bu yüzden kavgalı hatta :)

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42

Kullanıcı deneyiminden kastım günlük rutin kullanım alışkanlığı değildi hocam. Görüyorum ki ikimizde aynı seri cihazları kullanıyoruz. Kamera haricinde aynı işlemci, aynı yardımcı işlemci, aynı çekirdek, aynı cpu frekansı, aynı grafik işlemcisi... Sizin cihazın farkı daha yüksek renk derinliğine sahip daha yüksek ekran parlaklığı ve daha fazla renk sayısı... Artısı ise daha yüksek batarya kapasitesi....Yani ortada garip bir durum var.
Benin kullandığım cihaz resmi kayıtlı orijinal imeili, bl kilidi kapalı ve global rom yüklü. İlk mesajımda bahsettiğim gibi normal kullanımda şarj süresi bir buçuk günü buluyor. Yoğun kullamımda ise bir günü rahat çıkarıyor. Eğer mobil veri ağırlıklı kullanırsam batarya süresi en fazla yüzde 15 fark ediyor. İlk HyperOs güncellemesi ile bu durum değişmedi. İkinci güncelleme güvenlik yamasıydı, dolaysıyla onun da batarya üzerinde bir etkisi olmadı. Siz şarjdan çıkarıp biraz kullandığımda resmen bataryayı içiyor demişsiniz ama bende yüzde 100 den 99 a düşmesi bile yarım saati buluyor. Çünkü yüzde 100 şarj değerini uzun süre sabit tutan firmaların başında gelir Xiaomi. ( Bunu ne Samsung' ta ne de İphone' da göremezsiniz. )
Sizde durum neden farklı bir tahmin yürütemem. Cihazın dirençli olmasının etkisi var mıdır? Evet olabilir. Cihazına direnç kaydı yaptıranların en büyük şikâyeti ne? Bataryanın ısınması ve şarjın çabuk bitmesi. ( Sizde vardır demiyorum ) Bir diğer etkisi cihazın Çin cihazı olması ve band 20 eksikliği. Band 20 olmaması sadece çekim gücünü etkilemiyor. Şebekeden kaynaklı batarya tüketiminin artmasına da sebep oluyor. ( Bu durumu Mi6 cihazımda çok fazla yaşadım.) Başka bir sebep te romdan kaynaklı olabilir. Forumda olsun yada Telegram ve Facebook gruplarında yapılan yorumlardaki ortak nokta; HyperOs ile sorunsuz çalışan tek rom Global rom gibi görünüyor.
Yukarıda saydığım sebeplere örnek olarak bizzat deneyimlediğim iki Xiaomi 13 modelini gösterebilirim. İlki damadımın Bulgaristan' da yaşayan kuzeninin kullandığı Xiaomi 13. Yurtdışında yaşadığı için kayıt derdi yok ve Avrupa romu kullanıyor. Diğeri ise bir arkadaşımın Facebook grubundan dirençli olarak satın aldığı çin model Xiaomi 13, eu rom yüklü kullanıyor. Şebekesi çekmediği için sürekli operatör değiştiriyor ve bataryası günü zor çıkarırken diğeri en ücra yerde bile rahatlıkla çekerken bataryası ise en yoğun kullanımda bile ertesi güne yüzde on beş şarj kalıyor.
Biraz uzun yazdım ama söylediğiniz sıkıntının ( en azından kendi gözlemlerime göre ) güncelleme ile alâkası olmadığını düşünüyorum. Xiaomi'nin en çok methedilen Miui 10 dan bile daha hızlı ve daha stabil diyebileceğim HyperOs arayüzü, Global rom yüklü13 Pro, Redmi Note 12S ve düz 13 modellerinde gerçekten hakkını veriyor.
Kim ne derse desin Xiaomi, HyperOs ile bu işi başarmış görünüyor. Gelecekte ise ne olur bekleyip göreceğiz...

Veri topluyorlar hocam Google bir yandan xiaomi bir yandan girişmiş arkada bir sürü veri toplayan uygulama var bazı kişiler debloat yaparak bundan kurtulduğunu sanıyor ama koskoca şirket bunu 1 2 gereksiz uygulama ile sınırlı tutmaz telefonun çalışması için gerekli uygulamaların içine gömülü yürütüyorlar işini. Birde telefonun işlemcisi neyse mediatek snapdragon o şirkette veri topluyor zaten yüklediğimiz bütün uygulamalarda bunu yapıyor haliyle telefonu kullanırken şarjın %30 sadece bunların veri toplama işlemlerine harcanıyor.

