Yardım Xaomi mi note 2 kırık ekran hk.

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
Arkadaslar bir süre önce talihsiz bir hata sonucu telefonum yere düştü ve ekran kırıldı. bir süredir bu ekranı gerek yurtiçinden gerek yurtdışından ( adersleri biliyorsunuz ) satın alabilmek adına araştırıyorum.
Uzun bir süre sonra yine check ederken aşağıdaki link te belirtildiği gibi bir şey buldum.

Lütfen kontrol ediniz.

Acaba doğru ünün bumu ?

Teşekkürler ;

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

O camı panele yapıştırmak için çok özel makineler var. Elinizle yapamazsınız malesef.

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
O camı panele yapıştırmak için çok özel makineler var. Elinizle yapamazsınız malesef.
Selduman die bir arkadaş var . Belki yardımcı olabilir , msj attım ama geridonus yapmadi. Onu bekliyorum

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
hepsini okumadım.

edge ekranlı amoled ekranların sadece cam değişimini kimse yapamıyor gibi bir durum söz konusu.

düzlemsel amoled ekranların cam değişimi yapılıyor.

ayrıca 38 dolar da KAZIK bir fiyat. bu sadece bir cam parçası. zamanla 3 dolara kadar düşecek bu parça.

Peki değişimi?
onu riskini göze alırsanız deneriz.

LCD dokunmatiğin kırılma ihtimali var, düzlemsel olanlarda bile risk var dokunmatiğin çatlaması vs. edge olanlarda risk kocaman bir risk.

Diyelim ki eski camı çıkarırken lcd ya da dokunmatik de zarar gördü. yeni alınan camın ki 38 dolara alırsanız ekran kırılınca o 38 dolar da boşuna gidecek, kesinlikle 3 dolar mertebesine inmeden alınacak parça değil. Samsung s3 cam değişimi piyasası 80tl, note5 cam değilşim piyasası 180tl gibi. Peki değişen o camlar ne kadar? sadece 3 4 dolar camlar. Kullanılan elektrik, alkol, LOCA vs de 3-4 dolar tutar. Kalanı işçilik ve makinaların masrafının birim işleme katılması. Sadece el ile yapılacak bir işlem değil. çıkarmak için ayrı, LOCA ile yapışması için ayrı donanımlar var. Bizim dükkanda da çok gelişmiş olmayanlar olsa da var.

diyelim ki kırılmadan eski çatlak camı çıkardık, yine bunun düzlemsel olmamasından dolayı LOCA akıp gidecek tutmayacak düzel yapışmayacak.

Haliyle:
1) bu parça 3 dolar düzeyine inmeden işlemler için acele etmeyin.
2) lcd ve dokunmatik kırılma ihtimaline karşı komple olanın da piyasaya düşmesini bekleyin.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Satıcı ile mesajlaşmalarınızı gördüm ve ben o satıcı olsam bu ürünü size satmazdım.
Açık açık profesyonel makinalara ihtiyaç var diye yazmış.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
samsung bilmem kaç edge cam değişimi diye kaba bir internet araması yaptım.

s3 note5 gibi düzelemsel camlarda değişim fiyatları 80-150tl arasında olan fiyatlar,

edge ekranlar için değişim söz konusu olunca ya yapılmıyor
komple ekran değişmeli şeklinde %90 bütün cam değişimi yapanlar arasında,
ya da
kalan %10 kısım yapıyorsa 390-600tl arasında yapıyor olmuş. Ekranı kırarsam bari zarar etmeyeyim mantığında yani zira s7 edge için 600tl cam değişim ücreti istenmiş, ki s7 komple ekran da 900tl TR piyasası civarında. Yani iki s7 edge gelse o iş yerine, birini değiştirse, birini kırsa iki cihazın tamirinden birinden işçiliği ile 500tl kazanırken diğerinden 400tl zarar ediyor.

Edge ekranların cam değişimine pek giren yok yani.
Özet ile sizin cam değişimi dediğinizin de işçilikli fiyatı 300tl'den az olmaz. Yani bana cihazınızı ve camı getirseniz 300tl civarı ücreti olacak eğer güzel ve sağlam işçilik ile yeni cam takılırsa.

Henüz mi note2 komple ekran da bulamadım ama en az 170-200 dolar arası olacak gibi görünüyor.
5.7 inç, iki tarafı da edge olan s6 edge plus komple ekranının fiyatına yakın birşey olacaktır. ki s6 edge plus ekranı da 205 dolar.

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
samsung bilmem kaç edge cam değişimi diye kaba bir internet araması yaptım.

s3 note5 gibi düzelemsel camlarda değişim fiyatları 80-150tl arasında olan fiyatlar,

edge ekranlar için değişim söz konusu olunca ya yapılmıyor
komple ekran değişmeli şeklinde %90 bütün cam değişimi yapanlar arasında,
ya da
kalan %10 kısım yapıyorsa 390-600tl arasında yapıyor olmuş. Ekranı kırarsam bari zarar etmeyeyim mantığında yani zira s7 edge için 600tl cam değişim ücreti istenmiş, ki s7 komple ekran da 700tl civarında. Yani iki s7 edge gelse o iş yerine, birini değiştirse, birini kırsa iki cihazın tamirinden birinden işçiliği ile 500tl kazanırken diğerinden 200tl zarar ediyor. İkisini de kırarsa 400tl işçilikleri de eklersek zarar.

Edge ekranların cam değişimine pek giren yok yani.
Özet ile sizin cam değişimi dediğinizin de işçilikli fiyatı 300tl'den az olmaz.

Henüz mi note2 komple ekran da bulamadım ama en az 170-200 dolar arası olacak gibi görünüyor.
5.7 inç, iki tarafı da edge olan s6 edge plus komple ekranının fiyatına yakın birşey olacaktır. ki s6 edge plus ekranı da 205 dolar.
İlginiz için teşekkür ederim. Bu konu hakkında ileriki zamanlarda yardımcı olabilirseniz sevinirim . İyi günler

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
diğer konudan ve özel mesaj ile cevap verdim.

Bu cihaza ait yedek parça buldum.

bu nedenle şimdi cam değişimi için samsung edge serisi için değişim yapanları bulmanızı öneririm.

gerekirse camı ayırma kısmına kadar ben yarcımdı olurum.

ekran cam değişimi yapışamazsa da amoled ekran özelden ve diğer konudan fiyat verdim komple ekran için.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
mi note2 ekran fiyatı düşmek bir yana artıyor hatta.

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
mi note2 ekran fiyatı düşmek bir yana artıyor hatta.

kardeş senın anlamadıgın mevzu şu 1 adam telefonun %50 fiyatını verip ekranı değiştirecegine, o paraya 1 alt model tlf nu alır . Gerizekalımı millet 1000 tl ekrana para versin.

ekranı kırılan herkesin tlf nu calısııyor problem yok ztn. 200 tl olana kadar bekleriz :D

Oyla:
Üst Alt