Romların efendisi, rootların ustası, miui aşığı üstad
Skorpi bile geçmiş tecrübelerinin üstüne bir kalem çekip normal bir global rom kullanıcısı olarak kalmayı tercih ediyorsa ne o kilit açılmalı ne de rootlanmalı. Hani üst mesajlarda güncelleme sonrasında cihaz bootlopa düşer, root ile güzel özelleştirmeler yapılır onlarca widget kullanılır ve hatta kilidi açılmamış Xiaomi, Xiaomi değildir diye yorumlar yapılıyor ya.... Bence bu bir tercih meselesidir. Kişiden kişiye değişir. Cihaz Bootlopa düşerse illaki bir çözümü de vardır. Özelleştirmeler ile yüzlerce widget kullanmak ta bizim gibi dinazorların değil gençlerin işi.
Yazılanlardan anladığım kadarıyla bir zamanların efsane romunu cıkaran Xiaomi Eu takımı, bu rom işini artık yüzüne gözüne bulaştırdığı için herkes şikayetçi. Hadi google kamera yükleyelim desek onun için roota gerek yok. Hatta google kameraya da gerek yok çünkü cihazların kamerası zaten mükemmel işler çıkarıyor. Dolby kuralım desek cihazlarda dolby atmos destekli çift stereo hoparlör var, canavar gibi çalışıyor. (
üstelik 11T pro da bir de Harman Kardon var ) AOSP rom konusuna hiç girmiyorum. Her zaman söylerim, bir Xiaomi telefon sadece ve sadece Miui arayüzü ile kullanılır. Yoksa gider saf androide yakın OnePlus yada Oppo alırım.
Tabii bir de yılların biriktirdiği bıkkınlık, yaşlanmanın getirdiği yorgunluk ta var. Şu an kullandığım global rom son derece stabil çalışyor ve Xiaomi'nin mesajlaşma uygulamasını kullanabiliyorum. Arama kaydı da olmayıversin artık. Yıllarca Mi6 da kullandım da ne işime yaradı? Yani sırf bunun için gidip Endonezya'lının yada Taywan' lının romunu kullanmaya ne gerek var?
NOT : Yukarıdaki yorum cihazın BL kilidini açıp root atmak için Mİ6 cihazının bir senelik garantisini çöpe atan nam-ı diğer
Koçara dostunuza aittir ve tamamen şahsi fikirleridir.