Yapılan yorumları görünce hayret ediyorum doğrusu. Bir senedir pasaport kayıtlı 13 pro kullanıyorum; Bl kapalı ve global rom yüklü. Sayısını hatırlamadığım MIUI güncellemesi, Ocak ayının ilk haftasıyla birlikte de ( ikincisi güvenlik güncellemesi ) iki HyperOs güncellemesi geldi. İlk güncellemelerde bazı sıkıntılar vardı elbette. Fakat geçen Aralık ayında gelen android 14 güncellemesiyle birlikte cihazın hem performansı arttı hem de batarya sıkıntısı olmadı. A14 gerçekten mükemmel çalışıyor.
Herkesin şikayet ettiği HyperOs güncellemesine gelince... Yıllardır Xiaomi kullanırım. Hem otadan hem de manuel olarak güncellemeler yaptım. Daha önceki cihazım Mi6 da başta Eu olmak üzere kullanmadığım custom rom kalmadı. Sıkıntısız rom kullandığımı hatırlamıyorum. Xiaomi' nin ilk sürüm olmasına rağmen HyperOs ile ilk kez hatasız bir arayüz çıkardığını düşünüyorum. Öyle herkesin beklediği gibi ahım şahım özellikler yok belki. İleriki sürümlerde nasıl olur onu da bilemiyoruz ama ram kullanımı ve sisteme bindirdiği yük ciddi manada azalmış. Uygulama geçişleri son derece yumuşak ve stabil. En ufak kasma donma yok. Pil performansında bazı dostların dediği gibi düşüş falan da görmedim. Artık uygulamadan kalktığı için ekran süresini göremiyoruz ama sürekli internette sörf yapan, sosyal medyada çokça gezinen, Youtube ve Netflix'i aktif kullanan bir profil olarak baktığınız zaman bir günü çok rahat çıkarıyor hatta ertesi güne yüzde 30 pille başladığımı söyleyebilirim. Cihaz 120 w ile 20 dakikada şarj oluyor zaten.
Neticede herkesin kullanımı farklıdır ve cihazdan cihaza farklılıklar gösterebilir ama ben HyperOs güncellemesinden gayet memnunum. Ne kilit açmak ne de farklı rom yüklemek niyetinde de değilim. Xiaomi hep şikayet ettiğimiz global rom sıkıntılarını bu kez halletmiş ve HyperOs ile mükemmele yakın çalışan bir rom olmuş.
Not: Buradan Hyperfos güncellemesini hasretle bekleyen dostlara da selam olsun.