Apple bu konuda oldukça iyi durumda işlemci ve işletim sistemi kendisine ait ve en azından 1 kişi veri topluyor. Sosyal medya gibi 3.parti uygulamaların veri toplamasını baya zorlastiriyor engelliyor. Meta şirketi ile Apple bu yüzden kavgalı hatta :)
Apple için biraz geç kalınmadı mı hocam? Türkiye ürünlerine zam gelmiş diye duydum. 8=)giggle~~

Son düzenleme:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Kullanıcı deneyiminden kastım günlük rutin kullanım alışkanlığı değildi hocam. Görüyorum ki ikimizde aynı seri cihazları kullanıyoruz. Kamera haricinde aynı işlemci, aynı yardımcı işlemci, aynı çekirdek, aynı cpu frekansı, aynı grafik işlemcisi... Sizin cihazın farkı daha yüksek renk derinliğine sahip daha yüksek ekran parlaklığı ve daha fazla renk sayısı... Artısı ise daha yüksek batarya kapasitesi.... Kullandığım cihaz resmi kayıtlı orijinal imeili, bl kilidi kapalı ve global rom yüklü. İlk mesajımda bahsettiğim gibi normal kullanımda şarj süresi bir buçuk günü buluyor. Yoğun kullamımda ise bir günü rahat çıkarıyor. Eğer mobil veri ağırlıklı kullanırsam batarya süresi en fazla yüzde 15 fark ediyor. İlk HyperOs güncellemesi ile bu durum değişmedi. İkinci güncelleme güvenlik yamasıydı, dolaysıyla onun da batarya üzerinde bir etkisi olmadı. Siz şarjdan çıkarıp biraz kullandığımda resmen bataryayı içiyor demişsiniz ama bende yüzde 100 den 99 a düşmesi bile yarım saati buluyor. Çünkü yüzde 100 şarj değerini uzun süre sabit tutan firmaların başında gelir Xiaomi. ( Bunu ne Samsung' ta ne de İphone' da göremezsiniz. )
Sizde durum neden farklı bir tahmin yürütemem. Cihazın dirençli olmasının etkisi var mıdır? Evet olabilir. Cihazına direnç kaydı yaptıranların en büyük şikâyeti ne? Bataryanın ısınması ve şarjın çabuk bitmesi. ( Sizde vardır demiyorum ) Bir diğer etkisi cihazın Çin cihazı olması ve band 20 eksikliği. Band 20 olmaması sadece çekim gücünü etkilemiyor. Şebekeden kaynaklı batarya tüketiminin artmasına da sebep oluyor. ( Bu durumu Mi6 cihazımda çok fazla yaşadım.) Başka bir sebep te romdan kaynaklı olabilir. Forumda olsun yada Telegram ve Facebook gruplarındaki yorumlarda; HyperOs ile sorunsuz çalışan tek rom Global rom gibi görünüyor.
Yukarıda saydığım sebeplere örnek olarak bizzat deneyimlediğim iki Xiaomi 13 modelini gösterebilirim. İlki damadımın Bulgaristan' da yaşayan kuzeninin kullandığı Xiaomi 13. Yurtdışında yaşadığı için kayıt derdi yok ve Avrupa romu kullanıyor. Diğeri ise bir arkadaşımın Facebook grubundan dirençli olarak satın aldığı çin model Xiaomi 13, eu rom yüklü kullanıyor. Şebekesi çekmediği için sürekli operatör değiştiriyor ve bataryası günü zor çıkarırken diğeri en ücra yerde bile rahatlıkla çekerken bataryası ise en yoğun kullanımda bile ertesi güne yüzde on beş şarj kalıyor.
Biraz uzun yazdım ama söylediğiniz sıkıntının ( en azından kendi gözlemlerime göre ) güncelleme ile alâkası olmadığını düşünüyorum. Xiaomi'nin en çok methedilen Miui 10 dan bile daha hızlı ve daha stabil diyebileceğim HyperOs arayüzü, Global rom yüklü13 Pro, Redmi Note 12S ve düz 13 modellerinde gerçekten hakkını veriyor.
Kim ne derse desin Xiaomi, HyperOs ile bu işi başarmış görünüyor. Gelecekte ise ne olur bekleyip göreceğiz...

Apple için biraz geç kalınmadı mı hocam? Türkiye ürünlerine zam gelmiş diye duydum. 8=)giggle~~
Android yada Apple farketmez hocam yurtici cihazla işim olmaz. Daha önce dediğim gibi ülkemizdeki aç gözlülere para kazandiracagima 2 tane yurtdisi cihaz alırım yine kullanırım :) zaten planım bu yönde yurtdisi İPhone 13 pro alıp 13T yi yedek olarak kullanmak. Xiaomiden bir cacık olmaz hyperos yükledik telefon daha iyi olacağına geriye gitmiş. Daha yeni çıkan telefonunda durum böyle ise bir kaç senelik telefona neler yapmaz bu beceriksizler. Allah redmi kullanıcılarına sabır versin diyorum kısaca ben bıktım androidden kalan arkadaşlara başarılar diliyorum 🤣

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Android yada Apple farketmez hocam yurtici cihazla işim olmaz. Daha önce dediğim gibi ülkemizdeki aç gözlülere para kazandiracagima 2 tane yurtdisi cihaz alırım yine kullanırım :) zaten planım bu yönde yurtdisi İPhone 13 pro alıp 13T yi yedek olarak kullanmak. Xiaomiden bir cacık olmaz hyperos yükledik telefon daha iyi olacağına geriye gitmiş. Daha yeni çıkan telefonunda durum böyle ise bir kaç senelik telefona neler yapmaz bu beceriksizler. Allah redmi kullanıcılarına sabır versin diyorum kısaca ben bıktım androidden kalan arkadaşlara başarılar diliyorum 🤣
Allah Allah... Bir arayüz güncellemesi cihazdan cihaza bu kadar mı fark eder yahu? Sizde berbat olan bende neden sorunsuz? :?
Ha bu arada bende bir tane Redmi note 12S kullanıcısı var hocam, HyperOs yüklü. Bir kaç sene sonra ne olur bilemem ama şimdilik hayatından gayet memnun.giggle~~
Size de iPhone' lu hayatınızda mutluluklar dilerim.8=)

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Allah Allah... Bir arayüz güncellemesi cihazdan cihaza bu kadar mı fark eder yahu? Sizde berbat olan bende neden sorunsuz? :?
Ha bu arada bende bir tane Redmi note 12S kullanıcısı var hocam, HyperOs yüklü. Bir kaç sene sonra ne olur bilemem ama şimdilik hayatından gayet memnun.giggle~~
Size de iPhone' lu hayatınızda mutluluklar dilerim.8=)
Hocam insan herşeye çabucak alışıyor adapte oluyor bootloader kilidini açıp telefonu aldığınız ilk sürümlere dönün aradaki farkı direk hissedersiniz :) hyperos bir anda HyperFOS olabilir gözünüzde 🤣 mesela ana ekranda klasik görünüm ile uygulama çekmecesi arasında bile performans farkı var. Skorpi hocamizin dediği gibi nihayetinde dandik Çin markası çok fazla anlam yüklememek gerek :) 13T mediatek işlemcili belki onunda payı vardır bilemiyorum.

Mamilocann

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi miu 13
Konular
1
Ya benim konum ne ara buraya gelmiş. Yardım istedi kendi konunuzu açmışsınız:))

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Ya benim konum ne ara buraya gelmiş. Yardım istedi kendi konunuzu açmışsınız:))
Haklısınız kusura bakmayın biraz xiaomiye sitem ettik güncelleme sorunlarından dolayı.
Cihazınız direnç kayıtlı mı? direnç kayıtlı değilse bootloader kilidini açarak xiaomi sitesinden fastboot romu indirip mi flash ile güncel yazılımı yükleyebilirsiniz.

Mamilocann

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhammed
Cihazım
Xiaomi miu 13
Konular
1
Haklısınız kusura bakmayın biraz xiaomiye sitem ettik güncelleme sorunlarından dolayı.
Cihazınız direnç kayıtlı mı? direnç kayıtlı değilse bootloader kilidini açarak xiaomi sitesinden fastboot romu indirip mi flash ile güncel yazılımı yükleyebilirsiniz.
Yok değil. Kaçak aldım ama herhangi hiçbir islem yaptırmadım. Kayıt ettirdim. Kendi kendine gelmez mi bu şimdi? İçinden birşey vs silinsin istemiyorum

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Yok değil. Kaçak aldım ama herhangi hiçbir islem yaptırmadım. Kayıt ettirdim. Kendi kendine gelmez mi bu şimdi? İçinden birşey vs silinsin istemiyorum
Büyük güncellemelerde cihazı sıfırlamak gerekiyor hem Android hem hyperos güncellemesi olduğu için yedeklerinizi alıp sifirdan mi flash ile yazılım yüklemeniz daha iyi olur. Güncellemenin neden size gelmediği hakkında bir fikrim yok oysa cihazınız 2. Hyperos güncellemesini almış.

Üst Alt