- Adım
- Barış Aslan
- Cihazım
- Samsung S2
- Konular
- 22
Kesinlikle katılıyorum. Telegram'ın eline kimse su dökemez. Lakin kişileşştirme konusunda WhatsApp daha hoş duruyor ayrıca yaygın olduğu için tercihimi bu yönde yapmıştım. Eğer Telegram'ı modlamak isteseydim, muhtemelen bu kadar geniş bir kitleye hitap edemeyecektim.
Aynı zamanda Telegram'ın yaygın olamamasının nedenlerinden biri de kullanıcı odaklı düşünememektir.
Zamanında Telegram'ı, teknoloji ile alakası olmayan arkadaşlarıma denettirdiğimde, bana Telegram'ın çok karmaşık olduğu yönünde geri dönüş yaptılar.
WhatsApp, eğer bir özellik ekleyecekse, bunu tek tek, alıştıra alıştıra ve kullanıcı geri dönüşlerine göre ekleyip, sunuyor. Bu da kullanıcılarının, daha doğrusu basit düşünen kullanıcılarının kafasını karıştırmıyor. Telegram'ın güzel özellikleri var ama bu medyada kendini ön plana çıkarmak istiyorsa özellikle tasarım anlamında basit kullanıcı odaklı düşünmeli, yada varolan materyal tasarımlara ayak uydurmalı, tıpkı WhatsApp'ın tablayout ekleyerek materyal tasarımlara ayak uydurduğu gibi.
Evet tek sıkıntımız kullanıcıyı dinlememesi daha yeni yeni bu sıkıntıdan kurtulmaya çalışıyor buda normal şu an bütün dillere yeni destek vermeye başladı bu sıkıntıdanda kurtulacagına inanıyorum .
Bende geri dönüşleri alt tarafı mesaj gönderiyorum ne geregi var oluyor bu fazla anlamayanlar için geçerli ama bilseki daha gelişmiş , anlayanlar ise bilseki çogu şeyi modlamadanda yapabildigini...( milletimizin huyu bu alıştıgından kötüde olsa vazgeçmemek ve araştırmamak )
Konuyu fazla dagıtmayayım saygısızlık olmasın.
Telegram Destek Telegram Destek
Language: Turkish Language: Turkish
Son düzenleme: